7 sfaturi pentru fotografii de vacanţă perfecte

7 sfaturi pentru fotografii de vacanţă perfecte
 
 
 

Toţi vrem să avem cele mai frumoase fotografii de vacanţă. Fie că ne lăudăm cu ele pe Facebook, tuturor prietenilor noştri, fie că le încărcăm pe siteuri dedicate fotografilor sau încercăm să transformăm pasiunea în business, trebuie să ştim câteva trucuri pentru fotografii de vacanţă mai bune. Nu te aştepta să vorbim despre setări sau specificaţii tehnice, căci am pregătit pentru tine o listă de 7 sfaturi practice pentru fotografii de vacanţă perfecte.

#1 Less is more

Celebra vorbă se aplică şi în cazul călătoriilor cu aparatul de fotografiat. Fie că e unul mic (point-and-shoot), fie că e un DSLR mai mare, important e să ai o geantă simplă pentru acesta, dar în care să încapă şi extra baterii şi carduri. Nu căra după tine prea multe obiective sau alte accesorii, pentru că îţi vei îngreuna bagajul şi atenţia îţi va fi furată mai mult de greutate decât de peisaj.

Fotografii de vacanta

#2 Tehnică şi iar tehnică

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să faci o fotografie tip vedere. Toată lumea vrea să aibă acea poză atât de perfectă încât pare o vedere. Fă-o repede, scoateţi din sistem ideea şi treci la fotografiile originale. Laughing

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Acum că ai ajuns la asta, nu uita de regula treimilor: încadrarea obiectului de interes în stânga sus sau jos ori în dreapta sus sau jos, mai degrabă decât în mijloc, pentru a crea o imagine mai atractivă vizual.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

#3 Hai mai aproape

Cum spuneam, ai închieat cu vederile şi panoramele, e timpul să te concentrezi asupra fotografiilor originale. Încearcă să te apropii cât mai mult de subiectul tău, fizic sau cu ajutorul zoom-ului, pentru a surprinde detaliile interesante.

#4 Fii atent la oameni

Peisajele, clădirile şi simbolurile unui loc au tendinţa de a-ţi distrage atenţia... dar, pentru poze perfecte de vacanţă, îţi recomand să te întorci şi asupra localnicilor, pentru că aceştia sunt cei care îşi vor dezvălui cu adevărat cultura şi stilul unui loc anume.

Fotografii de vacanta

#5 Momentul potrivit

Nu există! Dar, din punctul de vedere al luminii, este recomandat să faci poze dimineaţa pentru mai multă claritate şi culoare. Dacă vrei să adaugi şi un efect de uau atunci fă poze la jumătate de oră după răsărit sau la jumătate de oră înainte de apus.

#6 Mix and match

O altă expresie numai bună pentru pozele de vacanţă. De ce? Pentru că 7 poze cu Fontana di Trevi din faţa ei nu sunt deosebite, dar dacă te plimbi prin toată piaţa şi faci fotografii din mai multe unghiuri, de la diferite distanţe, cu siguranţă vei avea parte de un album reuşit.

Fotografii de vacanta

#7 Unde eşti tu

Locul de vacanţă e acolo unde eşti tu... dar dacă umpli un album cu obiective turistice, parcă nu ai fi acolo. Roagă pe cineva să-ţi facă şi ţie fotografii cât mai multe cu locurile pe care le-ai vizitat... dacă nu ai pe cine, cu siguranţă îţi poţi face rapid un selfie! Cool

Ce alte sfaturi ai mai adăuga listei noastre pentru fotografii reuşite de vacanţă?

     

Descoperă şi mai multe soluţii ingenioase pentru vacanţele tale în lista noastră cu sfaturi utile pentru călătorii!

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.