7 lucuri pe care să le faci într-un city break în Barcelona

7 lucuri pe care să le faci într-un city break în Barcelona
 
 

Fiecare oraş are farmecul său aparte de care te poţi bucura chiar dacă te afli într-o scurtă vizită sau într-o vacanţă alături de prieteni. Vara aceasta am ales să-mi petrec concediul în Barcelona, una dintre cele mai frumoase metropole ale Europei, din punctul meu de vedere. Am petrecut 6 zile în Barcelona, la mijlocul lunii iunie şi am încercat să acopăr pe cât de mult posibil întreaga ofertă turistică a oraşului.

Dincolo de monumentele şi obiectivele turistice ale Barcelonei precum Sagrada Familia, Parc Guell, clădirile Gaudi şi Fântânile Magice Montjuic, oraşul are un farmec deosebit, o atmosferă relaxantă şi un aer cosmopolit. Situată pe malul Mării Mediterane, Barcelona se bucură de porturi şi plaje minunate, dar şi de multe alte atracţii pe care te invit să le descoperi alături de mine. Vreau să îţi fiu ghid pentru concediul tău în Barcelona şi îţi propun o listă cu activităţi şi locuri pe care să le vezi.

#1. Admiră ambarcaţiunile cu vele din Port Vell

Barcelona

Dacă ar fi să întocmesc un top al celor mai frumoase locuri din Barcelona, în fruntea clasamentului s-ar situa Port Vell. Situat între Paseo Colon şi Palau del Mar, Por Vell este locul unde te vei putea plimba relaxat pe malul mării în timp ce admiri ambarcaţiuni şi corăbii cu vele. Spre deosebire de Port Olimpic, unde predomină iahturile şi bărcile moderne, în Port Vell vei putea admira corăbii care străbat mările de mai bine de o sută de ani.

#2. Pierde-te pe străduţele Cartierului Gotic

Barcelona

Nu este loc mai boem şi fermecător în Barcelona pentru o plimbare de seară ca şi Cartierul Gotic. Delimitat de Las Ramblas, Cartierul Gotic se remarcă prin arhitectura specifică acestui stil, străduţe înguste şi o mulţime de cafenele, puburi şi restaurante intime. Lasă-te fermecat de frumuseţea clădirilor din acest cartier şi a piaţetelor peste care vei da întâmplător. Nu-ţi face griji că nu vei găsi drumul înapoi, deoarece la fiecare intersecţie vei găsi indicatoare turistice.

#3. Ascultă recitalurile artiştilor de stradă

Barcelona

În zona turistică a Barcelonei vei întâlni la tot pasul artişti locali, formaţii de flamenco sau cântăreţi. Scapă de mărunţişul din buzunare recompensându-i şi apoi petrece câteva minute ascultând piesele lor. Vei fi surprins de pasiunea şi talentul acestor oameni. Dacă eşti genul de turist sociabil şi căruia îi place să cunoască oamenii locului şi ştii spaniolă cât să susţi o discuţie, încearcă o conversaţie cu ei. Vei fi surprins de poveştile lor.

#4. Răsfaţă-te cu fructe de mare

Barcelona

Barcelona se bucură de o deschidere largă la Marea Meditereană şi excelează în preparatele bazate pe fructe de mare. Pe terasele şi în restaurantele din Barcelona vei găsi meniuri în care predomină astfel de preparate. Încearcă-le pe toate pentru o experienţă culinară completă şi stropeşte-le din plin cu sangria sau bere locală. Eu îţi recomand paella neagră cu fructe de mare şi peşte.

Barcelona

Chiar dacă arată dubios, paella neagră este mult mai gustoasă decât cea clasică, graţie aromei pe care o dă cerneala de sepie. Caracatiţa la tigaie, creveţii cu usturoi, sardinele la grătar, dorada la cuptor şi baby caracatiţa sunt, de asemenea, extrem de delicioase.

#5. Bea o bere în El Bosc de les Fades

Barcelona

Vrei să ai parte de o experienţă ruptă parcă din poveştile cu zâne şi spiriduşi? Atunci trebuie să bei cel puţin o bere sau o sangria în Cafeneaua El Bosc de les Fades. Din primul moment în care ai trecut pragul cafenelei vei fi transpus pe un tărâm de basm. Decorul este aidoma unei pădurici cu zâne, pe fundal se aud păsări, iar din jumătate în jumătate de oră, în incinta cafenelei vei experimenta atmosfera din timpul unei furtuni. Cafeneaua El Bosc de les Fades se află în curtea Muzeului de Ceară, pe Las Ramblas.

#6. Experimentează viaţa de noapte a Barcelonei

Barcelona

Chiar dacă distracţia în cluburi nu se numără printre activităţile tale preferate, dacă ai ajuns în Barcelona trebuie să îţi rezervi măcar o noapte pe care să o petreci în club. Oraşul lui Gaudi este renumit pentru viaţa de noapte vibrantă. Port Olimpic este zona în care sunt concentrate majoritatea cluburilor din Barcelona, iar aici te poţi distra în voie până dimineaţa.

#7. Bucură-te de soare şi mare

Barcelona

Barcelona are o ofertă turistică vastă, dar oricât de lung sau scurt ar fi sejurul tău, nu aloca tot timpul pentru vizitarea obiectivelor turistice emblematice. Petrece o zi, sau cel puţin o după-amiază pe plajele din Barcelona şi bucură-te de soare şi de apa caldă a Mării Mediterane. Ce mi-a plăcut în mod deosebit pe plajele din Barcelona este faptul că aici lipsesc şezlongurile şi umbrelele. Te poţi aşeza oriunde vrei pe plajă, iar dacă doreşti neapărat să te bronzezi pe şezlong, poţi închiria de la terasele de pe plajă. Caută-ţi un loc care să fie aproape de un supermarket, altfel vei cheltui foarte mulţi bani pe băutură şi răcoritoare.

Citește și: Ghid Turistic in Barcelona: 10 obiective turistice pe care sa le vizitezi partea 1, Ghid Turistic in Barcelona: 10 obiective turistice pe care sa le vizitezi partea 2

Tu ce alte activităţi şi locuri din Barcelona recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers