7 orașe din estul Europei pentru o vacanță aproape de casă

7 orașe din estul Europei pentru o vacanță aproape de casă
 
 
 

Știm că atunci când mergi în vacanță vrei destinații cât mai îndepărtate și cât mai călduroase. Totuși, dacă alegi un oraș mai aproape de casă, ai șansa să descoperi comori care nici nu știai că există și o cultură care rezonează mai mult cu cea românească. Așadar, pentru următoarea ta vacanță, optează pentru o țară din estul Europei și descoperă orașele pe care ți le recomandăm.

Cracovia, Polonia

Cracovia are un farmec aparte. Poate este de la aerul răcoros al Poloniei, de la arhitectura și istoria sa impresionantă sau de la vibe-ul general al orașului. Cracovia este o destinație subestimată a Europei, însă aici vei da peste multe comori. Cazarea este foarte accesibilă, mâncarea este excepțională, iar istoria a lăsat în urmă o arhitectură unică, pe care ai ocazia să o admiri. Poți vizita piața centrală, unde tradiția Poloniei încă este vie, Castelul WawelCartierul Evreiesc, Salina din Wieliczka, Muzeul Sukiennice și Muzeul Evreiesc.  

cracovia

Bratislava, Slovacia

Acest oraș fermecător se laudă cu spații largi de promenadă de-a lungul Dunării cu multe cafenele și baruri cu personalitate pentru timpul liber. Poți vizita Castelul Bratislava și centrul orașului, unde ai ocazia să deguști cele mai delicioase specialități. Bratislava este o destinație specială pentru că îmbină perfect jungla de beton și parcurile mari, modernismul și istoria, viața de noapte și zilele aglomerate - pe care le poți petrece la muzeu. Bucură-te de vizitele la castelul orașului sau la propria sa "farfurie zburătoare" de oțel. 

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

bratislava

Belgrad, Serbia

Aventuros și rebel, Belgrad este faimos pentru exuberanța sa, iar noile și modernele cafenele se înghesuie printre clădirile istorice. Bulevardul Knez Mihailova este un conglomerat de construcții istorice și restaurante pentru tineri, iar acesta te conduce spre Citadela Kalemegda, mândria orașului. Muzeele Belgradului - Muzeul Nikola Tesla, Muzeul Militar, Muzeul Istoriei Iugoslave - păzesc istoria orașului. Cartierele sale au fost transformate din spații istorice, în locuri creative, care te inspiră. 

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

belgrad

Sofia, Bulgaria

Capitala Bulgariei este deseori trecută cu vederea de turiștii care se îndreaptă spre stațiunile de schi sau cele de la malul mării. Trebuie să știi că Sofia este un oraș plin de comori, fiind presărat cu o multitudine de biserici cu domuri sub formă de ceapă, moschee otomane și monumente istorice, care strălucesc în orizontul orașului. Sofia are bulevarde largi, parcuri uriașe, multe muzee, galerii și restaurante, perfecte pentru vacanța ta. 

sofia

Kiev, Ucraina

Kiev a devenit un oraș modern, chiar rebel, am putea spune, care atrage tot mai mulți turiști. Are multe atracții culturale, care sunt în strânsă legătură cu războaiele Ucrainei, care sunt pe cât de tulburătoare, pe atât de fascinante. Orașul abundă în galerii, muzee, parcuri, biserici și clădiri atât istorice, cât și moderne, centrate pe cultura țării. Îți recomandăm să vizitezi Biserica Kiev Pechersk, Muzeul Național de Istorie, Catedrala Sfânta SofiaPiața IndependențeiMuzeul CernobîlPoarta de aur și multe altele.

kiev

Tirana, Albania

Colorată și plină de viață, Tirana este inima Albaniei și a suferit numeroase modificări în ultimii ani, fiind un oraș de nerecunoscut față de cum arăta în perioada comunistă. Cele mai frumoase locuri din Tirana sunt pur și simplu piețele sale largi și bulevardele de promenadă de-a lungul cărora se înalță clădirile istorice lăsate moștenire de Imperiul Otoman și cel Roman. Îți poți petrece timpul în baruri și cafenele, muzee sau galerii și ai ocazia să faci parte din agitația orașului.

tirana

Skopje, Macedonia

Statuile înalte și clădirile impunătoare îi fac pe vizitatorii orașului Skopje să se simtă mici de tot, într-un loc atât de încărcat cu istorie măreață. Centrul orașului și malurile canalului au lăsat în urmă amintirea civilizației antice și acum găsești aici niște spații moderne, pline de viață. În capitala Macedoniei îți recomandăm să vizitezi Piața Macedonia, Arcul de TriumfParlamentul Macedoniei, Centrul Vechi cu bazare și Podul de Piatră

skopje

Tu pe care dintre aceste orașe aproape de casă le-ai vizita?

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.