7 sfaturi pentru a rezerva cel mai ieftin zbor

7 sfaturi pentru a rezerva cel mai ieftin zbor
 
 

Fie că vorbim de o vacanţă sau de o călătorie de afaceri, să găsesti un zbor ieftin în zilele noastre este foarte greu. Mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a fi sigur că toate opţiunile tale de căutare au fost atinse.

#1 Caută aeroporturi diferite

În general, toate oraşele mari au mai multe aeroporturi. Nu căuta zboruri doar de la un anumit aeroport, ia-le în considerare pe toate. Un exemplu destul de bun este Londra, toată lumea cunoaşte aeroportul Heathrow în care aterizează companiile aeriene mari. Dar ai luat în considerare un alt aeroport? Gatwich este tot în Londra şi pe el aterizează companii aeriene mai mici.

Să presupunem că nu şti dacă oraşul are şi alte aeroporturi. Intră pe site-ul Kayak şi caută în secţiunea: “Arată toate aeroporturile” şi vei găsi o întreagă listă cu toate aeroporturile din împrejurimi.

#2 Goleşte cookie-urile din calculatorul tău

Ai observat că de multe ori căutând un anumit produs, dacă intri pe o altă pagină de pe acelaşi calculator vei găsi o grămadă de reclame referitoare la produsul pe care l-ai căutat mai devreme? Ei bine, aşa se întâmplă şi dacă vrei să vezi cât costă un zbor. Partea proastă este că, de cele mai multe ori, îti arată zborurile cu costurile cele mai mari. Modalitatea prin care poţi scăpa este să goleşti de fiecare dată cookie-urile.

#3 Evită perioadele când companiile aeriene măresc preţurile biletelor

S-a constatat faptul că, aproape toate companiile aeriene micşorează preţurile duminică noaptea şi lunea dimineaţa, urmând ca în restul zilelor din săptămână preţurile să fie mult mai mari. Ok, asta nu înseamnă că trebuie să faci noapte albă pentru a căuta biletele. Site-ul FairCompair a descoperit că cel mai bun moment să cauţi zboruri este marţea la ora 15:00, dar totuşi trebuie multă vigilenţă.

#4 Evită zilele de vineri şi duminică

Companiile aeriene au preţuri mai mari în aceste zile pentru că, în general, lumea se întoarce acasă şi vor să profite. Tot site-ul FairCompair ne arată faptul că cea mai bună zi de zbor este miercurea, urmată de marţea şi sâmbăta.

Bilete de avion ieftine

Fotografie preluata de pe airportsinternational.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#5 Nu uita să cauţi acelaşi zbor pe mai multe site-uri

Pentru că fiecare site are un alt algoritm de calculare a preţului, în funcţie de datele furnizate de tine. De aceea vei găsi preţuri diferite pentru aceeaşi dată, acelaşi zbor şi aceeaşi oră.

#6 Nu uita de condiţiile din avion

Uneori e foarte important dacă mergi la un drum lung să ai monitoare în scaunul din faţa ta, dacă ai loc destul la picioare şi de ce nu, mâncare mai bună. Site-uri precum hipmunk.com sau routehappy.com îţi pot arăta obstacole la care nu te gândeşti atunci când cauţi să rezervi un zbor cât mai ieftin.

#7 Nu uita de alte costuri, atât umane cât şi financiare

Costurile financiare se referă la faptul că zborurile ieftine, de obicei, au preţuri mari pentru bagaje, trebuie să petreci o noapte la un hotel până să iei legătura ce te duce la destinaţie şi mâncarea este contra cost. Costurile umane se referă la cât timp petreci în aeroport, departe de familie, până să vină următorul zbor. Ia-le în calcul atunci când alegi zborul şi vezi dacă merită investiţia.

Tu ce trucuri foloseşti pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers