7 lucruri pe care nu le ştiai despre Paris

7 lucruri pe care nu le ştiai despre Paris
 
 
 

Parisul cu siguranţă nu mai este o noutate pentru niciun turist. Dacă ai bifat deja Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru, dar şi toate celelalte minunăţii ale capitalei Franţei, sau dacă te pregăteşti să ajungi la ele cât de curând, trebuie să ştii că nu doar acestea sunt cele care dau acel farmec cu je ne sais quoi Parisului... motiv pentru care, în continuare, te invit să citeşti 7 lucruri pe care nu le ştiai desre Paris.

#1 Sena nu e singurul râu din Paris

Toată lumea ştie că Sena trece prin Paris; majoritatea nu ştiu însă că şi râul Bievre trecea o dată prin capitala Franţei şi încă mai trece prin culoarele sale subterane. Râul a fost drenat şi acoperit, pentru a nu mai trece prin oraş, după ce a devenit extrem de poluat din pricina industriilor dezvoltate de-a lungul malurilor acestuia.

Sena

#2 Arcul de Triumf nu este nici el singurel

Parisul are numeroase atracţii turistice. Pe lângă cele iconice, recunoscute ca simboluri, mai există o mulţime de alte obiective deosebite. Arcul de Triumf de la Etoile este cu siguranţă cel mai mare şi mai cunoscut, dar nu este singurul. O altă astfel de construcţie deosebită poate fi admirată şi în curtea principală a Muzeului Luvru şi se numeşte Arcul Carusel.

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

#3 Politeţea lui Bonjour

Nu contează unde eşti, e musai să dai un Bonjour. Mulţi spun că francezii sunt răutăcioşi sau indiferenţi faţă de turişti, dar acest fapt se datorează de obicei lipsei unui simplu Bonjour. Nu trebuie să înveţi franceză pentru un city break, ci doar să saluţi frumos. Smile

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Arcul de Triumf

#4 Politeţea din toast

De asemenea, este considerat politicos gestul de a ciocni cu toată lumea de la masa ta. Dacă ţi-e sete rău de tot, vinul sau berea vor mai trebui să aştepte, pentru că va trebui să ciocneşti cu ceilalţi, individual, nu la grămadă, şi nu uita de cuvintele magice: santé, chin-chin sau à la vôtre.

#5 Cafea şi prezervative pe hartă

Dintre cele mai interesante necesităţi, cafeaua ieftină şi prezervativele beneficiază şi de hărţi în Paris. Există 181 de locuri în care poţi lua o cafea cu 1 euro şi 31 de automate stradale care vând prezervative şi ambele se bucură de hărţi pe care le poţi găsi online.

#6 Big Ben nu este singurul clopot cu nume

Şi francezii se mândresc cu un clopot celebrul, iar numele său este Emmanuel şi este uriaşul de 13 tone al Catedralei Notre Dame.

Muzeul Luvru

#7 Sindromul Paris există

Sindromul Paris este recunoscut de mulţi dintre turiştii care ajung în oraşul de pe Sena. Entuziasmul cauzat de numeroasele poze de pe internet cu Turnul Eiffel, poveştile legate de cel mai romantic oraş din lume şi multe altele produc aşteptări pe care Parisul nu le îndeplineşte întotdeauna, aşa că turiştii descoperă cu stupoare nemulţumirea şi se întorc acasă într-o oarecare stare de depresie.

Ce alte curiozităţi despre Paris ai mai adăuga listei noastre?

     

Află tot ce mai trebuie să ştii pentru un city break perfect în ParisLaughing

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.