7 lucruri pe care trebuie să le faci în Madrid

7 lucruri pe care trebuie să le faci în Madrid
 
 

Madrid este un oraş spaniol plin de farmec. Are multe de oferit turiştilor care ajung aici şi o mulţime de atracţii şi activităţi numai bune pentru o vacanţă tip city break. Pentru că o vacanţă de acest tip durează în general în jur de 3 zile, iată câteva recomandări pentru tine, adică o listă cu 7 lucruri de neratat în Madrid.

#1 Micul dejun cu ciocolată

Dacă nu mănânci chestii dulci la micul dejun, Madridul te poate convinge să o faci. Trebuie să ajungi măcar într-o dimineaţă la San Gines chocolaterie, deschisă încă din 1894, unde să serveşti o ciocolată caldă şi churros, un meniu tradiţional pentru mulţi spanioli.

#2 O porţie zdravănă de artă

Museo del Prado este cel mai mare muzeu dedicat artei din lume cu peste 9000 de lucrări. Încă din 1819, pasionaţii de artă au descoperit aici cele mai frumoase colecţii. Astăzi, cei care ştiu spaniolă pot participa şi la activităţile educaţionale pe care le oferă muzeul.

Madrid

#3 Din nou mâncare: tapas

Tapas e un cuvânt "magic", dar care nu poate fi tradus. Laughing Practic, mergi într-un bar, comanzi ceva de băut şi primeşti şi ceva de mâncare pe lângă. Mâncarea este gratuită, aşa că din două-trei băuturi poţi mânca o masă de prânz. Locul în care să cauţi cele mai bune baruri pentru tapas este cartierul La Latina.

#4 Scapă de urban în inima oraşului

Marile capitale europene au darul de a te rupe de urban chiar în mijlocul lor. Parcurile sunt adevărate oaze de verdeaţă şi de linişte. Madridul aduce un plus în acest sens prin El Retiro, un parc în care nu numai natura îţi fură privirea, ci şi palatele de secol 18, concertele şi expoziţiile de artă.

#5 Şi iar mâncare: Mercado de San Miguel

Ce poate fi mai fascinant decât o piaţă spaniolă tradiţională? Una care a devenit locul experienţelor gastronomice de toate tipurile, adică Mercado de San Miguel. Aici poţi găsi de toate de la carne şi brânzeturi, la fructe şi legume, la preţuri mici.

Madrid

#6 Descoperă flamenco

O vizită în Madrid nu poate fi completă fără flamenco. Aşadar, trebuie să admiri un astfel de spectacol de dans pasional şi muzică. Poţi face asta în multe baruri şi taverne din oraş, cum ar fi Corral de la Moreria, Casa Patas, La Torre del Oro sau Vina Pe.

#7 Mergi la stadion

Fie că eşti pasionat de fotbal, fie că nu, sigur ai auzit de echipa Real Madrid şi de al lor faimos stadion Santiago Bernabeu. Dacă nu prinzi bilete la meci, poţi vizita stadionul în tururi speciale, însă trebuie să ştii că atmosfera din timpul jocului este cea care face diferenţa.

Ce alte experienţe tipice pentru Madrid ai mai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers