7 lucruri pe care nu le ştiai despre Londra

7 lucruri pe care nu le ştiai despre Londra
 
 

Londra este una dintre cele mai vizitate capitale europene şi nu este de mirare. Cu numeroase atracţii turistice pentru orice buzunar şi pentru toate gusturile, o cultură vastă şi o istorie bogată în evenimente, Londra este un oraş perfect pentru city break. Cum nu mai are nevoie de nicio prezentare, am ales mai degrabă să-ţi dezvălui 7 curiozităţi despre Londra.

#1 Big Ben nu este un turn, ci un clopot

Contrar opiniei generale, care se referă la Turnul cu ceas din Londra ca Big Ben, acest nume este de fapt cel dat clopotului imens din turn. Numele turnului este de fapt Elizabeth Tower, nume pe care l-a primit în 2012, cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei. Iar numele clopotului este The Great Bell, Big Ben fiind doar o poreclă.

Londra

#2 Palatul Westminster este un palat... interesant

Paltul Westminster include 8 baruri, 6 restaurante şi un salon de coafură... în plus, este specificat în lege că este interzis să mori în palat. Hmm...

#3 Dacă vrei să fii taximetrist în Londra, trebuie să fii un GPS uman

25 000 străzi, 320 rute de taxi şi 20 000 simboluri ale oraşului, toate incluse în ceea ce se numeşte The Knowledge un fel de manual al tuturor lucrurilor londoneze, fără de care nimeni nu poate conduce un taxi negru în marele oraş.

Taxi in Londra

#4 Londra e un oraş cu nume fascinante de străzi

Cock Lane nu are nicio legătură cu cocoşii, ci este strada pe care era legalizată prostituţia în Evul Mediu... aşa că nu este de mirare că alte nume inspirate de străzi au dispărut din acele vremuri, precum: Shiteburn Lane sau Pissing Alley.

#5 Şi barurile au nume interesante

Cel mai notabil astfel de caz este The Only Running Footman din Mayfair.

#6 11 000 oameni locuiesc în City of London

Cum? Ei bine, City of London este un oraş de sine stătător în Londra, cu doar 11 000 locuitori. Laughing În plus, City of London nu include drumuri, ci doar benzi, alei şi străzi mici.

Londra

#7 În New York plouă mai mult

Principalul motiv pentru a evita un city break în Londra este vremea ploioasă. Chiar şi aşa, trebuie să ştii că în Londra plouă mai puţin decât în New York de exemplu. Smile

Ce alte curiozităţi despre Londra ai mai adăuga listei noastre?

     

Află tot ce mai trebuie să ştii pentru un city break perfect în LondraLaughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers