7 motive să mergi în vacanţă la schi în Zell am See, Austria

7 motive să mergi în vacanţă la schi în Zell am See, Austria
 
 

Salzburg Land este un adevărat paradis de schi din Austria. Aici se află regiunea Zell am See-Kaprun, recunoscută pentru pârtiile sale lungi, cu diverse grade de dificultate, dar şi pentru activităţile diversificate apres ski. Dacă vrei să schiezi în Austria în această iarnă, Zell am See este o destinaţie de top pentru tine şi îţi spunem şi de ce în 7 motive.

Zell am See

140 km pârtii şi 47 instalaţii pe cablu

În inima Landului Salzburg se află trei vârfuri impresionante: Kitzsteinhorn (3203 m), Schmittenhöhe (2000 m) şi Maiskogel (1675 m), accesibile schiorilor care aleg o vacanţă în regiunea Zell am See-Kaprun. Cele trei însumează 2553 km pârtii cu 761 instalaţii pe cablu, în 22 regiuni, accesibile cu Salzburg Super Ski Card.

Zell am See este centrul regiunii turistice în care se află şi una dintre cele mai cunoscute staţiuni montane din Austria. Vârfurile de peste 3000 metri, pârtiile în diverse grade de dificultate, lacul Zeller, dar şi Muntele Schmittenhöhe fac parte din oferta completă de vacanţă a unei regiuni impresionante. Skipass Zell am See-Kaprun oferă acces la 140 km pârtii din două domenii schiabile: Maiskogel şi Schmittenhöhe, dar şi la gheţarul Kitzsteinhorn. Aici vei găsi pârtii cu diverse grade de dificultate (55 km pârtii uşoare, 56 km pârtii medii şi 29 km pârtii grele), perfecte pentru schiori şi snowboarderi la orice nivel.

Începătorii şi familiile cu copii sunt aşteptaţi în domeniul schiabil Maiskogel, unde instalaţia permite coborârea în jur de 7 km, fiind cea mai lungă din regiune. Şi cei mai experimentaţi se pot bucura de domenii schiabile deţinătoare de recorduri, cum ar fi coborârea de 4 km Trassa, cea mai grea din regiune, sau Black Mambacu, pârtia cu înclinare spectaculoasă de 63%.

Harta Zell am See

Gheţarul Kitzsteinhorn

Gheţarul Kitzsteinhorn este un domeniu schiabil în sine, perfect pentru nivel mediu, dar şi pentru începători sau pentru cei care îşi doresc pârtii ceva mai libere şi mai multă linişte. La 3029 m altitudine, departe de zgomotul staţiunii, te poţi bucura nu numai de sporturile de iarnă preferate, ci şi de peisaje de vis asupra gheţarului.

În plus, pasionaţii de ski fond vor descoperi, la 2900 m altitudine, 3 km de pârtie perfectă pentru ei. De pe gheţar, peisajul este unul cât se poate de frumos, stratul de zăpadă este generos, astfel că practicanţii de ski fond vor avea parte de experienţe de vacanţă minunate.

Zell am See

Zell am See

3 fun park-uri, unul în fiecare domeniu schiabil

Indiferent de domeniul schiabil pe care doreşti să-l accesezi, te vei putea bucura şi de distracţie şi adrenalină într-un fun park. Atât în Maiskogel şi Schmittenhöhe, cât şi pe gheţarul Kitzsteinhorn, găseşti un fun park cu toate dotările necesare pentru o zi pe snowboard şi nu numai. Ai la dispoziţie Tables, Slides şi Jumps şi pârtii de freeride, perfecte pentru schiorii experimentaţi.

Funpark Schmitten de pe Schmittenhöhe se adrsează în special avansaţilor în sporturi de iarnă, având 4 arii cu obstacole şi nu numai, toate create parcă pentru o zi plină de adrenalină. Parcul include şi o zonă pentru copii şi începători, numită Easy Park, în timp ce zona pentru experţi este numită Central Park.

Mpark este parcul destinat distracţiei în familie, cu porţiuni ondulate şi rampe mai mici, ideale atât pentru copii, cât şi pentru părinţii începători. Acestea asigură distracţia pentru întreaga familie, dar şi condiţii excelente pentru cei ce doresc să încerce freestyle pentru prima dată.

Harta Snowpark

Relaxare la Tauern Spa, Kaprun

Tauern Spa din Kaprun este cel mai cunoscut centru spa din regiune. Deşi nu este singurul loc de acest fel, este renumit pentru peisajele impresionante pe care le oferă asupra vârfului Kitzsteinhorn, dar şi pentru serviciile exclusiviste de relaxare pe care le oferă într-un decor de vis. 20000 m² dedicaţi relaxării turiştilor în saune panoramice, băi de sare, băi cu aburi şi arome, o piscină exterioară din sticlă, restaurante gourmet şi aşa mai departe.

Activităţi şi evenimente apres ski

Regiunea Zell am See-Kaprun este recunoscută pentru activităţile apres ski oferite. Snack-baruri, cafenele şi restaurante se găsesc peste tot de-a lungul pârtiilor şi nu numai pentru distracţia din timpul zilei sau pentru o scurtă pauză în care schiorii să-şi reîncarce bateriile. Printre cele mai cunoscute astfel de locuri se numără Apres-Ski Schnaps-Hans de pe Schmittenhöhe sau cabana tradiţională Pinzgauer.

După o zi lungă petrecută pe pârtii, iubitorii de sporturi de iarnă sunt aşteptaţi la distracţie în continuare. Numeroase cluburi sunt deschise în Zell am See şi în apropiere, dintre care cele mai cunoscute sunt Karambar, Crazy Daisy sau Diele.

Tot după o zi lungă de schiat, poţi alege şi alte variante de menţinere a adrenalinei la cele mai înalte cote, prin activităţi de tipul: zbor cu parapanta, sărit cu paraşuta sau zbor cu delta planul. Pentru cei mai liniştiţi există variante de asemenea, cum ar fi: săniuşul nocturn, patinajul sau serviciile oferite de centrele spa.

Zell am See

Zell am See

Zell am See

Aplicaţia mobilă Zell am See-Kaprun Hiking-App

Indiferent de momentul din an în care ajungi în Zell am See, Austria, te poţi bucura de aplicaţia mobilă Zell am See-Kaprun Hiking-App, care te ajută să găseşti activităţile de vacanţă potrivite pentru tine. Informaţiile incluse sunt cuprinse în hărţi de mare rezoluţie, dar şi în liste şi imagini, ce îţi vor dezvălui toate detaliile dorite despre rutele disponibile pentru drumeţii sau schi, nivelul de dificultate, distanţă şi durată, dar şi unde te poţi opri pe traseu pentru o pauză şi o cană de vin fiert. 120 rute de drumeţii, bicicletă, trekking, jogging, schi şi aşa mai departe sunt disponibile cu ajutorul aplicaţiei speciale dedicate regiunii. Descarcă aplicaţia pentru iOS sau Android.

Aplicaţia mobilă Zell am See-Kaprun Hiking-App

Hoteluri pentru toate buzunarele în Zell am See

Dacă te-am convins deja că Zell am See este staţiunea perfectă pentru vacanţa de iarnă în Austria, cu pârtii numai bune pentru ski şi o mulţime de activiăţi pentru timpul liber, atunci îţi spunem şi unde să stai:

  • Dacă ajungi aici cu prietenii şi vrei să te distrezi, atunci alege Casa de apartamente Kristall 3*. Ideală pentru grupuri, casa de apartamente oferă acces la piscină acoperită, saună şi solar, dar şi apartamente spaţioase dotate cu chicinete complet utiliate.
  • Dacă ajungi aici cu familia şi îţi doreşti un loc de cazare frumos şi confortabil, dar unde şi cei mici să fie în largul lor, atunci alege Hotelul St. Hubertuhof 3*. Hotelul oferă special pentru cei mici servicii de supraveghere, închiriere de săniuţe, jocuri şi multe altele.
  • Unităţile de cazare din Zell am See-Kaprun se disting prin intimitatea pe care o oferă oaspeţilor lor, chiar şi hotelurile sunt deosebit de confortabile şi de liniştite astfel încât să te poţi relaxa în voie după o zi petrecută pe pârtie. Poţi alege din alte unităţi de cazare în Zell am See-Kaprun.
Snowtrex

Realizat in colaborare cu: Snowtrex

Snowtrex este partenerul tău ideal pentru o vacanţă la munte, pentru cazare şi skipass pentru cele mai frumoase destinaţii din Europa şi de peste ocean.

Află mai multe despre Snowtrex >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers