7 lucruri pe care trebuie să le faci în Milano

7 lucruri pe care trebuie să le faci în Milano
 
 
Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Milano este un oraş fascinant. Încărcat de cultură şi de istorie, plin de clădiri spectaculoase din punct de arhitectural, dar şi un oraş recunoscut în lume ca o capitală veritabilă a modei. Suficiente motive să-i faci o vizită, nu-i aşa? Pentru că vrem să ai parte de un city break reuşit în Milano îţi aducem încă o serie de motive sub forma listei de lucruri pe care trebuie să le faci în frumosul oraş italian.

#1 Lasă-te inspirat de operele lui da Vinci

Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci este cu siguranţă o atracţie obilgatoriu de admirat pentru toţi cei care ajung aici. Ai 15 minute să studiezi una dintre cele mai celebre opere de artă ale lumii în Biserica Santa Maria delle Grazie.

#2 Vezi Milano din Dom

Dacă tot ai ajuns aici, alt must-see este cu siguranţă Domul din Milano. Dacă vrei însă să te bucuri de o viziune şi mai cuprinzătoare asupra domului şi a statuetelor sale, dar şi asupra oraşului, trebuie să urci în turn.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Domul din Milano

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

#3 Ia cina în tramvai

Tramvaiele milaneze au în spate o tradiţie îndelungată. Astăzi, pe lângă mijloacele de transport recondiţionate şi pline de culoare, te poţi bucura şi de o cină specială în restaurantul-tramvai ATMosfera.

#4 Shopping cu stil în Galleria Vittorio Emanuele II

Dacă te ţin buzunarele, atunci trebuie să ştii că shoppingul la Milano se face în Galleria Vittorio Emanuele II. Dacă nu, tot trebuie să ajungi aici pentru a admira domul de fier şi sticlă al galeriei şi podelele mozaicate din marmură.

#5 Gustul oraşului în Aperitivo

Barurile dedicate Aperitivo au transformat gustarea dintre prânz şi cină în artă la Milano. Te poţi bucura de un pahar sau două şi de o mâncare frugală, delicioasă, numai bună pentru o scurtă pauză în plimbările prin oraş.

Castello Sforzesco

#6 Ia o pauză în parcurile din Milano

Pauză de mâncare, apoi pauză de oraş... dacă simţi nevoia să evadezi din zgomotul urban, trebuie să ştii că parcurile din Milano sunt chiar în centru şi te poţi bucura şi de puţină verdeaţă în Parco Sempione, unde poţi vizita şi Castello Sforzesco, Giardini Pubblici şi altele.

#7 Cu barca pe canalele din Navigli

Da, şi Milano are canale, nu numai Veneţia. Două chiar. Cool Nu sunt multe, dar cele două canale din Navigli au devenit populare în ultimii ani pentru plimbări boeme cu barca, într-un cartier ce s-a transformat încet din zonă industrială în spaţiu de artă urbană.

Ce alte experienţe tipice pentru Milano ai mai adăuga listei noastre?

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.