7 cele mai fascinante orașe bazate pe artă și cultură din Europa

7 cele mai fascinante orașe bazate pe artă și cultură din Europa
 
 

Dacă ești genul de călător care adoră să meargă în muzee, galerii de artă și la evenimente culturale și artistice în orașul pe care îl vizitezi, noi ne-am gândit să-ți facem o listă cu aceste destinații care îmbină perfect latura artistică și cea culturală. Acestea sunt orașe istorice, care abundă în muzee, în care muzica se aude în aer și arta se vede atât pe pânze, cât și pe zidurile orașului.

Florența, Italia

Evident, că a trebuit să începem această listă cu Florența. Este orașul în care s-a născut Renașterea și, de secole, a reușit să capteze atenția călătorilor în căutare de artă și cultură. Numit de multe ori "muzeu în aer liber", Florența se laudă cu arhitectura sa, dar și cu multiplele centre de cultură precum Galeria Uffizi, Palazzo Vecchio, Galeria AccademiaPalazzo PittiMuseo dell'Opera del Duomo, Muzeul Galileo și altele.

Paris, Franța

Nimic nu se compară cu boemul Paris, fiind, cu ușurință, unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii și un paradis pentru turiștii artistici. De la Turnul Eiffel și până la Grădinile Tuileries, Parisul este îmbogățit cu cafenele fermecătoare, bulevarde parcă pictate, clădiri cu o arhitectură romantică și zone boeme, unde arta este la ea acasă. Orașul Luminilor este perfect pentru cei care adoră muzeele - Luvru, d'OrsayGeorges PompidouRodin - și pentru cei care găsesc arta în detaliile orașului.

Barcelona, Spania

Pe nimeni nu miră prezența Barcelonei în topul celor mai artistice orașe. Acesta este probabil cel mai colorat și mai plin de viață oraș al Europei, cu o cultură care greu poate fi depășită. Te invităm să descoperi piesele de artă ale faimosului Antonio Gaudi, de la Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batllo, Casa Mila, El Gotic sau clădirile de pe Passeig de Gràcia. Stilul Art Nouveau, arta și muzica stradală, elementele gotice, mozaicurile colorate și mâncarea sunt câteva dintre elementele care fac din Barcelona cea mai creativă destinație.

Berlin, Germania

Energicul Berlin este un oraș care atrage atenția prin dinamismul și exuberanța sa. Trecutul său marcat de Zidul Berlinului pare să fie foarte departe, iar acum orașul a transformat rămășițele sale istorice, în adevărate opere de artă. Berlin îți prezintă istoria și cultura, prin muzeele sale, majoritatea prezente pe Insula Muzeelor - PergamonmuseumBode Museum, Neues MuseumAlte NationalgalerieAltes Museum - dar și prin rămășițele din Zidul Berlinului pictate cu scene actuale, plus sculpturile, galeriile de artă și arhitectura inedită a orașului. 

Veneția, Italia

Aflându-se pe canale, Veneția este un oraș cu totul și cu totul special, peisajele sale și cultura locală făcând din Veneția unul dintre cele mai interesante destinații ale lumii. Veneția abundă în clădiri cu o arhitectură de excepție, precum Podul RialtoBazilica Sfântul MarcuPuntea SuspinelorBazilica Santa Maria della SaluteCa' d'Oro și multe altele. De asemenea, muzeele sunt o mare parte din atracțiile Veneției. Aici poți vizita Palatul DogilorGalleria dell'Accademia, Muzeul Peggy GuggenheimMuzeul Correr și altele, care prezintă viața venețiană. Să nu uităm de La Biennale di Venezia și Carnavalul de la Veneția.

Salzburg, Austria

Salzburg este orașul pentru toți iubitorii de artă. Arhitecții îl numesc Orașul de Aur al Barocului, pentru că aici găsești clădiri iconice ale acestui stil, muzicienii sunt fermecați de oraș pentru că este locul de naștere al lui Mozart, iar istoricii compară scena muzeelor cu cea a Florenței. Salzburg organizează în permanență festivaluri de muzică și artă, iar, atunci când nu există vreun festival în oraș, poți oricând vizita Castelul HohensalzburgPalatul Mirabell, Abația Petersfriedhof sau Domul din Salzburg.

Londra, Marea Britanie

Nimeni nu poate nega latura culturală a Londrei, cunoscută la nivel mondial. Istoria și tradiția se găsesc la fiecare colț, dar, în același timp, Londra este unul dintre cele mai moderne orașe ale lumii. Poți vizita atracții culturale de excepție precum Westminster AbbeyBuckingham Palace, Big Ben sau Tower of London. Londra abundă în muzee excepționale, de la National Gallery, British MuseumMuseum of London, la Tate Modern și National Maritime Museum, deci pasionații de cultură au ce vizita în Londra cât pentru 10 vieți.

Care sunt cele mai fascinante orașe de artă și cultură pe care le-ai vizitat tu?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers