7 regiuni cu podgorii spectaculoase din lume

7 regiuni cu podgorii spectaculoase din lume
 
 
 

Poate te întrebi ce poate fi atât de spectaculos la o podgorie? Ei bine, unele dintre aceste locuri trec dincolo de a fi nişte dealuri cu viţă de vie; sunt mai mult decât locurile acelea din care ştim că provine vinul Laughing ... sunt pur şi simplu nişte locuri magice. Dacă nu te-am convins încă, în continuare te invit să explorăm împreună 7 regiuni cu podgorii spectaculoase din lume şi cu siguranţă vei dori apoi să le şi vizitezi, nu numai pentru a degusta vinurile produse în fiecare dintre ele!

Maipo, Chile

Maipo, Chile

Sursa

Regiunea Maipo se află în mijlocul Munţilor Anzi din Chile. Regiunea este dominată de văi şi munţi, astfel că solul bogat al văilor umbrite este acoperit de plantaţii de viţă de vie. Maipo este renumită pentru sortimentele sale de Cabernet Sauvignon şi Chardonnay, ce sunt distribuite de aici în întreaga lume. În plus, din oraşul Santiago poţi opta pentru tururi speciale, cum ar fi Underagga.

Chianti, Italia

Chianti, Italia

Sursa

Chianti este unul dintre cele mai cunoscute districte ale Toscanei, cea mai prolifică regiune viticolă a Italiei. Cunoscută pentru vinurile sale roşii deosebite, pentru casele şi castelele medievale presărate peste tot şi pentru podgoriile întinse, Chianti este o destinaţie de vacanţă cu adevărat spectaculoasă. Printre punctele de reper pentru iubitorii de vinuri şi călătorii se numără Greve şi Monteriggione.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Napa, SUA

Napa, SUA

Sursa

Faimoasa Vale Napa din Statele Unite ale Americii este locul care adună peste 5 milioane de turişti în fiecare an. Peisajele pitoreşti, orăşelele fermecătoare şi dealurile întinse acoperite de viţă de vie sunt motivele principale pentru o vacanţă în acest ţinut. Peste 200 de podgorii tradiţionale de mici dimensiuni produc aici vinuri speciale, însoţite mereu de meniuri gourmet din delicatese locale.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »

Baden, Germania

Baden, Germania

Sursa

Baden este cea mai sudică regiune viticolă a Germaniei, fiind localizată în apropiere de Fluviul Rin şi de Pădurea Neagră. Vinurile produse în această regiune sunt recunoscute pentru gustul deosebit, cu arome puternice, şi uşor acidulat. Printre cele mai cunoscute sortimente se numără Pinot Noir şi Pinot Gris, iar cel mai frecventat traseu pe care se pot face degustări este Badische Winzerkeller.

Yarra, Australia

Yarra, Australia

Sursa

Tradiţia producerii de vinuri din Australia este destul de recentă, însă Yarra este regiunea care vine tare din urmă cu sortimente speciale. În parteneriat cu casele producătoare din Franţa, viticultorii din Yarra aduc pe piaţă o diversitate mare de vinuri spumante. Peisajele superbe completează perfect pachetele de vacanţă din zona viticolă a Australiei.

Valea Loarei, Franţa

Valea Loarei, Franţa

Sursa

Valea Loarei este recunoscută pentru frumuseţea sa şi pentru vinurile franceze produse aici. Frumuseţea naturală a peisajelor este completată de multitudinea de castele, biserici şi mănăstiri, ce pot fi vizitate în regiune. În plus, unele dintre acestea au fost restaurate şi fac parte din diverse domenii viticole, aşa că turiştii le pot vizita, dar pot şi participa la degustări de vinuri în cele mai elegante decoruri.

Cape Town, Africa de Sud

Cape Town, Africa de Sud

Sursa

Cape Town este recunoscut pentru văile din apropiere, mari producătoare de vinuri de calitate pe continentul african. Climatul unic pentru Africa, cu veri uscate şi ierni ploioase, a făcut posibilă dezvoltarea unei adevărate industrii viticole. Printre cele mai frumoase rute turistice din Africa de Sud se numără: Franschhoek, Wellington şi Stellenbosch.

Ţie în care dintre aceste regiuni cu podgorii ţi-ar plăcea să ajungi?

     

Vrei mai multe destinaţii de vacanţă interesante? Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!

City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.