7 lucruri de făcut înaintea unui zbor lung

7 lucruri de făcut înaintea unui zbor lung
 
 
Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Dacă nu zburați des, zborurile lungi pot părea intimdante. Ne gândim la companie, la mesele servite, la ce facem pentru a evita plictiseala. Trebuie să luăm în considerare și prețurile. Pentru a evita orice problemă legată de zborurile lungi ar fi bine să urmați sfaturile de mai jos:

#1 Nu alegeți doar după preț

O dată ce începeți să căutați o cursă lungă, prețurile vor fii primul șoc de care vă veți lovi. Totuşi, trebuie să țineți cont că veți petrece mult timp în avion și câteodată cel mai mic preț nu oferă cel mai mare confort.

Un preț ceva mai mare, într-un avion mai confortabil, cu un sistem de entertainment mai diversificat ar putea fi o alegere mai bună comparat cu un avion înghesuit, cu ecrane pe culoar care arată filme proaste.

#2 Atenție la conexiuni

În multe cazuri este imposibil să iei un singur zbor pentru a ajunge într-o destinație îndepărtată așa că va trebui să apelați la o conexiune. De obicei aceste conexiuni se fac în alte țări în care nu suntem obișnuiți cu transferul la un alt avion și asta ne poate crea probleme în a ajunge la timp la zborul de legătură.

Ar fi bine să vă asigurați ca va fii timp suficient între zboruri pentru a trece de vama, a vă ridica bagajele, să mergeți la terminalul de unde pleacă cursa de legătură, acolo să treceți din nou de vamă și să lăsați bagajul la cală.

Unele companii aeriene se ocupă direct de acest transfer de bagaje, dar ar fi bine să fiți informați din timp despre asta.

Sfaturi calatorie

Fotografie preluata de pe bonappetour.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

#3 Alegeți compania aeriană cu grijă

Companiile aeriene sunt diferite. De fapt, la zborurile lungi se pot descoperi cele mai mari diferențe între acestea.

Cele mai importante lucruri de luat în considerare sunt:

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
  • Mâncarea: majoritatea zborurilor lungi oferă un număr mare de mese. Dacă sunteți pretențioși, ar trebui totuși să verificați în avans ce conține meniul. Astfel de informații le puteți găsi pe site-urile companiilor aeriene, sau puteți verifica oferta pe airlinemeals.net
  • Sistemul de entertainment: trebuie să vă gândiți ce veți face pe parcusul zborului pentru a trece timpul mai ușor. Dacă nu vă luați o tabletă proprie pentru a vedea ce vreți pe ea, sistemul de entertainment este foarte important. Dacă puteți alege un zbor cu ecrane în tetiera scaunului din față în schimbul celor cu ecran comun pe culoar ar fi foarte bine, pentru că atunci puteți avea un oarecare control asupra a ceea ce veți urmări.
  • Confortul.

#4. Alegerea avionului

Înainte de un zbor lung ar fi util să verificați modelul de avion cu care se va zbura, cum este acesta configurat ca locuri și ce facilități oferă.

De exemplu, un avion cu o configurație de locuri 3-3 oferă mai puțin spațiu de mișcare decât unul cu o configurație 3-5-3. Acest lucru se datorează prezenței culoarului unic pe care nu doar că va trebui să îl împărțiți cu ceilalți pasageri dar în special cu staff-ul avionului în momentul servirii băuturilor sau meselor.

#5 Faceți orice este posibil pentru un upgrade al locului

Dacă aveți un card de fidelitate pe care adunați zboruri și aveți posibilitatea ca folosindu-vă de acesta să faceți un upgrade la first class folosiți-l.

Sfaturi calatorie

Fotografie preluata de pe silversurfers.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#6 Verificați programele de loialitate

Dacă trebuie să zburați 14 ore, ar fi bine măcar ca milele zburate să se acumuleze pe un card de membru pentru beneficii viitoare.

#7 Alegeți-vă îmbrăcămintea cu grijă

Majoritatea oamenilor se îmbracă destul de lejer pentru zboruri, dar nu este neobișnuit să vezi bărbați în costume sau femei pe tocuri în avioane. Când vorbim de îmbrăcămintea pentru un zbor lung trebuie să luați în considerare următoarele aspecte:

  • S-ar putea să adormiți. Alegeți haine care nu se șifonează în timpul mișcărilor din somn.
  • Alegeți încălțăminte care se poate da ușor jos și încălța din nou, fără să trebuiască să vă aplecați sub scaun pentru asta.
  • Alegeți pantofi confortabili pentru plimbările pe care le veți face prin avion pentru a vă dezmorți.
  • Alegeți haine comode pentru a putea să vă întindeți din când în când.

Tu ce alte sfaturi ai mai adăuga listei noastre pentru a face faţă unui zbor lung?

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.