7 minuni geologice ale parcurilor naţionale din SUA

7 minuni geologice ale parcurilor naţionale din SUA
 
 

Ştim cu toţii că Statele Unite ale Americii sunt bogate în numărul de parcuri naţionale întinse. Aici se găsesc unele dintre cele mai frumoase minuni ale naturii, printre care se numără cascade, lacuri, munţi şi păduri superbe. Printre atât de multe frumuseţi poate fi dificil să alegi locurile pe care să le vizitezi, tocmai de aceea ţi-am pregătit o listă cu 7 minuni geologice pe care trebuie să le vezi.

Marele Canion, Arizona

Marele Canion, Arizona

Sursa

O listă a minunilor geologice din Statele Unite ale Americii nu ar fi completă fără Marele Canion. Grandiosul parc naţional primeşte aprox. 5 milioane de vizitatori în fiecare an şi nu este de mirare că tot mai mulţi turişti vor să admire una dintre cele mai importante minuni naturale ale lumii.

Hoodoos din Bryce Canyon, Utah

Hoodoos din Bryce Canyon, Utah

Sursa

Aşa-numitele Hoodoos sunt nişte formaţiuni stâncoase cel puţin bizare din Bryce Canyon, Utah. Acestea au fost de nenumărate ori asemănate unor elemente extraterestre şi chiar transformă peisajul canionului în ceva desprins parcă din filmele SF. Stâncile sunt risipite pe toată suprafaţa canionului şi dau mai mult farmec peisajului şi aşa învăluit în culori pământii surprinzătoare.

Râul Skagit din North Cascades, Washington

Râul Skagit din North Cascades, Washington

Sursa

North Cascades este o oază de linişte montană din statul Washington. Aici se ascund peste 300 de lacuri glaciare, care de care mai fermecătaore. Printre toate acestea, dar şi printre numeroasele piscuri montane şi cascade, se remarcă Râul Skagit, care atrage imediat atenţia privitorilor datorită culorii sale turcoaz.

Deşertul pictat din Petrified Forest, Arizona

Deşertul pictat din Petrified Forest, Arizona

Sursa

În inima magicului tărâm numit Petrified Forest din Arionza, curioşii pasionaţi de natură vor descoperi o sumedenie de fenomene geologice, care de care mai năstruşnice. Locul se remarcă prin aşa-numitul Deşert Pictat, ce include butuci pietrificaţi şi coloraţi, fosile preistorice şi sate tradiţionale ale indienilor americani.

Paradisul vulcanic din Lassen Volcanic, California

Paradisul vulcanic din Lassen Volcanic, California

Sursa

Pe cărarea Bumpass Hell din parcul Lassen Volcanic ai ocazia să admiri un izvor termal ce fierbe în permanenţă. Mai mult decât atât parcul include toate cele 4 tipuri de vulcani cunoscute nouă şi o regiune care seamănă cu Vulcanii noroioşi ai României doar că mult mai activi şi aparent mai "noroioşi". Laughing

Arcadele de piatră din Arches, Utah

Arcadele de piatră din Arches, Utah

Sursa

Parcul Naţional Arches este, aşa cum îi spune şi numele, un parc plin de arcade din piatră. Similar peisajului din Marele Canion, parcul include o mulţime de stânci şi de văi, printre care se ridică maiestuoase diverse arcade de piatră în tot felul de forme şi dimensiuni. Cea mai cunoscută formaţiune de aici este Delicate Arch.

Morning Glory Pool din Yellowstone, Wyoming

Morning Glory Pool din Yellowstone, Wyoming

Sursa

Poate una dintre cele mai cunoscute minuni naturale din parcurile Statelor Unite ale Americii este Morning Glory Pool. Izvorul termal este numai una dintre fascinantele obiective geologice şi termale din Parcul Naţional Yellowstone, însă este cu siguranţă cea mai atrăgătoare pentru culorile sale incredibile.

La care dintre aceste obiective naturale ţi-ar plăcea să ajungi?

    

Descoperă şi mai multe locuri fermecătoare din lume! Citeşte şi despre: 20 poteci magice din lume şi 24 de locuri incredibile pe care trebuie să le vezi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers