7 lucruri pe care trebuie să le faci în Copenhaga

7 lucruri pe care trebuie să le faci în Copenhaga
 
 

Copenhaga este un oraş ceva mai îndepărtat şi poate nu în topul destinaţiilor tale de city break, însă aceste 7 lucruri pe care trebuie să le faci, alături de peisajele urbane colorate, te vor convinge să-i faci o vizită. Casele colorate de-a lungul canalelor, muzeele neobişnuite şi mulţimea de biciclete vor fi personajele principale ale poveştii vacanţei tale în Copenhaga.

Iată aşadar cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în timpul unui city break în Copenhaga:

#1 Fă turul cu Bike with Mike

Mike este un localnic din Copenhaga, ce a devenit în foarte scurt timp un brand pentru turismul local. Ai la dispoziţie un ghid (Mike) şi o bicicletă pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din oraşul danez. Află mai multe despre Bike Copenhagen with Mike.

#2 Restaurante cu multe stele

Nu sunt stelele de hotel, ci cele Michelin, pe care multe dintre restaurantele din Copenhaga le poartă cu mândrie, ca un simbol al calităţii mâncării şi a serviciilor lor. Delectează-te cu preparate din bucătăria nordică şi vinuri pe măsură.

Copenhaga

#3 Delectare pentru designeri

Orice designer ar fi mai mult decât bucuros să ajungă în Copenhaga. Stiluri se îmbină în toate faţetele oraşului, de la clădiri, până la haine. Fă o plimbare pe Stroget, cea mai lungă stradă pietonală dedicată shoppingului din Europa, şi vei descoperi boutique-uri, hoteluri şi galerii impresionante pentru iubitorii de design şi pentru toţi admiratorii de frumos în general.

#4 Mergi pe urmele lui Hans Christian Andersen

Optează pentru un tur ghidat de poveste. Mergi pe urmele celebrului scriitor şi vei descoperi o mulţime de locuri frumoase din Copenhaga, ce poartă urmele sale, de la Grădinile Tivoli, la statuia lui Hans Christian Andersen şi multe altele.

#5 Admiră oraşul de pe apă

Netto-Boats sunt celebrele bărcuţe albastre cu care te poţi plimba prin Copenhaga. Tururile încep de la Biserica Holmens şi te duc până la celebra statuetă Micuţa Sirenă.

Mica sirena

#6 Surprinde sirena

Mica sirenă este un personaj de poveste şi unul dintre simbolurile oraşului Copenhaga. Pentru fotografii fermecătoare, îţi recomandăm să o vizitezi la apus.

#7 Mănâncă la Paper Island

Paper Island este o zonă celebră din Copenhaga pentru cei care doresc să mănânce ceva bun şi să se bucure de aer curat. Imensa piaţă se umple de rulote cu mâncare din întreaga lume, dar şi de scaune pe care poţi sta să savurezi preparatul ales de tine.

Dacă ești în cautare de loc de cazare noi îți recomandăm aceste hoteluri.

Ce alte experienţe tipice pentru Copenhaga ai mai adăuga listei noastre?

     

Vrei să afli mai multe despre acest oraş minunat? Citeşte şi articolele scrise de ambasadorii noştri Norbert Kolozsvari - Copenhaga, poarta spre cultura scandinavă şi Corina Goruian - Copenhaga - O gură de aer proaspăt în capitala daneză


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers