7 motive să te muți în Amsterdam

7 motive să te muți în Amsterdam
 
 

Arhitectura colorată, cultura bogată și un labirint de canale pitorești. Acestea sunt doar câteva motive pentru care turiștii adoră să-și petreacă vacanța în Amsterdam. Odată ce ajung aici și dau peste localnicii prietenoși și atmosfera relaxată, mulți dintre ei decid să nu mai plece. Dacă încă nu ești convins, noi îți oferim șapte motive minunate pentru care ar trebui să te muți în Amsterdam cât mai repede.

Mulțimea de biciclete

Biciclete

Amsterdam adoră bicicletele. De fapt, în capitala Olandei sunt de trei ori mai multe biciclete decât mașini, iar peste 60 la sută din locuitori folosesc vehiculul pe două roți în fiecare zi. De aceea, traficul în Amsterdam nu este atât de congestionat, iar oamenii sunt mai relaxați, din moment ce nu trebuie să stea ore în șir în mașini.

Cele mai frumoase parcuri

Parcuri

Amsterdam se mândrește cu nenumărate parcuri superbe care în lunile călduroase prind viață. Cel mai mare și popular este Vondelpark, unde localnicii adoră să facă picnicuri sau să alerge. Vara, aici au loc o mulțime de concerte și piese de teatru. Grădina botanică din districtul Plantage este una dintre cele mai vechi din lume și se mândrește cu mai multe soiuri de plante aflate pe lista speciilor pe cale de dispariție. Primăvara, o excursie în Parcul Keukenhof, lângă orașul Lisse, este obligatorie. De la sfârșitul lui martie și până la mijlocul lui mai, peste 7 milioane de bulbi înfloresc, în mare parte lalele, oferind vizitatorilor un adevărat spectacol de culoare.

Arhitectura colorată

Arhitectura colorată

Clădirile colorate sunt un adevărat simbol al orașului Amsterdam și pe bună dreptate. Arhitectura medievală se împletește cu designul modern al edificiilor ridicate în ultimele decenii. De la cea mai strâmtă casă din lume, care are o lățime de un metru, la ”casa cu capete” - Het Huis met de Hoofden, o superbă clădire decorată cu diferite busturi, arhitectura eclectică din Amsterdam reflectă perfect creativitatea și originalitatea locuitorilor. Dacă nu reușești să găsești un apartament pe gustul tău, sunt o mulțime de bărci amenajate ca locuințe, unde poți să stai pentru o perioadă mai lungă.

Gastronomia variată

Gastronomia

Fotografie preluata de pe localstateofmind.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă vrei să mănânci cele mai bune clătite sau să încerci cei mai delicioși cartofi prăjiți, atunci trebuie neapărat să mergi în Amsterdam. Poffertjes sunt mini-clătite făcute cu drojdie, servite de obicei cu unt topit și zahăr pudră. Cei care vor porții ceva mai mari pot alege Pannekoeken – clătite uriașe cu fructe sau cașcaval. Tot în Amsterdam vei mânca și cei mai buni cartofi prăjiți, care se vând la aproape orice colț de stradă și vin la pachet cu o varietatea largă de sosuri, în special maioneză. Cât despre băuturi, capitala olandeză este faimoasă pentru sortimentele de bere. Dacă ești interesat de modul în care se face această băutură, poți face și un tur al berăriei Heineken.

Muzeele fascinante

Rijksmuseum

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cei pasionați de cultură au la dispoziție o mulțime de muzee și galerii de artă prin care se pot plimba zile în șir. Rijksmuseum este cel mai faimos muzeu din Olanda, fiind și una dintre cele mai importante galerii de artă din lume. Aici vei descoperi o superbă colecție de picturi baroce, cap de afiș fiind Rembrandt și Vermeer. Totodată, Muzeul Van Gogh se mândrește cu cele mai multe opere ale faimosului artist post-impresionist. Un alt muzeu popular este Casa Anne Frank, unde tânăra evreică s-a ascuns împreună cu familia sa de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a scris faimosul jurnal.

Plimbări idilice de-a lungul canalelor

Plimbări idilice de-a lungul canalelor

Amsterdam nu duce lipsă de străduțe cochete, canale pitorești și poduri frumoase. O simplă plimbare prin acest oraș se poate transforma într-o adevărată aventură. Cu un labirint de canale, ce amintește de Veneția, orice colț de stradă din Amsterdam este superb. Pierde-te printre străduțele întortocheate din De Wallen (Cartierul Roșu), de preferință ziua, sau fă o plimbare cu bicicleta de-a lungul canalului Singel, care înconjoară centrul vechi, pentru a admira cele mai simpatice clădiri ale orașului.

Cafenelele

Cafenelele

Fotografie preluata de pe temporarilylost.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În Amsterdam cafenelele servesc mai mult decât cafea. Cei care au peste 18 ani pot cumpăra și fuma legal canabis. Dacă vrei să scapi de mulțimea de turiști fascinată de legile permisive din Amsterdam, poți vizita una dintre nenumăratele cafenele colorate din districtul De Pijp, frecventate mai mult de localnici. Atenție, însă, fumatul țigărilor cu tutun în interiorul acestor cafenele este interzis, la fel ca în orice alt local din Amsterdam.

Tu ce alte motive să te muți în Amsterdam ai adăuga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers