7 lucruri pe care să le faci în Berlin

7 lucruri pe care să le faci în Berlin
 
 

Berlinul este un oraş demn de un city break al iubitorilor de cultură şi istorie. Cu un trecut tumultos, oraşul german ne atrage azi cu numeroase urme ale evenimentelor care l-au marcat, urme pe care le poţi descoperi atât în muzee locale, cât şi la fiecare colţişor de stradă. Dacă te-ai lămurit că vrei să admiri Poarta Brandenburg şi Zidul Berlinului, iată ce alte activităţi trebuie să incluzi pe lista ta de city break în Berlin.

#1 Petrece o zi pe Insula Muzeelor

Cum spuneam, Berlinul este un oraş cu o bogată încărcătură istorică şi artistică, aşa că nu este de mirare că include o Insulă a Muzeelor. Situl de patrimoniu UNESCO se află la capătul estic al Unter den Linden şi include 5 dintre cele mai importante muzee din Berlin: Pergamonmuseum, Bode-Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie şi Altes Museum.

Cu aproximativ 1 milion de vizitatori anual, Pergamonmuseum este cel mai vizitat muzeu din Berlin. A fost deschis în anul 1930 şi include reconstrucţii imense ale unor monumente impresionante, precum: Altarul Pergamon sau Poarta Ishtar din Babylon. Bode-Museum a fost redeschis în anul 2006 şi include colecţii de sculptură şi alte comori ale artei bizantine, dar şi o extinsă colecţie numismatică. Neues Museum a fost redeschis în anul 2009 şi include acum Muzeul Egiptean şi Muzeul de Preistorie şi Istorie Timpurie, unde piesa centrală este bustul lui Nefertiti. Alte Nationalgalerie se ridică deasupra insulei precum un templu antic, inspirat de Acropolele din Atena, fiind locul în care vizitatorii pot vedea opere de artă din perioada Clasică, Romantică, Biedermeier, Impresionistă şi Modernă. Altes Museum se află în curs de renovare, momentan fiind deschisă expoziţia de artă şi sculptură greacă şi romană. Mai multe informaţii şi bilete pentru muzee aici.

Bode-Museum

#2 Fă-ţi un selfie automat

Photoautomaten este un must pentru cei care ajung la Berlin. Uită de selfie şi alege una dintre numeroasele cabine foto răspândite în întreg oraşul. Acestea îţi oferă un pachet simpatic de poze alb-negru... o amintire perfectă de luat acasă din Berlin şi nici nu trebuie să-ţi iei selfie stick-ul cu tine. Tongue Out

#3 Vezi oraşul de la înălţime

Cel de-al Doilea Război Mondial este principalul motiv pentru care şi Insula Muzeelor, dar şi multe alte clădiri din Berlin au trebuit să fie supuse unui vast proces de reconstrucţie sau de renovare. Astfel, arhitectura istorică s-a împletit în timp cu cea modernă, dar şi cu noile construcţii postmoderne, rezultând într-o panoramă a oraşului cât se poate de complexă.

Pentru a te bucura cu adevărat de această imagine, trebuie să admiri Berlinul de la înălţime şi poţi face acest lucru din câteva puncte strategice. Reichstag, clădirea Parlamentului din Berlin, este nu numai un loc în care să faci cunoştinţă cu sistemul politic al ţării, ci şi un loc de unde poţi vedea oraşul de pe impresionantul acoperiş din sticlă, ce oferă o privelişte panoramică, iar accesul este gratuit cu rezervare din timp. Alte opţiuni perfecte pentru a vedea Berlinul de sus sunt: cel mai rapid lift din Europa din clădirea Kollhoff Tower sau cea de-a patra cea mai înaltă structură de sine stătătoare din Europa: Fernsehturm.

Fernsehturm

#4 Mergi la shopping

Dacă vrei să faci şi puţin shopping în vacanţă, atunci începe din North Mitte, cel mai nou district de shopping al Berlinului, locul care adună atât magazinele brandurilor celebre, cât şi retaileri independenţi locali. În Prenzlauer Berg vei găsi magazine vintage deosebite... numai să ai timp şi chef să scotoceşti după comorile ascunse de aici. Dacă vrei outleturi de branduri celebre, atunci alege Garage din Nollendorf Platz sau Colours Kleidermarkt de pe Bergmannstraße. Pentru cei cu buget nelimitat, cel mai mare magazin al Europei, KaWaDe este înţesat de boutique-urile designerilor cunoscuţi în întreaga lume. Laughing

#5 Descoperă oraşul de pe bicicletă

Centrul Berlinului este plin de locuri din care poţi închiria rapid o bicicletă, aşa că nu mai sta pe gânduri. De aici vei putea pedala spre cele mai frumoase zone din oraş, spre Insula Muzeelor sau chiar spre pădurile din apropiere. Astfel vei descoperi şi mai multe locuri noi de explorat în vacanţă şi vei face şi puţină mişcare. Berlinul este un oraş deosebit de prietenos cu bicicliştii, având piste speciale peste tot şi chiar semne de circulaţie dedicate celor pe două roţi.

Berlin de pe bicicleta

#6 Fă o plimbare în pădurea Grunewald

Accesibilă prin S-bahn, în sud-vestul Charlottenburg, pădurea Grunewald este locul ideal în care să evadezi din oraş, pentru linişte şi relaxare. Poţi opta pentru un picnic liniştit sau pentru o zi mai activă, în care să te bucuri de o plimbare cu bicicleta sau călare. În plus, dacă vremea este călduroasă, te poţi bălăci în lacurile Schlachtensee sau Wannsee. Pădurea şi dealurile pe care se află sunt destul de extinse, aşa că poţi opta şi pentru un tur ghidat al acestora, ce are loc în fiecare duminică de la prânz.

#7 Gustă Currywurst

Nu poţi pleca din Berlin fără a gusta un Currywurst! Tradiţionala gustare se găseşte oriunde în oraş şi este formată din felii de cârnaţi de porc acoperite de un amestec de sos din ketchup şi pudră de curry. Se serveşte alături de o porţie de cartofi prăjiţi şi o chiflă, un meniu preferat de tineri şi de turişti. Dacă vrei să guşti delicatesa locală în varianta tradiţională, o vei găsi la Konnopke's Imbiss de pe Schönhauser Allee, unde se prepară încă din 1930. Există şi varianta vegetariană, ce include bile de năut prăjit, salate, iaurt şi sos tahini.

Currywurst

#Bonus: cazare în Berlin

Cu atât de multe lucruri pe care să le faci în Berlin, nu e de mirare că mai vrei să te şi odihneşti puţin. Pentru ca relaxarea ta de vacanţă să fie completă, îţi recomandăm book-cheap.com, pentru că, aşa cum îi spune şi numele, îţi aduce cele mai ieftine oferte de cazare pentru vacanţa ta. Tot ce trebuie să faci este să alegi câteva zile libere şi să-ţi cauţi cazare în Berlin, iar apoi te poţi bucura în voie de un city break de vis în capitala Germaniei.

   

Descoperă comorile ascunse ale Berlinului şi nu uita să te rătăceşti pe străzile marelui oraş pentru a găsi şi alte asemenea locuri minunate. Când te întorci din vacanţă să ne spui şi nouă ce ai mai găsit acolo! Laughing

book-cheap.com

Realizat in colaborare cu: book-cheap.com

Book-cheap este o agenţie de turism online, care pune la dispoziţia turiştilor o selecţie bogată de hoteluri şi staţiuni din întreaga lume, pentru vacanţe la cele mai bune preţuri. 

Află mai multe despre book-cheap.com >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers