7 lucruri pe care trebuie să le faci în Beijing

7 lucruri pe care trebuie să le faci în Beijing
 
 
 

Poate nu te-ai gândit încă la un city break ceva mai departe de continentul european, dar trebuie să ştii că Beijingul este unul dintre oraşele spre care te poţi îndrepta pentru o experienţă urbană altfel. Un oraş cu o vastă cultură, o istorie îndelungată, dar şi numeroase mijloace de distracţie, oraşul Beijing este un amalgam de vacanţă numai bun pentru călătorul dornic de ceva nou.

#1 Află secretele Oraşului interzis

Obiectivul turistic simbol al oraşului Beijing este fără îndoială Oraşul interzis. După atât timp ascuns privirii "muritorilor de rând", oraşul din oraş ne dezvăluie secretele sale. Optează pentru un tur ghidat, pentru a putea descoperi toate misterele.

Orasul interzis din Beijing

#2 Gustă Peking Duck

Peking Duck este o reţetă celebră în întreaga lume datorită modului de preparare ce trece prin numeroase stadii. În Beijing vei găsi meniul la restaurante speciale numite Quanjude.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

#3 Ascultă-ţi ecoul la Templul Raiului

Templul Raiului este locul pe care trebuie să-l vizitezi pentru a-ţi face auzită vocea. Un perete special răsfrânge în sunet clar şi puternic până şi cele mai simple şoapte.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

#4 Înalţă un zmeu la Tiananmen

Tiananmen este o piaţă din Beijing unde înălţarea zmeelor pare a fi o ocupaţie predefinită pentru petrecerea timpului liber. Amestecă-te printre localnici şi înalţă şi tu un zmeu colorat în zilele cu soare.

#5 Shopping în pieţele de vechituri

Deschise cu precădere în weekenduri, pieţele de vechituri din Beijing ascund comori pentru localnici, dar şi pentru turişti. Din locuri precum Panjiayuan sau Hongqiao vei putea lua numeroase suveniruri unice pentru cei de acasă.

Beijing

#6 Shopping "preţios"

Dacă pieţele de vechituri nu sunt tocmai pe gustul tău, poţi încerca zonele cu produse preţioase la propriu şi la figurat. De la pietrele de jad, până la picturi şi obiecte de artă lucrate manual, poţi face achiziţii sofisticate pentru vacanţă.

#7 Admiră urşii panda de la zoo

Foarte puţine grădini zoologice din lume au urşi panda... aşa că, dacă tot ai ajuns până aici, merită să faci o vizită la Zoo Beijing pentru a vedea celebrii urşi.

Ce alte experienţe de încercat în Beijing ai mai adăuga listei noastre?

   

Citeşte mai multe pentru vacanţa ta în Beijing: atmosfera generală şi detalii practice şi de văzut, de încercat în Beijing.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.