7 staţiuni de pe litoralul Bulgariei în care să te relaxezi vara aceasta

7 staţiuni de pe litoralul Bulgariei în care să te relaxezi vara aceasta
 
 

Cei care vor să descopere o nouă fațetă a Mării Negre ar trebui să ia în considerare stațiunile de pe litoralul Bulgariei. Atmosfera relaxată și serviciile fără cusur sunt motiv suficient pentru a-ți petrece o vacanță relaxantă la malul mării în Bulgaria. Nu te-am convins? Hai cu noi într-o incursiune prin cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul bulgăresc.

Sunny Beach

Sunny Beach

Una dintre cele mai cunoscute plaje de pe litoralul bulgăresc, Sunny Beach te va încânta cu apele curate și plaja enormă, de peste 8 kilometri, cu nisip fin ce formează dune, un fenomen natural unic. Dacă ziua peisajul exotic îți va tăia răsuflarea, noaptea Sunny Beach va prinde cu adevărat viață. Sutele de baruri, restaurante și taverne de-a lungul falezei abundă de muzică și voie bună, iar petrecerea pare să nu se încheie întreaga vară.

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur

Fotografie preluata de pe hotel-r.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La doar 19 kilometri de magnificul oraș Varna, Nisipurile de Aur este cea mai mare stațiune de la malul Mării Negre. Mai mult, nisipul de pe plajă este recunoscut drept cel mai pur de pe coasta Mării Negre, așa că nu este de mirare că acest loc minunat a fost numit Nisipurile de Aur. Uriașa plajă este mărginită de verdeață și copaci ce oferă umbră în zilele caniculare, în timp ce apele cristaline sunt perfecte pentru bălăcit. În Nisipurile de Aur vei găsi o sumedenie de hoteluri de toate categoriile și pentru toate bugetele, iar după ce te-a săturat de lenevit pe plajă poți să te distrezi la parcul acvatic din apropiere.

Burgas

Burgas

Fotografie preluata de pe tourist-destinations.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

O altă stațiune superbă de pe litoralul bulgăresc este Burgas, care este și unul dintre cele mai mari orașe din Bulgaria. Cu o istorie de peste două milenii, acest oraș roman se mândrește și cu o mulțime de situri arheologice impresionante, inculsiv băi romane, temple și fortărețe, împrăștiate pe tot cuprinsul localității. Astfel, un tur al acestor vestigii este obligatoriu, deîndată ce ajungi aici. Bineînțeles, principala atracție a orașului Burgas este plaja întinsă cu nisip fin și apele puțin adânci în care te poți răcori, după o zi întreagă de umblat.

Nesebar

Nesebar

Fotografie preluata de pe festivalprimorsko.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unul dintre cele mai frumoase orașe de pe coasta Mării Negre, Nesebar este o destinație îndrăgită de cei care își doresc o vacanță relaxantă la mare. Acest oraș minunat fondat în urmă cu peste trei milenii s-a dezvoltat în jurul centrului său medieval, ce se află pe o mică peninsulă în Marea Neagră. Această zonă colorată este un adevărat muzeu în aer liber cu clădiri medievale și străduțe întortocheate. La câțiva pași de centrul orașului se află o plajă uriașă unde poți lenevi zile în șir sub soarele arzător.

Albena

Albena

Fotografie preluata de pe albena.bg. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Albena se mândrește cu o plajă enormă de peste 6 kilometri lungime și 150 m lățime, așa că nu este de mirare că este și una dintre cele mai populare stațiuni de la malul Mării Negre. Această localitate a fost creată în anii ’60 ca o stațiune turistică, cu un stil arhitectural uniform și o sumedenie de hoteluri, multe dintre ele ridicate chiar pe plajă. Mai mult, toate camerele din hotelurile din Albena au vedere fie spre mare, fie spre Rezervația Națională Baltata, aflată în apropiere.

Duni

Duni

Fotografie preluata de pe onholidays.pl. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Duni este o altă stațiune relativ tânără de pe coasta Mării Negre, la sud de orașul Burgas. Duni a fost amenajată într-un golf uriaș, lângă o plajă împânzită cu dune. Datorită acestei poziționări, plaja din Duni este perfectă pentru sporturi de apă, inclusiv windsurfing. De asemenea, această stațiune este ideală și pentru vacanțele în familie. Apele sunt puțin adânci și fără prea multe valuri, iar întreaga stațiune pitorească este în mare parte pedestră.

Byala

Byala

Fotografie preluata de pe bicycletouringpro.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Un mic orășel superb cu o istorie ce se întinde pe milenii, Byala se mândrește cu plaje minunate înconjurate de zone verzi. Deoarece nu este la fel de dezvoltat ca majoritatea stațiunilor de pe litoralul bulgăresc, Byala și-a păstrat din farmecul vechilor sate tradiționale. Zonele naturale din jur formează panorame incredibile, iar plaja cu nisip alb, în mare parte neamenajată și cu mai puțini turiști, este un loc perfect pentru o vacanță relaxantă. Urmele unei fortărețe antice încă mai pot fi observate pe stâncile albe ce înconjoară plaja izolată.

Tu ce alte stațiuni de pe litoralul Bulgariei ai vizitat?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers