7 orașe excelente pentru o vacanță în Spania

7 orașe excelente pentru o vacanță în Spania
 
 

Cu mii de atracții turistice, mâncare excelentă, peisaje pitorești și cultură la tot pasul, nu ai cum să nu-ți dorești o vacanță în Spania. Îți prezentăm șapte orașe spaniole de care cu siguranță te vei îndrăgosti iremediabil.

Madrid

O adevărată metropolă a Europei, Madrid este destinația perfectă pentru orice călător. Cea mai bună variantă pentru a ajunge în capitala Spaniei este cu avionul. Din București, cursele pleacă zilnic, iar o călătorie dus-întors costă aproximativ 700 de lei.

De asemenea, mai există zboruri directe din Timișoara, Cluj-Napoca sau Iași.

Capitala Spaniei oferă o mulțime de atracții turistice excelente precum: Muzeul de Artă del Prado, Mercado de San Miguel, Catedrala Almudena sau Palatul Regal. Ca din orice vacanță în Spania, și de la Madrid s-ar putea să te întorci cu niște kilograme în plus, pentru că mâncarea este excelentă.

Dacă ești pasionat de cumpărături, în Madrid o să găsești o mulțime de malluri și de magazine pe gustul tău. Nu uita însă să treci prin piața El Rastro, care e o veritabilă atracție turistică. Este una dintre cele mai vechi piețe din Europa, existând încă din perioada medievală.

madrid spania

Fotografie preluata de pe Depositphoto. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bilbao

Deși este mic, Bilbao este unul dintre orașele pe care trebuie neapărat să-l vizitezi dacă vrei să ai o vacanță în Spania cât se poate de reușită.

Chiar dacă nu avem zboruri directe din România către Bilbao, există o mulțime de variante cu escală din orașe precum: București, Timișoara, Cluj-Napoca sau Iași. Un zbor dus-întors costă în jur de 1.000 de lei.

Bilbao este un oraș al artei, iar asta i se datorează în mare parte Muzeului Guggenheim. Atât în interior, cât și pe exterior, muzeul este o adevărată capodoperă care te va fermeca timp de câteva ore bune. Tot pentru pasionații de artă, Muzeul Bellas Artes găzduiește câteva dintre cele mai importante opere artistice spaniole.

Atunci când îți faci vacanța în Spania, inevitabil te gândești la delicioasele tapas. Ei bine, la Bilbao te așteaptă varianta bască, pintxos.

bilbao spania

Fotografie preluata de pe hypeyou.tv. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

San Sebastian

Este imposibil să nu te îndrăgostești de San Sebastian. Fie că vrei un city break în Spania sau o vacanță prelungită, San Sebastian - Capitala Europeană a Culturii 2016 este o variantă excelentă, care oferă atracții turistice pentru toate gusturile.

Poți ajunge în San Sebastian din majoritatea orașelor mari din România, însă nu există zboruri directe. Aeroportul San Sebastian, deși poartă acest nume, se află în Hondarribia, la 21 de km depărare de oraș.

De la prima vedere orașul spaniol o să te cucerească. Arhitectura art nouveau, plajele cu nisip auriu, Muzeul San Telmo, Centrul Istoric, Basilica de Santa Maria del Coro, Aquariumul Sea Palace sau Parcul Aiete sunt doar câteva dintre obiectivele pe aici.

Și pentru că o vacanță în Spania înseamnă mâncare excelentă, San Sebastian este destinația perfectă pentru gurmanzi, având nu mai puțin de nouă restaurante cu stele Michelin.

san sebastian spania

Fotografie preluata de pe www.justluxe.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Barcelona

Barcelona este unul dintre cele mai populare orașe din Europa așa că este destinația perfectă pentru un city break în Spania.

Fie că vrei să pleci din București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași, există zboruri directe către Barcelona de cel puțin două ori pe săptămână. O călătorie dus-întors costă aproximativ 650 de lei.

Când ajungi în Barcelona o să-ți fie destul de greu să alegi cu ce să începi, pentru că orașul are o mulțime de atracții turistice excelente. Printre ele se numără: Sagrada Familia, clădirile lui Gaudi, Acvariul Maritim Barcelona, La Rambla, Parcul Guell și multe altele. Iar atunci când vrei o pauză de la vizitat obiective, poți merge să te relaxezi la plajă și să faci o baie în mare.

Barcelona este la fel de vie noaptea ca ziua, așa că, dacă vrei o vacanță în Spania plină de distracție alege cu încredere acest oraș.

barcelona spania

Fotografie preluata de pe Depositphoto. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Zaragoza

O adevărată comoară, Zaragoza este unul dintre acele orașe spaniole pe care trebuie să le vizitezi cel puțin odată.
Ca să ajungi aici poți lua avionul din Cluj-Napoca sau din București, ambele având curse directe. Prețul unui zbor dus-întors este de aproximativ 600 de lei.

Pentru o vacanță în Spania cât mai reușită îți recomandăm să treci și prin Zaragoza. Aici te așteaptă o mulțime de atracții turistice fascinante. Astfel, fă-ți timp să vizitezi: Muzeul Forumului Roman, Catedrala din Zaragoza, Palatul Aljaferia, Muzeul Pablo Serrano, Muzeul Zaragoza, Băile Romane sau Muzeul de Origami.

zaragoza spania

Fotografie preluata de pe www.building-blocks.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Valencia

Marea, soarele sau clădirile istorice cu arhitectură deosebită sunt doar câteva dintre elementele care-i dau un farmec aparte Valenciei.

Ca să ajungi în Valencia ai la dispoziție curse directe cu avionul din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, iar costul unui zbor dus-întors este de aproximativ 700 de lei.

Valencia oferă atracții spectaculoase, cea mai interesantă fiind Ciudat de las Artes y las Ciencias, adică Orașul Artelor și al Științelor. Totuși, pentru ca vacanța în Spania să fie perfectă trebuie să-ți faci timp și pentru vizite la: Bioparcul Valencia, Placa de l’Ajuntament, Mercado Central sau Catedrala din Valencia.

De asemenea, când ești în Valencia lasă-te ghidat de palmieri și bucură-te frumoasele plaje din oraș și apa de un albastru cum rar vezi.

valencia spania

Fotografie preluata de pe Depositphoto. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Alicante

Dacă ai de gând să pleci într-un city break în Spania, Alicante este destinația perfectă. Orașul are de toate: plaje excelente, dar și muzee în care să te pierzi pentru ore bune.

Ca să ajungi în Alicante poți să iei avionul din București sau Cluj-Napoca. Călătoria dus întors costă aproximativ 700 de lei.

În Alicante de așteaptă priveliști grozave, mai ales dacă faci o vizită la marină. De asemenea, trebuie neapărat să vizitezi și Plaja Postiguet, una dintre cele mai frumoase plaje urbane pe care o să le vezi. Nu uita să treci și pe la: Muzeul de Artă Contemporană, Biserica San Nicolas de Bari, Muzeul Bellas Artes Gravina sau Muzeul Arheologic.

alicante spania

Fotografie preluata de pe Depositphoto. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazare pentru o vacanță în Spania 

Spania are oferte de cazare pentru toate tipurile de buget. Alege ce îți place cel mai mult: 

Booking.com

Tu ce orașe din Spania ai vrea să vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers