7 motive să mergi în vacanţă la ski în Livigno, Italia

7 motive să mergi în vacanţă la ski în Livigno, Italia
 
 

Livigno este un adevărat paradis pentru sezonul de iarnă în Italia. Pârtiile de ski, posibilităţile de relaxare şi distracţie, shoppingul şi peisajele montane minunate, toate acestea întregesc perfect peisajul unei vacanţe de vis. Dacă anul acesta ţi-ai propus să te distrezi pe pârtiile de pe teritoriul italian al Alpilor, iată care sunt motivele pentru care ar trebui să alegi o vacanţă la ski în Livingo.

Livigno, Italia

115 km pârtii şi 30 instalaţii pe cablu

Regiunea Alta Valtellina este cea care îi întâmpină pe cei cazaţi în Livigno cu pârtii deosebite. 215 km dedicaţi schiorilor şi snowboarderilor de la cei începători, până la cei mai experimentaţi, se aşează din cel mai jos punct de la 1225 m, până la înălţimi cu peisaje fantastice – la peste 3000 m altitudine. Din aceeaşi regiune fac parte şi alte staţiuni recunoscute ale Alpilor italieni, cum ar fi Bormio, Santa Caterina şi Valdidentro, disponibile cu ajutorul unui skipass complet, ce poate fi extins din skipass-ul Livigno.

Skipass-ul Livigno este inclus în ofertele de cazare oferite de Snowtrex, astfel că cei care doresc să se bucure de sporturi de iarnă de toate felurile au la dispoziţie 115 km pârtii şi 30 instalaţii de transport pe cablu. Pârtiile se află de o parte şi de alta a staţiunii şi prezintă diferite grade de dificultate, astfel încât oricine să poată găsi un loc perfect pentru schiat.

Pârtiile de ski din Livigno sunt împărţite în două domenii: Carosello 3000 (2402 m) şi Mottolino (2785 m), aflate de o parte şi de cealaltă a muntelui, astfel încât poţi schia tot timpul la soare. Altitudinea ridicată (1816 – 2789 m), dar şi instalaţiile de zăpadă, asigură un start de zăpadă consistent pe toată durata sezonului. În plus, pentru cei care preferă freeride-ul, există şi zone cu strat gros de zăpadă şi două snowpark-uri cu half-pipe, kickern, rails şi boardercross, iar pentru cei care doresc să-şi exerseze abilităţile de schiori experimentaţi există pârtia neagră Scoiattol.

Harta Livigno

Dutty free & Shopping

Datorită apropierii de graniţa cu Elveţia, Livigno se află într-o zonă de dutty free, motiv pentru care cei care ajung aici pot profita nu numai de oferte excelente pentru ski, dar şi de preţuri reduse pentru o mulţime de produse. Din zona dedicată shoppingului cu dutty free poţi achiziţiona parfumuri, alcool, ţigări, îmbrăcăminte, ceasuri, aparate de fotografiat şi multe altele, însă în cantităţi limitate, datorită controalelor de la frontieră.

În orice caz, pe perioada vacanţei, te poţi bucura de o sumedenie de bunătăţi la preţ redus şi poţi achiziţiona suveniruri şi cadouri deosebite pentru întoarcerea ta acasă. Dacă ajungi în Livigno cu maşina, trebuie să ştii că şi benzina este la preţ mult redus, fiind mai ieftină cu aprox. 40% faţă de restul Italiei.

livigno

Snowpark Mottolino şi Park 3000 Livigno

Cu un strat de zăpadă generos asigurat până la înălţimea de 2798 m, nu este de mirare că Livigno este un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Cei mai ambiţioşi şi mai curajoşi se pot îndepărta rapid de pârtiile de schi pentru a alege Snowpark Mottolino sau Park 3000 Livigno. Fiecare parte a versantului se bucură astfel nu numai de pârtii perfecte, ci şi de câte un snowpark pentru freeride şi freestyle.

Snowpark Mottolino îi aşteaptă pe curajoşi cu 4 lines şi o Jib-Area, numai bune pentru tot felul de giumbuşlucuri şi pentru a încerca noi mişcări cu placa la diferite grade de dificultate, dar şi o zonă dedicată L/XL-Line cu jumps şi evens spectaculoase. Cei mai timizi pot învăţa uşor în zona numită S-Line, de unde pot avansa spre M-Line, unde vor găsi numeroase rails, boxes şi jumps pentru intermediari.

Park 3000 Livigno se află în domeniul schiabil Carosello 3000 şi dispune de o structură asemănătoare cu cea a Snowpark Mottolino, astfel încât, în orice domeniu alegi să schiezi, vei găsi şi un snowpark perfect pentru tine. Pe lângă atracţiile pe care le are şi parcul de pe Mottolino, aici vei mai găsi şi un Air Bag în centrul parcului, ce previne riscurile accidentărilor din zona de freestyle, şi servicii de entertainment antrenante.

Livigno

Heliski şi alte activităţi

Printre activităţile unice pe care le poţi încerca în Livigno, Italia se numără şi Heliski. Acest serviciu implică transportul cu elicopterul pentru cei dornici de senzaţii tari, dar şi cu dare de mână. Heliski înseamnă un zbor cu elicopterul spre cele mai înalte culmi montane, unde pârtiile sunt neatinse şi zăpada este perfectă pentru un freeride spectaculos, şi este recomandat pentru grupuri de minim 4 persoane.

Dacă ai pornit în căutare de şi mai multe activităţi de vacanţă în Livigno, atunci trebuie să ştii că aici ai o mulţime de oportunităţi de distracţie indoor şi outdoor. De exemplu, poţi face mişcare la sală sau poţi înota în piscina interioară de la Aquagranda, poţi încerca un altfel de drumeţie outdoor cu biciclete de teren Fat Bike sau poţi merge în drumeţii de iarnă cu Snow shoes sau Nordic walking.

Livigno

Activităţi şi evenimente apres ski

Snowparkurile şi zonele dedicate începătorilor, intermediarilor şi avansaţilor nu sunt singurele care oferă distracţie pe pârtii. Pe lângă acestea, vei descoperi refugii transformate pentru momente cât mai relaxante şi mai plăcute între schiori. Dacă ajungi la oricare dintre cabanele tradiţionale din Alpii italieni pentru o pauză între două ture pe pârtie, te poţi relaxa la o halbă de bere de producţie proprie la Bar 1816, la un cocktail cu cacao şi rom (Lumumba) sau la un pahar cu lichior de ouă (Bombardino), toate specifice locului.

În plus, în staţiune vei găsi o mulţime de restaurante, baruri şi cafenele în care să-ţi petreci serile alături de prieteni şi familie după o zi lungă pe pârtie. Iar dacă energia nu te părăseşte nici târziu în noapte, în staţiunea Livigno vei găsi şi un club, pentru petreceri până în zori, dar şi o pivniţă de vinuri, pentru seri speciale.

Livigno

Parco Nazionale dello Stelvio

Parco Nazionale dello Stelvio este o mândrie pentru zona Livigno. Aria naturală a fost conservată şi protejată pentru studiul naturii, dar şi pentru a asigura perpetuarea unor specii locale de plante şi animale. Locul oferă turiştilor nu numai peisaje de vis, ci şi drumeţii lungi cu posibilitatea de a întâlni animale şi păsări deosebite. Aproape 50000 hectare de parc includ 6 municipalităţi, culmi montane spectaculoase şi văi largi, ideale pentru a fi explorate în orice anotimp.

Fauna bogată a parcului naţional include cerbi şi capre de munte, vulturi cu barbă, vulpi, veveriţe şi hermine, dar şi multe altele. Centrul de vizitare este deschis în satul de munte S. Antonio di Valfurva, pentru cei care doresc să afle mai multe informaţii despre traseele disponibile pe perioada vacanţei lor în regiune.

Parco Nazionale dello Stelvio

Hoteluri pentru toate buzunarele în Livigno

Dacă te-am convins deja că Livigno este staţiunea perfectă pentru vacanţa de iarnă în Italia, cu pârtii numai bune pentru ski şi o mulţime de activităţi pentru timpul liber, atunci îţi spunem şi unde să stai:

  • Dacă ajungi aici cu prietenii şi vrei să te distrezi, atunci alege Apartamente Marissa 3*. Ideală pentru grupuri, cabana oferă apartamente spaţioase, complet utilate, locuri de parcare şi poziţionare în apropiere de Carosello 3000, dar şi skipass-ul Livigno.
  • Dacă ajungi aici cu familia şi îţi doreşti un loc de cazare frumos şi liniştit, ceva mai retras faţă de aglomeraţia staţiunii, atunci alege Casa Emma 3*. Oferta include cazare în apartamente cu dormitor şi living, chitcinetă utilată complet şi parcare şi skipass-ul Livigno.
  • Unităţile de cazare din Livigno se disting prin intimitatea pe care o oferă oaspeţilor lor, chiar şi casele de apartamente sunt deosebit de confortabile şi de spaţioase, astfel încât să te poţi relaxa în voie după o zi petrecută pe pârtie. Dacă nu ai găsit ce căutai în sugestiile noastre, poţi alege din alte unităţi de cazare în Livigno, Italia.
Snowtrex

Realizat in colaborare cu: Snowtrex

Snowtrex este partenerul tău ideal pentru o vacanţă la munte, pentru cazare şi skipass pentru cele mai frumoase destinaţii din Europa şi de peste ocean.

Află mai multe despre Snowtrex >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers