7 motive să mergi în vacanţă la ski în Oetz, Austria

7 motive să mergi în vacanţă la ski în Oetz, Austria
 
 

Staţiunea Oetz din Austria este recunoscută în întreaga regiune a Tirolului şi nu numai ca una dintre cele mai frumoase. Amplasată în inima văii Otztal, aceasta include kilometri de pârtii şi de spaţii dedicate distracţiei de sezon, dar şi numeroase alte atracţii, activităţi apres ski, locuri de cazare deosebite şi câte şi mai câte, gata să-i întâmpine pe toţi cei care îşi doresc o vacanţă de iarnă perfectă. 

Oetz, Austria

80 km pârtii şi 25 instalaţii pe cablu

Toate gradele de dificultate, kilometri de pârtii en masse, trasee de schi fond şi vârfuri perfecte pentru drumeţii şi freeride, cam tot ce şi-ar putea dori orice tip de schior care ajunge în Austria se poate găsi în Valea Otztal. Staţiunea în sine se află la 820 m altitudine şi este încadrată de Stubai şi Alpii Otztal, fiind perfectă pentru cei care îşi doresc o vacanţă liniştită, departe de zgomotul marilor aglomeraţii de turişti.

Amplasarea pe vale a staţiunii Oetz a permis aici conturarea unui domeniu schiabil restrâns Hochoetz, ales în special de cei care vin în vacanţă la schi cu familia sau cu un grup restrâns de prieteni. Apropierea de Langenfeld şi Solden permite însă accesul şi către domenii schiabile extinse şi către locuri dedicate distracţiei atât pe pârtii, cât şi apres ski.

Cel mai înalt punct al domeniului schiabil Kuthai-Hochoetz se află la 2520 m, iar cel mai jos la 1400 m, însă este uşor accesibil de la nivelul staţiunii. 25 instalaţii pe cablu, 12 teleschiuri şi 3 telecabine deservesc cei 80 km de pârtii cu 5 rute de ski. Pentru începători şi familii se recomandă pârtia Vent cu grad de dificultate mediu şi o lungime de 15 km. De-a lungul întregii văi Otztal, schiorii au acces la un total de 318 km pârtii şi 74 instalaţii pe cablu.

Oetz, Austria

Oetz, Austria

Skipass regional Kuthai-Hochoetz

Datorită dimensiunii reduse a domeniului schiabil, staţiunea Oetz este o alegere predilectă pentru începători şi familii, însă acest lucru nu înseamnă că distracţia se opreşte aici pentru pasionaţii sporturilor de iarnă, deoarece cazarea în Oetz, prin Snowtrex, îţi asigură şi un skipass pentru domeniul Kuthai-Hochoetz. Astfel, ai acces nu numai la domeniul Hochoetz (1400-2272 m), ci şi la domeniul învecinat Kuthai (1938-2520 m).

Urcarea cu moderna instalaţie Acherkogelbahn durează doar 8 minute, astfel că turiştii ajung imediat din staţiune la 2000 m altitudine, de unde pot începe explorarea pârtiilor şerpuite, dar şi a refugiilor pentru pauze cu vin fiert şi privelişti de vis asupra pădurii înzăpezite.

Oetz, Austria

Kinder Land

Pentru că este o staţiune de dimensiuni reduse, cu un domeniu schiabil în special îndrăgit de familii, staţiunea Oetz pune la dispoziţia micilor schiori şi nu numai un loc de joacă de vis: Kinder Land. Această lume dedicată copiilor se află în Hochoetz şi face parte din domeniul schibail, fiind locul în care cei mici pot învăţa să schieze sau pot deprinde abilităţi noi în sporturile de iarnă.

Mai mult decât atât, Kinder Land organizează periodic săptămânile Happy Family (12.03-19.03.2016 şi 02.04-09.04.2016), în timpul cărora toţi copiii născuţi după 2010 beneficiază de skipass gratuit la cazare de 7 zile şi un curs de schi de 5 zile sau supraveghere la grădinţa de schi. Cu asemenea servicii, nu este de mirare că domeniul schiabil a fost desemnat câştigător în 2014 la categoria Familie şi copii.

Oetz, Austria

Snowpark K-Park Kühtai Oetz şi Funpark Hochoetz

Skipass-ul asigurat prin cazarea cu Snowtrex nu oferă numai accesul la pârtiile din domeniul schiabil, ci şi la două snowpark-uri excelente pentru cei care vor să se distreze puţin. Astfel, cei mai curajoşi şi mai aventuroşi practicanţi ai sporturilor de iarnă pot ajunge în K-Park Kuthai, locul în care în 2012 au avut loc primele Jocuri Olimpice de Iarnă pentru tineret. Lines, rails, kickere, superpipe şi Air2Bag sunt pregătite pentru încercări distractive.

La primul snowpark se adaugă şi Funpark Hochoetz din Balbachtal, cu o dimensiune generoasă şi numeroase alte trasee cu obstacole şi kickere, boxe, rails şi piste speciale. Parcul este potrivit atât pentru începătorii, cât şi pentru avansaţii care doresc să-şi testeze mai mult abilităţile.

Oetz, Austria

Lacul Piburger

Lacul Piburger se află în inima Parcului Natural Otztal din Tirol, un areal protejat încă din 1929, ce ocupă 13 hectare. La 915 m altitudine, lacul cu o adâncime de 25 m este înconjurat de o mulţime de legende fantastice despre formarea lui. Astăzi, este un loc cu un peisaj de vis, ce are multe de oferit turiştilor care ajung în regiune, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă.

Pe timp de iarnă, Lacul Piburger este destinaţia perfectă pentru o cină romantică sau o cină în familie cu peisaje de vis, deoarece aici se află un restaurant pe mal. În plus, se poate opta şi pentru o plimbare cu barca, dacă lacul nu este îngheţat, sau pentru patinaj pe lac, atunci când temperaturile joase permit acest lucru.

Activităţi şi evenimente apres ski

Pauzele pe pârtie sau serile în care turiştii au nevoie de un vin fiert sau un ceai cald sunt perfecte în staţiunea Oetz. Colibe rustice îi aşteaptă pe cei care au nevoie de o pauză de relaxare în timpul zilei chiar în apropierea pârtiilor, astfel că nimic din momentele savuroase de distracţie în familie nu se vor pierde în timpul zilei.

În plus, dacă distracţia este alegerea pentru familii şi în momentele petrecute în afara pârtiilor de schi, în staţiunea Oetz se poate opta şi pentru celebra plimbare nocturnă, admirând peisaje de iarnă spectaculoase, dar şi pentru distracţia pe derdeluşul cu nocturnă de la Oetz-Piburg, deschis până la ora 22.

Pentru cei care îşi doresc mai multă distracţie pe timp de noapte sunt recomandate staţiunile învecinate, Langenfeld şi Solden, unde barurile apres ski, cluburile şi restaurantele sunt deschise pentru cei mai neobosiţi dintre schiori.

Oetz, Austria

Hoteluri pentru toate buzunarele

Dacă te-am convins deja că Oetz este staţiunea perfectă pentru vacanţa de iarnă în Austria, cu pârtii numai bune pentru ski şi o mulţime de activiăţi pentru timpul liber, atunci îţi spunem şi unde să stai:

  • Alpenhotel Oetz 3*: pentru cei care doresc să se bucure de o ofertă de vacanţă completă, hotelul oferă nu numai cazare, ci şi servicii de masă, skipass inclus, parcare şi multe altele. Este o alegere ideală pentru cei care vin în vacanţă cu familia.
  • Hotel Habicherhof 4*: pentru cei care vor să se distreze şi să se relaxeze în vacanţă, hotelul pune la dispoziţia oaspeţilor săi camere spaţioase, servicii de masă, o zonă spa dedicată şi multe altele.
  • Alege unitatea de cazare dorită din Oetz, Austria şi te bucuri de o vacanţă deosebită la ski. Toate ofertele includ şi un skipass pentru regiunea Hochoetz-Kuhtai.

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers