7 oraşe perfecte pentru biciclişti

7 oraşe perfecte pentru biciclişti
 
 

Atunci când vrei să-ţi planifici următorul city break, te orientezi mereu după atracţiile turistice disponibile în acel oraş. Fie că baţi oraşele la pas, fie că alegi să le vezi din busuri turistice, din maşină sau din alte mijloace de transport, trebuie să-ţi faci de fiecare dată un plan diferit. La pas eşti mai încet, din bus nu te poţi opri unde vrei tu şi tot aşa... atunci, soluţia de mijloc este bicicleta! Laughing Şi pentru că nu vrei să rămâi fără ea şi să te asiguri că profiţi la maximum de o vacanţă pe două roţi, ţi-am pregătit o listă cu 7 oraşe perfecte pentru biciclişti!

Amsterdam, Olanda

Amsterdam este considerat oraşul capitală a ciclismului în lume şi şi-a căpătat reputaţia bine meritată, deoarece include cele mai multe facilităţi pentru cei care aleg ca mijloc de transport bicicleta.

Amsterdam, Olanda

Sursa

Basel, Elveţia

Bicicliştii porniţi la plimbare pe străzile din Basel se pot bucura de piste dedicate lor, construite astfel încât să permită participarea perfectă la trafic. În plus, oraşul se laudă cu un număr mare de centre de închiriere a bicicletelor.

Portland, Oregon

Portland este oraşul american recunoscut pentru evenimentul dedicat bicicliştilor dezbrăcaţi! Cool În fiecare an, în luna iunie, aici are loc World Naked Bike Ride, o formă de protest împotriva dependenţei faţă de carburanţi.

Portland, Oregon

Sursa

San Francisco, California

San Francisco se laudă cu benzi speciale pentru biciclişti în oraş şi cu diferite evenimente organizate cu scopul de a atrage atenţia asupra siguranţei bicicliştilor în trafic. Bike to Work Day este un eveniment anual dedicat bicicliştilor ce lucrează în marele oraş.

Copenhaga, Danemarca

390 km de piste pentru biciclişti asigură drumul tuturor în Copenhaga, la care se adaugă şi un drum special, numit Cycle Superhighway, un fel de pistă-autostradă dedicată celor care fac naveta în şi din oraş.

Copenhaga, Danemarca

Sursa

Boulder, Colorado

Boulder este oraşul american cu cea mai mare rată de navetişti pe bicicletă – 12%. Aşa că nu e de mirare că oraşul din Colorado este şi cel cu o rată a obezităţii cu jumătate mai mică decât media naţională!

Berlin, Germania

15% din traficul capitalei Germaniei este dat de biciclişti, aşa că nu este de mirare că Berlinul include peste 1000 km de piste dedicate.

Berlin, Germania

Sursa

În care dintre aceste oraşe ai vrea să te plimbi cu bicicleta? Laughing

     

Descoperă şi alte vacanţe pe două roţi şi citeşte şi despre 3000 de km cu motocicleta prin munţii Alpi şi un tur cu bicicleta de la izvoarele Dunării până la Viena.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers