7 motive pentru care trebuie să schiezi în Mayrhofen, Austria

7 motive pentru care trebuie să schiezi în Mayrhofen, Austria
 
 

Mayrhofen este destinaţia de vacanţă perfectă pentru toţi iubitorii de sporturi de iarnă în Austria. Este locul în care, indiferent de nivel şi de pricepere, găseşti pârtii de schi accesibile, cursuri de specializare şi o mulţime de activităţi apres-ski. Aşa-numita, "cea mai activă vale a lumii", Valea Ziller, oferă posibilităţi nesfârşite pentru vacanţa de iarnă în Austria, iar în Mayrhofen le regăseşti pe toate.

Mayrhofen, Austria

135 km pârtii şi 55 sisteme skilift

Staţiunea Mayrhofen are cu ce se lăuda în privinţa pârtiilor de ski. Kilometri întregi sunt străbătuţi zilnic în timpul sezonului de schiori începători sau profesionişti, de cei dornici de acţiune, mai sportivi, până la cei relaxaţi, puşi pe distracţie. Indiferent de vârstă şi de pregătire, există aici o pârtie pentru fiecare. Condiţiile de ski perfecte sunt întrunite atât pe Muntele Penken, cât şi pe Muntele Ahorn. Penken este ideal pentru cei experimentaţi şi curajoşi, cea mai cunoscută pârtie, Harakiri, având o coborâre cu 78% înclinare. Ahorn este preferat de începători şi familii, dar şi de cei veniţi pentru distracţie şi relaxare.

Skipass-urile pentru Mayrhofen pot fi cumpărate pe zi sau pe diverse perioade de timp mai scurte sau mai lungi, dar nu mai mari de două zile, cele de acest tip fiind încadrate în Zillertal SuperSkipass. Skipass-ul de 1 zi îţi asigură accesul la Mayrhofen, Finkenberg, Rastkogel şi Eggalm şi costă 50 euro pentru adulţi, 40 euro pentru tineri şi 22,50 euro pentru copii.

Harta partiilor

Mayrhofen

Cea mai bună reţea skipass şi skibus

Regiunea de ski Zillertal are o întindere deosebită, toate domeniile acesteia fiind conectate cu ajutorul skibus-urilor şi al trenurilor. Deoarece Mayrhofen se află într-o vale deosebit de activă, de-a lungul râului Ziller, domeniile schiabile fiind legate unele de celelalte, poţi opta pentru un skipass complet, cum este Zillertal SuperSkipass. Acestea îţi oferă acces la 487 km de pârtii din mai multe zone: Valea Ziller, Valea Gerlos, Valea Tuxertal şi Valea Wildkogel. Superskipass-ul este valabil de la 2 zile în sus, iar preţul de pornire este de 97,50 euro pentru adulţi, 78 euro pentru tineri şi 44 euro pentru copii. Anumite sejururi pe care le poţi alege au Zillertal SuperSkipass pentru 6 zile inclus în preţul vacanţei.

Skibus-ul este principalul mijloc de transport pentru cei care doresc să ajungă rapid de la o regiune de ski la alta, de la o pistă la alta sau în zonele de apres ski din Mayrhofen. Pentru a te bucura de cursele speciale, trebuie să prezinţi un skipass valid şi toate cursele sunt gratuite.

La aceste numeroase văi, pline de pârtii perfecte pentru orice nivel de antrenament, se adaugă şi zone de free-ride şi snow-parks, toate accesibile cu aceleaşi bus-uri. De asemenea, turiştii mai pot opta aici şi pentru excursii, cum ar fi cele până la Gheţarul Hintertuxer, ce oferă o panoramă incredibilă asupra Alpilor de la 3 250 m altitudine. Domeniul schiabil aferent gheţarului este disponibil iubitorilor de iarnă pe parcursul întregului an, zăpada fiind garantată. Cei mai tineri se vor bucura şi de Zillertal Arena, una dintre cele mai moderne zone ale acestei regiuni, ce oferă chiar şi puncte de acces Wi-Fi gratuit.

Partiile si instalatia Kombi de pe Penken

Harakiri - cea mai abruptă pistă din Austria

Cu o înclinare a pistei de 78%, îţi poţi imagina că o tură aici înseamnă adrenalină pură. Cea mai abruptă pistă din Austria este o provocare chiar şi pentru schiorii avansaţi şi se găseşte pe Muntele Penken. Dacă vrei să ai şi o amintire specială a momentului în care cucereşti această minune a muntelui, trebuie să ştii că în fiecare vineri, de la ora 13 la ora 15, au loc şedinţe foto gratuite cu cei mai curajoşi schiori de pe pârtie. Îţi poţi lua şi un suvenir la final, deoarece la baza pârtiei se vând tricouri cu mesajul "I survived Harakiri".

Dacă nu te încumeţi la pârtia Harakiri încă, dar ai suficientă experienţă, atunci încearcă înainte Pista Diavolului (nr. 12). Dacă reuşeşti să o dovedeşti, atunci te poţi aventura şi pe pista al cărei nume pare că a fost ales pentru a-i îndepărta din start pe cei mai puţin pregătiţi. 

Harakiri

Vans Penken Park - distracţia la cote maxime

Vans Penken Park este locul în care începe distracţia în Mayrhofen. Parcul imens se adresează tuturor turiştilor care ajung aici, indiferent de pregătirea în sporturi de iarnă, oferindu-le o mulţime de metode noi şi interactive de a-şi exersa abilităţile într-una dintre cele 5 zone dedicate: Kids Park, Medium Area, Advanced Area, Pro Area sau Fun Area.

În fiecare an, parcul primeşte modernizări şi îmbunătăţiri, pentru a-şi surprinde continuu vizitatorii, mai ales de când acesta a devenit un loc de întâlnire preferat al schiorilor freestyle, ce pot urca până deasupra de Pro Area cu ajutorul telescaunelor SunJet de 4 persoane. 

Mayrhofen

White Lounge

White Lounge este, aşa cum îi spune şi numele, un loc în care vei fi înconjurat de cel mai alb decor. Cum? Simplu! Totul este făcut din zăpadă şi gheaţă. Ai mai multe opţiuni pentru petrecerea timpului liber la White Lounge, însă poţi fi sigur de faptul că orice vei alege va fi o experienţă de vacanţă desăvârşită. 

Alege să petreci o noapte într-una dintre cele 7 apartamente igloo ale Igloo Hotel şi vei avea şansa să dormi la 2000 m altitudine pe Platoul Ahorn. De asemenea, poţi alege şi activităţi pentru restul zilei, cum ar fi cele care se desfăşoară la Igloo Bar, unde te poţi relaxa după o zi plină de distracţie pe pârtiile de ski. 

Partiile line Horberg

Activităţi şi evenimente apres ski

Staţiunea Mayrhofen are o viaţă de noapte foarte activă, cu numeroase baruri şi discoteci ce animă doritorii de distracţie, chiar şi după ce pârtiile s-au închis. Restaurantele şi cafnelele din zonă oferă alternative relaxante pentru cei care îşi doresc mai multă linişte înainte de a se retrage pentru odihnă. Activităţile numeroase pe timp de zi, dar şi pe timp de noapte îţi vor ocupa complet vacanţa în Mayrhofen.

Icebar, Brückenstadl, Nikis Schirmbar, Yeti Bar sau Hiata-Madl sunt unele dintre cele mai cunoscute localuri din Mayrhofen pentru ore de relaxare în timpul zilei. Pentru petrecăreţii nocturni există de asemenea o mulţime de locuri de distracţie precum: Schlüsselalm, New Speakeasy Arena sau clubul pe 3 etaje de la Sports Arena Disco.

Vedere de pe terasa Horberg

Hoteluri pentru toate buzunarele

Dacă te-am convins deja că Mayrhofen este staţiunea perfectă pentru vacanţa de iarnă în Austria, cu pârtii numai bune pentru ski şi o mulţime de activiăţi pentru timpul liber, atunci îţi spunem şi unde să stai:

  • Dacă ajungi aici cu prietenii sau cu familia şi vrei să te bucuri de linişte cu un grup restrâns, atunci alege Casa Andreas. Cu numai 3 camere, pensiunea asigură confortul necesar şi relaxarea perfectă de vacanţă.
  • Dacă ai nevoie de un spaţiu mai generos pentru tine, dar la fel de multă intimitate, poţi alege cazarea în Apartamentele Armin Putzer. Clădirea include doar două apartamente, cu living, cameră dublă şi chitcinetă dotată cu toate cele necesare pentru o vacanţă lipsită de griji.
  • Unităţile de cazare din Mayrhofen se disting prin intimitatea pe care o oferă oaspeţilor lor, chiar şi hotelurile sunt deosebit de confortabile şi de liniştite astfel încât să te poţi relaxa în voie după o zi petrecută pe pârtie. Poţi alege din alte 21 unităţi de cazare în Mayrhofen.
Snowtrex

Realizat in colaborare cu: Snowtrex

Snowtrex este partenerul tău ideal pentru o vacanţă la munte, pentru cazare şi skipass pentru cele mai frumoase destinaţii din Europa şi de peste ocean.

Află mai multe despre Snowtrex >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers