8 locuri inedite unde să te cazezi în vacanţă

8 locuri inedite unde să te cazezi în vacanţă
 
 

Care este procedeul de alegere al unei vacanţe? Mai întâi destinaţia şi apoi, inevitabil, hotelul, transportul şi obiectivele turistice. Astăzi vreau să te conving să pui hotelul înainte de toate! Pentru cei care nu aleg cazarea doar pentru a avea un loc unde să doarmă şi să-şi lase bagajele, iată care sunt 8 dintre hotelurile inedite ale lumii în care trebuie să te cazezi în următoarea ta vacanţă!

În tren, în gară

Old Railway Station

Gândeşte-te la Orient Express... şi de aici începe totul! Cei de la Pullman au transformat o garnitură veche de tren în hotel – Old Railway Station –, iar turiştii se pot caza aici direct în gară! Hotelul-tren include 8 apartamente şi se află în apropiere de oraşul Chichester din Anglia.

O cocină cu stil

Cocina mediteraneana

Poate nu vei crede acest lucru, dar un domn pe nume Squire Barry din Flying Hall, Anglia a construit o căsuţă pentru porci săi în stil mediteranean, după o vacanţă la mare. Astăzi şi tu te poţi caza acolo pentru doar 60 de lire pe noapte!

Cazare par avion

Cazare in avion

Te duci cu avionul în Costa Rica şi te cazezi tot într-un avion! Boeingul 727 din anul 1965 a fost recondiţionat pentru a oferi un loc unic de cazare celor pasionaţi de zboruri cu avionul! Tongue Out Aeronava este montată pe piloni de beton, acoperiţi de jungla sălbatică, aşa că va fi şi o locaţie perfectă pentru poze de vacanţă unice!

Orăşelul fantomă

Dunton Hot Springs

O vacanţă nerecomandată celor slabi de înger poate avea loc într-un orăşel fantomă! Ce alţii au abandonat a fost transformat într-un orăşel de vacanţă, numit Dunton Hot Springs, din San Juan, Colorado. Linişte bântuitoare şi nici urmă de urbanizare! Laughing

Templul gotic

Cazare in templu gotic

O vacanţă istorică îşi găseşte locul într-un templu gotic din 1741, transformat în hotel din apropiere de Stowe, Anglia. Camere circulare, o serie de vitralii, picturi şi sculpturi care te lasă cu gura căscată şi un aer general cu adevărat gotic... toate în pachetul tău de cazare!

Într-o maşină

Hotel cu masini

Pasionaţii de automobile nu trebuie să rateze acest hotel din Boblingen, Germania. Aici, complexul de restaurări pentru maşini şi un fost aeroport au fost recondiţionate în camere de hotel cu parfum auto... şi tu poţi alege dacă vrei să dormi într-un Cadillac sau într-un Mercedes.

Într-o mină de argint

Hotel in mina de argint

Dacă nu eşti claustrofob şi ai o dorinţă extraordinară de a dormi la 155m sub pământ Smile poţi încerca acest hotel din Suedia. Una dintre cele mai bine conservate mine de argint din lume, Sala Silvermine, include un apartament numai bun pentru cei porniţi în căutarea unei vacanţe trăznite.

Cazare la cizmă

Hotel in cizma

Nu, nu e cazare ca cizma, ci e într-o cizmă imensă. Perfect pentru familiile cu copii, care vor să recreeze poveşti, The Boot este un hotel simpatic din Noua Zeelandă, creat de un cuplu excentric şi pasionat de arhitectură, care, evident, a fost considerat nebun de către vecini!

Eu nu aş zice "nu" niciuneia dintre aceste locaţii! Tu în care dintre cele de mai sus ai vrea să te cazezi?

Sursa foto: Unusual Hotels of the World

    

Vrei un hotel inedit pentru următoarea ta vacanţă? Vezi şi 5 hoteluri deosebite foste închisori!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers