7 motive să alegi Napoli pentru un city break

7 motive să alegi Napoli pentru un city break
 
 

Când am ales să mergem la Napoli pentru un city break am făcut-o cu inima strânsă, cu așteptări joase și cu resemnarea că doar voi mai bifa un oraș din Italia. Imaginea eronată pe care o aveam despre Napoli înainte de a ajunge aici se reducea la străzi murdare și organizații mafiote care controlează un oraș lăsat în paragină (eventual și 2-3 împușcături ca în Nașul). Pentru cei încăpățânați aceasta poate fi imaginea avută și după ce vizitează orașul. Dar eu am descoperit nenumărate motive pentru a alege Napoli pentru un city break.

1. Pizza

Se știe că Napoli este locul de naștere al pizzei și într-adevăr aici am mâncat cea mai bună pizza. Fie că alegerea a fost faimoasă pizzerie Da Michelle din Eat, Pray, Love sau o altă pizzerie cu tradiție, papilele gustative erau în al nouălea cer!

city break napoli

2. Pompei și Ercolano

La mai puțin de o oră de mers cu trenul de Napoli se află cele mai bine păstrate urme ale istoriei: 2 orașe antice conservate sub cenușă care ne lasă să vedem cum trăiau de fapt romanii. O vizită aici este ca o întoarcere în timp.

atractii turistice napoli

3. Muzeul de arheologie din Napoli

Cenușa vulcanică a conservat nu doar cele două orașe în care locuiau romani, ci și obiectele lor și chiar corpurile, așa cum au fost ele surprinse de erupția vulcanului în anul 79 - cu expresia groazei întipărită pe chip. Toate se pot vedea la Muzeul de Arheologie din Napoli.

city break napoli

4. Catacombele San Genaro

Mormintele străvechi rămase goale acum nu sunt principala atracție în aceste catacombe, deși și acestea îți fac pielea de găină. Cel mai impresionant lucru aici este legenda Sfântului Genaro, al cărui sânge a fost strâns la decapitare și păstrat. La date fixe acesta se lichefiază, iar dacă nu se lichefiază napoletanii știu că se va abate o catastrofă asupra orașului.

atractii turistice napoli

5. Castelele din Napoli

Fie că este vorba despre cetăți vechi, castele medievale sau palate impunătoare, orașul abundă de astfel de clădiri istorice. Pentru cei pasionați de ele, o vacanță aici se anunța de vis! Poți petrece lejer două zile doar alergând prin oraș și vizitând Castel Nuovo, Palatul Capodimonte, Castel dell’Ovo sau Sant’Elmo.

napoli

atractii turistice napoli

6. Coasta Amalfitană

Între Sorento și Salerno, accesibilă cu transportul public din Napoli, se ascunde o bucată de Paradis: Coasta Amalfitană. O șosea îngustă, mărginită într-o parte de peretele stâncos al muntelui și de marea albastră în cealaltă, străbate coasta și unește stațiunile-bijuterie de aici: Sorrento, Positano, Amalfi. Nu știi în care dintre ele să te oprești așa că fie alegi cu ochii închiși, fie le iei la rând. Toate au casele construite pe o pantă abruptă care se termină în mare și toate au un aer romantic de care orice călător rămâne îmbătat.

coasta amalfi

7. Palatul Caserta

La o aruncătură de băț de Napoli se află palatul Caserta, Versailles-ul Italiei cum mai este denumit. Decorațiuni opulente și camere gigantice înăuntru, grădini întinse și vegetație luxuriantă pe afară. Locul este perfect de petrecut o zi în afara orașului. De obicei în palatul Caserta se filmează toate scenele a căror acțiune se petrece la Vatican.

napoli

Și pentru cine nu s-a lăsat convins de toate aceste motive de a alege Napoli pentru un city break aș mai enumera câteva. Dar cred că scepticii se conving cel mai bine la fața locului și apoi sigur vor găsi și ei motive să se întoarcă aici.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers