8 cele mai frumoase cascade din Statele Unite ale Americii

8 cele mai frumoase cascade din Statele Unite ale Americii
 
 

Prin frumuseţea lor, cascadele pot fi o atracţie turistică deosebită. La finalul unei drumeții mai lungi sau mai scurte, o simplă curgere de apă se poate transforma într-un spectacol visual și auditiv. Dacă ajungi pe meleaguri de peste oceane, nu te limita doar la marile orașe, ci vizitează măcar una dintre cele 8 cascade deosebite din Statele Unite ale Americii.

#1 Cascada Palouse, Palouse Falls State Park, Washington

Cascada Palouse plonjează cu o viteză foarte mare, de la o înălţime de 200ft, direct în râul Palouse. În februarie 2014, a fost numită cascada oficială a Washingtonului.

#2 Cascada Niagara, Niagara Falls, New York

Chiar dacă nu este cea mai înaltă, Cascada Niagara compensează prin lăţimea sa. Este compusă din trei cascade, două dintre acestea aparţin Statelor Unite ale Americii (American Falls şi Bridal Veil), iar cea de-a treia (Horseshoe Falls) aparţine Canadei. Împreună, cele trei cascade formează cascada cu cel mai mare debit de apă din lume.

Cascada Niagara, Niagara Falls, New York

Fotografie preluata de pe moviepilot.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#3 Cascada Alamere, Marin County, California

Cascada Alamere este situată în Pt. Reyes National, la nord de San Francisco, California, SUA. Este una dintre puţinele cascade care se revarsă direct în ocean, în cazul de faţă în Oceanul Pacific. Are patru căderi.

#4 Cascada Grand, Navajo Nation, Arizona

Datorită faptului că aduce mult noroi, Cascada Grand din Navajo Nation, Arizona, mai este cunoscută şi sub denumirea de Cascada Ciocolatei.

#5 Cascada Yosemite, Yosemite National Park, California

Această cascadă este cea mai înaltă din America de Nord. Cascada este împărţită în trei sectoare: partea de sus, partea din mijloc şi partea de jos. Cascada merită vizitată după o iarnă cu multă zăpadă. Dacă iarna nu a fost bogată în zăpadă debitul este mult mai mic.

Cascada Yosemite

Fotografie preluata de pe Wikipedia. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#6 Sliding Rock, Pisgah National Forest, North Carolina

După cum şi numele sugerează, Cascada Sliding Rock este un adevărat tobogan deosebit de înalt şi locul unde mulţi oameni se bucură de distracţie.

#7 Cascada Manawaiopuna, Kauai, Hawaii

Cascada Manawaiopuna fost făcută cunoscută de către Steven Spilberg în filmul Jurassic Park. Cascada se află pe o proprietate privată, dar poate fi vizitată din elicopter.

#8 Cascada Ruby, Chattanooga, Tennessee

Cascada Ruby este o cascadă subterană situată în interiorul muntelui Lookout, în apropiere de Rock City, atrăgând atenţia printr-o înălţime deosebită.

Spre care dintre aceste cascade ţi-ar plăcea să te îndrepţi în următoarea vacanţă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers