7 locuri pustii unde poți petrece o vacanță liniștită

7 locuri pustii unde poți petrece o vacanță liniștită
 
 

Nu toată lumea preferă să-și petreacă vacanța în mijlocul unei metropole gălăgioase sau pe o plajă invadată de turiști. Dacă visezi la un concediu liniștit, într-un colț uitat de lume, unde nu vei fi deranjat de nimeni, noi îți propunem câteva locuri pustii perfecte pentru tine.

Tuvalu

Tuvalu

Fotografie preluata de pe oceanislandtravel.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tuvalu este o mică insulă din Oceanul Pacific, la mijlocul distanței dintre Australia și Hawaii. Întreaga insulă are 26 de kilometri pătrați, iar în 2015 doar 1.000 de turiști au ales să-și petreacă vacanța pe plajele sale pustii. Această insulă idilică nu are un risc de securitate ridicat și nu are nici măcar forțe armate. În schimb, Tuvalu se mândrește cu o mulțime de plaje cu nisip alb scăldate de apele turcoaz ale oceanului.

Kiribati

Kiribati

Fotografie preluata de pe borongaja.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

O altă insulă aproape pustie din Pacific este Kiribati. Această mică națiune este formată din 33 de insule, recifuri și atoluri, împrăștiate pe o suprafață de 3,5 milioane de kilometri pătrați din Oceanul Pacific, deși populația insulelor este de aproximativ 100.000 de locuitori. În Kiribati turiștii care vor să se bucure de liniștea naturii se pot plimba de pe o insulă pe alta cu barca sau cu bicicleta. Insula are câteva magazine și sucursale de bănci, dar este considerată una dintre cele mai slab dezvoltate națiuni din lume.

Sao Tome și Principe

Sao Tome și Principe

Fotografie preluata de pe hotelbooking.st. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă nu îți dorești decât liniște și pace, atunci o vacanță într-una dintre cele mai mici state din Africa, Sao Tome și Principe, este exact ce ai nevoie. Întregul stat este, de fapt, o insulă cu două dealuri vulcanice. Cei care vor ajunge până în acest colț de lume vor putea petrece o vacanță pe plaje superbe, admirând balene și delfini în larg. În Sao Tome și Principe se află unele dintre cele mai frumoase zone pentru scufundări, iar micile stațiuni încă mai păstrează influențele coloniștilor portughezi și farmecul de altădată.

Liechtenstein

Liechtenstein

Acest mic stat din inima Europei se mândrește cu zone naturale superbe, un castel minunat și sate fermecătoare. Totuși, Liechtenstein, al șaselea cel mai mic stat din lume, este deseori ocolit de turiști în favoarea vecinelor sale Austria și Elveția. În ciuda dimensiunilor sale mici – întregul stat are o suprafață mai mică decât orașul Cluj-Napoca – Liechtenstein are o mulțime de atracții turistice. Iubitorii de natură vor fi cei mai fericiți, aici vor putea face drumeții prin munți și vor putea explora micile sate împrăștiate în jurul capitalei Vaduz. Acest mic oraș este străjuit de un castel impunător care este și reședința oficială a familiei regale din Liechtenstein.

San Marino

San Marino

Fotografie preluata de pe tripelonia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Un alt microstat din Europa este o destinație minunată pentru cei care vor să scape de mulțimile de turiști. Deși această națiune din mijlocul Italiei a început să capete faimă printre călători, încă nu a ajuns să fie invadată de turişti. San Marino este a doua cea mai puțin vizitată țară din Europa după Liechtenstein. Totuși, acest microstat flancat de munții Apenini se mândrește cu o serie de bastioane și cetăți construite pe dealuri înalte, de unde vizitatorii pot admira întregul San Marino.

Bhutan

Bhutan

Fotografie preluata de pe science-all.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Din cauza restricțiilor impuse turiștilor în ultimele decenii, dar și a poziționării sale în creierii munților Himalaya, Bhutan este o țară mai rar vizitată. Dar, asta nu înseamnă că acest stat superb nu are cu ce să se laude. În localitățile sale fermecătoare se poate observa peste tot cultura budistă a locuitorilor. Peisajele naturale din Bhutan sunt și ele la fel de impresionante, majoritatea dintre ele fiind neatinse de om.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha

Fotografie preluata de pe nationalgeographic.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dintre toate locațiile izolate din lume pe care le-am înșirat până acum, niciuna nu este mai izolată decât arhipelagul Tristan da Cunha. Acest mic stat în mijlocul Oceanului Atlantic, situat între America Latină și Africa de Sud, are o suprafață de 207 kilometri pătrați. Dar, fiind teritoriu britanic, moneda acestui stat este lira sterlină, iar guvernatorul este stabilit de Londra. Capitala statului Tristan da Cunha se numește Edinburgh of the Seven Seas, iar populația întregului arhipelag este de doar 267 de locuitori. Așa că, dacă dorești să-ți petreci concediul în deplină singurătate, la capătul pământului, Tristan da Cunha este destinația perfectă. Aici vei avea ocazia de a admira o mulțime de specii de păsări, în special pinguini și albatroși, iar zonele naturale sălbatice sunt perfecte pentru drumeții și plimbări cu bicicleta.

Tu ce alte locuri izolate ai adăuga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers