7 lucruri pe care trebuie să le faci în Praga

7 lucruri pe care trebuie să le faci în Praga
 
 

Praga este unul dintre cele mai frumoase oraşe europene pentru city break. A devenit rapid şi o destinaţie preferată de turiştii români, motiv pentru care am pregătit pentru tine o listă de lucruri pe care trebuie să le faci atunci când ajungi în celebrul oraş din Cehia. Ia cu tine lista noastră şi, la întoarcere, nu uita să ne spui ce ţi-a plăcut cel mai mult! Smile

#1 Treci pe Podul Charles

Dimineaţa devreme, foarte devreme, ai şanse să admiri superba construcţie gotică fără prea mulţi turişti. Musai de văzut, de admirat şi, evident, de fotografiat!

Praga

#2 Caută-l pe Kafka

Dacă eşti pasionat de literatură, poţi pleca în căutarea lui Kafka pe străzile din Praga. În plus, oraşul este învăluit de poveşti cu fantome, iar spiritul scriitorului este unul dintre personajele principale.

#3 Gustă Absintul interzis

Absintul a fost interzis în Praga timp de câteva secole, deoarece dădea dependenţă. Astăzi, oraşul este împânzit de baruri în care poţi degusta celebra băutură colorată, ce poate ajunge şi până la mai bine de 70% alcool.

#4 Gustă berea locală la U Fleku

Dacă licorile tari nu sunt pe placul tău, atunci berea locală e obligatoriu de pus pe lista gusturilor locale din Praga. U Fleku este una dintre cele mai vechi berării din Cehia, datând din 1499, aşa că asigură-te că ajungi la ea.

Praga

#5 Fă o plimbare cu trăsura

Mai romantică sau mai învechită, nu contează cum ţi se pare o plimbare cu trăsura, contează să o faci. Laughing Vei descoperi astfel mai uşor centrul vechi al oraşului şi poţi primi informaţii despre ce obiective să vizitezi mai târziu.

#6 Cumpără suveniruri din Stare Mesto

Dacă suvenirurile tale nu sunt magenţi de frigider, ci obiecte de toate felurile, atunci trebuie să te îndrepţi spre Stare Mesto. Acest cartier abundă de străduţe vechi, cu magazine de antichităţi, numai bune pentru a deveni o amintire.

Praga

#7 Mergi pe Royal Route

Dacă vrei să descoperi Praga aşa cum se cuvine, atunci trebuie să admiri cele mai importante atracţii turistice de aici, iar pentru asta există Royal Route. Începe de la Turnul de Pulbere şi continuă prin Piaţa Veche, pe la Ceasul Astronomic, pe Podul Charles şi până la Castel.

Ce alte experienţe tipic pragheze ai mai adăuga listei noastre?

    

Află tot ce mai trebuie să ştii pentru un city break în PragaLaughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers