7 lucruri pe care trebuie să le faci în Viena

7 lucruri pe care trebuie să le faci în Viena
 
 
 

Viena este una dintre destinaţiile preferate de români pentru city break deoarece este aproape de ţara noastră, dar mai ales pentru că este un oraş încărcat de cultură şi istorie, cu o mulţime de atracţii turistice. Dacă te pregăteşti de o vacanţă la Viena, iată care sunt câteva dintre experienţele pe care nu trebuie să le ratezi.

#1 Shopping de vechituri

Dacă te-ai săturat de magneţii de frigider, poţi opta pentru un obiect vechi din pieţele Vienei. Una dintre cele mai frumoase astfel de pieţe este Naschmarkt, locul de unde poţi cumpăra nu numai obiecte vechi, ci şi lalele, vinuri şi fructe.

#2 Descoperă centrul artei vieneze

Cartierul muzeelor este locul în care te poţi delecta cu opere de artă incredibile. Muzeul Leopold, Kunsthalle Wien şi MUMOK sunt cei trei coloşi care te întâmpină cu cele mai frumoase colecţii de artă din oraş.

Viena

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

#3 Fă o plimbare cu muzică în parc

Stadtpark este un loc numai bun pentru o plimbare lungă în Viena. Aici vei găsi Kursalon-ul, locul în care poţi asculta concerte din muzică de Strauss.

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

#4 Gustă vinurile locale

Ştiai că Viena este cea mai mare capitală producătoare de vinuri? Asta pentru că în interiorul oraşului se află 7 km² de podgorii. Poţi opta pentru o degustare sau poţi descoperi soiurile locale de vinuri în cramele şi tavernele din oraş.

#5 Gustă mâncarea stradală

Ca în orice mare oraş, mâncarea de stradă ocupă un loc important în meniul zilnic. Vienezii grăbiţi se delectează de obicei cu meniurile rapide cu cârnaţi servite cel mai bine la Wurstelstand am Hohen Markt sau la Bitzinger din Albertinaplatz.

Viena

#6 Fă plajă în Viena

Asta cu siguranţă nu ştiai, dar în Viena poţi face şi plajă pe o adevărată plajă. Cool Cum? Unde? Pe malul Dunării vei găsi rând pe rând porţiuni de plajă pentru toată lumea, plaje pentru nudişti (marcate cu FKK pe hartă) şi plaje pentru cluburi şi petreceri în aer liber.

#7 Turul oraşului pe două roţi

Viena are mai bine de 1000 km de piste pentru biciclete, aşa că este lesne de înţeles de ce turul oraşului este mai uşor de făcut aşa. Fă-ţi un traseu al obiectivelor pe care doreşti să le vizitezi, închiriază o bicicletă şi dă-i drumul. Laughing

Ce alte experienţe tipice pentru Viena ai mai adăuga listei noastre?

Vacanță italienească la Napoli

Vacanță italienească la Napoli

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 170 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.