7 orașe europene unde toamna arată ca în povești

7 orașe europene unde toamna arată ca în povești
 
 

Toamna aceasta, tot ce ne dorim este să descoperim un oraș liniștit, cu un farmec aparte, cu aer boem, în care să ne bucurăm de schimbarea frunzelor. Știm că toamna îmbracă orașele în cele mai frumoase culori, așa că am pregătit un top cu cele mai fermecătoare destinații în care te poți relaxa și bucura de frumusețea acestui anotimp

7. Munchen, Germania

munchen

Nu cred că trebuie să explicăm locul în acest clasament al Munchen-ului. Acest oraș este faimos pentru festivalul său de toamnă Oktoberfest. Cum să nu-ți dorești să faci parte din acest eveniment recunoscut la nivel mondial pentru parade, multă bere, muzică nemțească, mâncare bavareză și veselie cât cuprinde? Chiar dacă ai ratat Oktoberfest, oricum orașul este superb pe timp de toamnă și stânge sute de mii se turiști în fiecare sezon.

6. Colmar, Franța

colmar

Vizitează Franța în această toamnă și vei lua cea mai bună decizie. Colmar este cunoscut pentru canalele sale pe care navighează bărci cu turiști, clădirile medievale și farmecul unui oraș mic, de poveste. Pare genul de loc unde vei putea să te așezi pe o bancă, cu o carte și o cană fierbinte de cafea, admirând reflexia apelor.

5. Český Krumlov

cesky

Dacă vrei să călătorești în trecut și să te bucuri de puțină liniște, acesta este orașul perfect. Český Krumlov este un oraș boem din Cehia, care încă păstrează din farmecul epocii medievale. Orașul este străbătut de râul Vltava, iar castelul cu același nume veghează asupra orașului. Frumusețea sa este atât de impresionantă, încât orașul a fost înscris pe lista UNESCO, iar toamna peisajele arată cu adevărat deosebit.

4. Edinburgh, Scoția

edinburg

Fotografie preluata de pe simonwilliamsphotography. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Orașul nou, orașul vechi, muzeele, pub-urile, castelele și trecutul bogat transformă acest oraș într-o destinație fermecătoare de toamnă. Chiar dacă plouă, îți poți petrece timpul în librării, biserici, biblioteci și cafenelele sale tipic scoțiene. Indiferent de vreme, Edinburgh este o alegere pitorească de excepție pentru toamna aceasta.

3. Florența, Italia

florenta

Acest muzeu în aer liber este mai frumos toamna decât în orice alt anotimp, dacă se poate așa ceva. Florența este invadată de cultură și are numeroase muzee pe care să le vizitezi în anotimpul ploios. Pe lângă partea culturală foarte bogată în această parte a Italiei, Florența este minunată toamna datorită sezonului trufelor, acest delicii care satisfac și cei mai pretențioși gurmanzi din toată lumea, care vin aici pentru a degusta specialitățile.

2. Bruges, Belgia

bruges

Orașul medieval Bruges a devenit destinația preferată a europenilor în acest sezon datorită păturii tomnatice care acoperă minunatele clădiri ale orașului. Aerul medieval, canalele fermecătoare, potecile pietruite și căsuțele cu o arhitectură de excepție fac acest oraș să pară o pagină desprinsă din poveștile Fraților Grimm.

1. Hallstatt, Austria

hallstatt

Hallstatt este orașul din Europa cu cele mai frumoase priveliști de toamnă. Aflat la malul lacului și la marginea munților, acest pitoresc orășel austriac îți oferă exact peisajele la care visezi atunci când te gândești la anotimpul frunzelor colorate. Acest oraș-comoară, ocupat în trecut de celți, fiind și un mare producător de sare, se laudă cu multă cultură și activități relaxante.

Scrie-ne în comentarii ce destinație de toamnă ți-ai dori tu să vizitezi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers