7 oraşe din centrul României pentru un city break de toamnă

7 oraşe din centrul României pentru un city break de toamnă
 
 

Vine toamna, bine-mi pare... este momentul perfect pentru vacanţe de tip city break. Zilele libere sunt tot mai puţine, dar mai avem nevoie de momente de relaxare până la sărbătorile de iarnă, aşa că alegem să dăm o fugă până la cele mai frumoase oraşe din inima ţării. Ne-am orientat spre 7 destinaţii de city break în România pentru a te ajuta să găseşti şi tu un loc pentru o escapadă de weekend în centrul ţării.

Suntem gata să ne suim în maşină cu bagajele făcute, numai să găsim locul potrivit. Nimic mai simplu şi nimic mai complicat în acelaşi timp. Îţi facem alegerea mai uşoară cu 7 idei de destinaţii şi îţi dăm şi soluţii perfecte pentru cazare.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraş multicultural deosebit. Centru urban istoric important al Transilvaniei s-a remarcat întotdeauna prin frumuseţea sa, prin numărul mare de atracţii turistice, prin cultura şi evenimentele sale deosebite. În 2015 a devenit Capitală Europeană a Tineretului, atrăgând şi mai multe evenimente dedicate celor tineri. Aşadar, toamna aceasta merită să ajungi la Cluj-Napoca şi să afli care sunt atracţiile cu care oraşul se mândrește.

Atracţii turistice din Cluj-Napoca: Biserica Sf. Mihail, Str. Iuliu Maniu, Cazinoul din Parcul Central, Cluj Arena, Bastionul Croitorilor, Muzeul de Artă şi Palatul Banffy.
City break în Cluj-Napoca: de la 80 lei / noapte

City break Cluj-Napoca

Sighişoara

Sighişoara este o cetate medievală impresionantă, încă locuită, din inima ţării. Turiştii au ocazia de a admira un simbol al trecutului României, de a se bucura de vestigii medievale la fiecare colţ de stradă, cu fiecare clădire pe care o vizitează aici, cu fiecare monument. Centrul istoric este inclus pe lista de Patrimoniu Mondial UNESCO şi este locul de desfăşurare a celebrului festival medieval anual.

Atracţii turistice din Sighişoara: Turnul cu ceas, Biserica din deal, Scările Şcolarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor, Casa cu Cerb, Casa Rosenthal.
City break în Sighişoara: de la 75 lei / noapte

City break Sighisoara

Târgu Mureş

Târgu Mureş este unul dintre cele mai importante oraşe din centrul ţării din punct de vedere administrativ, cultural şi istoric. În inima Transilvaniei, centrul urban ascunde o cetate medievală impresionantă şi alte mărturii ale trecutului perfecte pentru a fi admirate într-o plimbare de toamnă. În jurul oraşului s-a format Zona Metropolitană Târgu Mureş, menită să creeze o nouă infrastructură de dezvoltare regională.

Atracţii turistice din Târgu Mureş: Cetatea Medievală Târgu Mureş, Biserica Bob, Piaţa Trandafirilor, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul Franciscanilor, Palatul Culturii.
City break în Târgu Mureş: de la 89 lei / noapte

Ciy break Tg Mures

Sibiu

Sibiu este primul oraş din România care a reuşit să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană şi nu este de mirare, deoarece acest centru urban abundă de atracţii turistice şi evenimente deosebite. O scurtă plimbare prin centrul oraşului este nu numai un prilej de relaxare, ci şi un moment perfect pentru a admira lumea de sus din Turnul Sfatului, de a deschide calea spre trecut sau spre artă prin tot felul de muzee şi multe altele, toate formând un amestec perfect pentru un city break românesc de toamnă.

Atracţii turistice din Sibiu: Piaţa Mare şi Piaţa Mică, Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA, Pasajul Scărilor, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Parcul Sub Arini.
City break în Sibiu: de la 80 lei / noapte

City break Sibiu

Alba Iulia

Alba Iulia este un alt oraş sinonim evenimentelor marcante din istoria ţării. Un punct central pe harta Transilvaniei, a jucat un rol important de-a lungul timpului, de la construirea Cetăţii Alba Carolina şi până la a deveni oraşul Unirii de la 1918. Aşadar, numeroasele evenimente istorice şi-au lăsat aici amprenta, rămânând spre a fi admirate până în zilele noastre sub forma atracţiilor turistice deosebite sau sub forma diferitelor festivaluri şi sărbători organizate între zidurile cetăţii.

Atracţii turistice din Alba Iulia: Cetatea Alba Carolina, Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii, Catedrala Încoronării, Catedrala Romano-Catolică, Bibleoteca Batthyaneum.
City break în Alba Iulia: de la 80 lei / noapte

City break Alba Iulia

Oradea

Oradea este un oraş românesc încărcat de istorie şi cultură. Apropierea de graniţă, evenimentele istorice şi diversele stăpâniri şi-au lăsat amprenta asupra multiculturalităţii oraşului, vizibilă şi astăzi în arhitectura clădirilor, în muzee şi galerii de artă, în evenimente, în tradiţii şi nu numai. În plus, este un important centru regional, fiind locul din care turiştii dornici de aventură pot transforma un city break într-un sejur de relaxare la Băile Felix sau la Băile 1 mai sau într-unul de aventură în Munţii Apuseni.

Atracţii turistice din Oradea: Cetatea Oradiei, Palatul Vulturul Negru, Biserica Ortodoxă cu Lună, Palatul Baroc, Piaţa Ferdinand.
City break în Oradea: de la 64 lei / noapte

City break Oradea

Turda

Turda este un vechi oraş cu o tradiţie îndelungată în minerit din Transilvania. Oraşul antic Potaissa a fost prima aşezare de pe teritoriul actualului oraş Turda şi rămâne şi astăzi un important obiectiv turistic istoric din regiune. Apropierea de Cheile Turzii, dar şi deschiderea frumoasei Saline Turda au transformat în ultimii ani centrul urban într-o destinaţie de vacanţă perfectă pentru city break în orice perioadă a anului.

Atracţii turistice din Turda: Castrul roman Potaissa, Salina Turda, Muzeul de Istorie fost Palat Voievodal, Catedrala Ortodoxă, Lacurile Durgău, Biserica Romano-Catolică, Băile Sărate.
City break în Turda: de la 65 lei / noapte

City break Turda

În care oraş din inima României alegi să petreci un city break de toamnă? Alege din cele de mai sus sau un alt oraş pe gustul tău din ţara noastră:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers