7 lucruri pe care să le faci în Londra

7 lucruri pe care să le faci în Londra
 
 

#1 Să descoperi oraşul prin intermediul unui Free Tour

De fiecare dată când plănuiesc să vizitez un oraş, primul lucru pe care îl fac este să intru pe site-ul celor de la Sandeman să văd dacă există Free Tour şi să-mi notez orele şi locul de pornire (de obicei au loc de două ori pe zi, la 11 şi la 14). Prin intermediul acestor trasee ai ocazia să descoperi obiectivele principale ale oraşului,  să cunoşti oameni pasionaţi de călătorie şi să înveţi puţină istorie. De obicei, discursul ghizilor este presărat cu mici glume sau întâmplări amuzante despre regii sau reginele care au trăit acolo, aşa că, dacă ai noroc, te poţi distra copios.

Turul din Londra cuprinde obiective precum Covent Gardens, Trafalgar Square, St Paul s Palace, Buckingham Palace şi Big Ben.

Eu am avut marele noroc să-l am ca ghid pe John, un englez tare simpatic şi extrem de teatral. Istorisirile sale ne-au făcut să râdem, iar atmosfera a fost una relaxată.

John

În plus, de la aceşti ghizi poţi afla câteva informaţii utile despre sejurul în oraşul respectiv, despre locurile care merită vizitate şi baruri sau restaurante care să nu-ţi golească portofelul. John ne-a sfătuit să nu plătim 20 de lire pentru o tură în London Eye şi ne-a îndrumat către Monument, un turn în care poţi urca şi admira oraşul de sus, pentru doar patru lire.

#2 Să te plimbi prin parcuri

Au oaze de natură imense în mijlocul oraşului, mai, mai că uiţi că te afli într-o metropolă:

  • Hyde Park este foarte cunoscut, se află foarte aproape de obiectivele principale
  • St Paul's Park şi Green Park sunt chiar lângă Buckigham şi poţi face un mic popas acolo, pentru a-ţi reîncărca bateriile.

Parcurile din Londra

  • Holland Park este locul în care poţi admira căţeii ieşiţi la plimbare, dar eu îl recomand pentru colţul de grădină japoneză Kyoto Gardens şi pentru zona sălbatică, în care te simţi mai degrabă ca într-o pădure.

Parcuri din Londra

Parcuri din Londra

  • Greenwich este parcul ce trebuie străbătut pentru a ajunge la faimosul observator. Este întins pe coline, are alei frumoase şi..veveriţe! Multe şi tare prietenoase.

Parcuri din Londra

#3 Să cobori pe malul Tamisei

Există multe ieşiri către plajă, printre blocuri, aşa că nu e greu să ajungi să simţi puţin briza. E frumos să vezi oraşul "de jos" şi oferă o perspectivă diferită asupra lucrurilor.

Malul Tamisei

#4 Să serveşti prânzul într-una din pieţele "multiculturale"

Nu ştiu cum altfel să le numesc, sunt pieţe în care poţi găsi mâncare specifică din majoritatea culturilor din lume, preparată pe loc. Uneori sunt aglomerate, aşa că pregăteşte-te să mânci în picioare, însă merită! Cel mai greu e să alegi ce vrei să mănânci: un preparat chinezesc, indian sau..columbian? La final poţi servi şi un desert din Italia, sau o cafea din Etiopia.  De toate pentru toţi! Eu am întâlnit trei astfel de pieţe: la Camden Lock, la Greenwich şi în zona Brick Lane.

Mancare din Londra

Mancare din Londra

#5 Să urci în Monument

Este o coloană înaltă, de unde poţi vedea întragul oraş de sus. Se urcă pe o scară circulară, destul de îngustă, însă peisajul merită tot efortul.

#6 Shopping!

  • Pe Oxford Street şi Kensington Road găseşti magazinele cunoscute, (gen H&M sau Zara), dar şi multe brand-uri de care nu ne putem bucura în România (Primark fiind principalul şi de unde nu poţi pleca decât cu sacoşele pline).
  • Pe Regents Street se regăsesc brand-urile de lux şi e o plăcere să te plimbi pe aceast bulevard, la ceas de seară.
  • Pentru suveniruri recomand Camden Market, aici se găsesc de toate la preţuri acceptabile. În plus, sunt şi numeroase pieţe şi magazine cu haine handmade, vintage sau tricouri specific londoneze. Şi dacă tot ai ajuns aici, e musai să faci o plimbare pe lângă canal, peisajul e minunat şi te vei încărca de energie pozitivă!

#7 Dacă vrei să simţi pulsul oraşului, o poţi face seara, la Picadilly Circus

Sunt oameni mulţi, gălăgie şi agitaţie, dar asta face parte din specificul Londrei!

Picadilly Circus


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers