7 insule unde să te ascunzi împreună cu sufletul tău pereche

7 insule unde să te ascunzi împreună cu sufletul tău pereche
 
 
 

Cum ar fi să îţi iei persoana iubită de mână şi să plecaţi într-un loc în care nimeni să nu vă găsească? Imaginează-ţi un sejur departe de lume, de grupurile gălăgioase de turişti, de aglomeraţie şi de tehnologie, doar voi doi şi un petec de pământ doar al vostru. De jur împrejur doar ape în culoarea smaraldului şi linişte. Dacă îţi place tabloul pe care ţi l-am pictat în cuvinte e timpul să te gândeşti la destinaţia pentru următoarea ta vacanţă. Şi, de ce nu, poate destinaţia pentru o escapadă romantică, pentru că tot suntem în luna iubirii şi vom sărbători în curând Valentine's Day.

Cel mai bun loc în care să te izolezi de lume este o insulă pustie, dar pentru că vorbim de un sejur romantic, atunci ne vom mulţumi cu o insulă aproape pustie Smile. În cazul în care deja te prăgăteşti să-ţi faci bagajul, însă ai încă dubii asupra locului spre care vei porni, am pregătit mai jos o listă cu insule izolate de lume în care să te ascunzi împreună cu jumătatea ta.

Insula Pico, Portugalia

Pico este a doua insulă ca mărime din arhipelagul Azore. Acest petec de pământ din Oceanul Atlantic este un colţ de rai care te va întâmpina cu peisaje magnifice, oameni primitori, multe şi variate atracţii turistice şi nu în ultimul rând linişte. Insula Pico poate fi considerată un adevărat paradis natural, graţie diversităţii peisajului, a faunei şi florei. Aici se află şi cel mai înalt vârf al Portugaliei – Vulcanul Pico, 2.351 metri, iar dacă aţi ajuns până aici, faceţi un tur şi pe insulele învecinate, pentru a experimenta stilul de viaţă din Azore.

Insula Pico

Fotografie preluata de pe www.reddit.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Pantelleria, Italia

Pantelleria face parte din grupul de insule care înconjoară Sicilia. Mai este numită şi "insula vânturilor" şi este un loc absolut incredibil, care nu se încadrează nici pe departe în peisajul italian. Insula Pantelleria este un melanj de pământ roditor, peisaje feerice, plaje pietroase şi case de culoare roz-gălbui, fără temelie şi cu acoperişuri bombate. Insula Pantelleria s-a format în urma erupţiei unui vulcan şi este un teritoriu relativ nou faţă de bătrânul continent. Un alt aspect "savuros" referitor la Pantelleria este gastronomia. Insula vânturilor este şi insula gusturilor naturale, fiind renumită pentru vinurile sale, şunca de Pantelleria, cous cous-ul cu verdeţuri şi roşiile de la Pantelleria.

City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »

Insula Pantelleria

Fotografie preluata de pe www.pantellerialink.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Lopud, Croaţia

La vest de Dubrovnik, se află un grup de insule cu peisaje pitoreşti şi plaje cu nisipuri fine. Este vorba despre Insulele Elafiti, dintre care se remarcă Insula Lopud. Vegetaţia mediteraneană, parcurile frumos amenajate şi plajele aproape sălbatice creionează un adevărat colţ de rai. Dacă la acestea mai adaugi şi faptul că întreaga insulă se poate mândri cu clădiri istorice care datează din secolul al XV-lea, oferta turistică a Insulei Lopud este practic de nerefuzat. Un alt plus al acestei destinaţii este liniştea, deoarece pe insulă nu sunt maşini sau alte autovehicule.

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Insula Lopud

Sursă foto www.matthewwilliams-ellis.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Mull, Scoţia

Insula Mull este a treia ca mărime din Scoţia şi este un petec de pământ unde, la orice pas, ţi se dezvăluie fragmente de istorie. Străjuită de Castelul Duart, Insula Mull a fost locuită din timpuri îndepărtate. Civilizaţiile care au trăit aici şi-au lăsat amprenta pretutindeni, numeroase obiective istorice şi situri arheologice putând fi întâlnite la tot pasul. Peisajul natural se îmbină perfect cu imaginea clădirilor viu colorate şi a portului impresionant. În spatele acestora se întind zone sălbatice, mlaştini şi lacuri, numai bune de explorat.

Insula Mull

Fotografie preluata de pe www.lowcostholidays.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Muhu, Estonia

Dacă eşti în căutarea unei oaze de relaxare, departe de metropolele aglomerate şi unde să te rupi de realitate, atunci Insula Muhu este destinaţia de care ai nevoie. Această perlă turistică a Estoniei este locuită de mai puţin de două mii de suflete şi este considerată una dintre cele mai exotice destinaţii din Europa. Peisajul natural al insulei este îmbogăţit de imaginea caselor acoperite cu stuf şi a morilor de vânt. În timpul iernii, accesul pe insulă se face pe podul natural de gheaţă.

Insula Muhu

Fotografie preluata de pe www.youtube.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Kastellorizo, Grecia

Kastellorizo nu poate concura cu restul insulelor greceşti din foarte multe puncte de vedere, dar îşi are farmecul său aparte. Insula Kastellorizo este aridă şi uscată, cu pământ prea puţin roditor, de dimensiuni reduse şi populată de maxim 450 de persoane. Totuşi, Kastellorizo are şi punctele sale forte, ca să numai vorbim despre faptul că este prima dintre insulele greceşti pe care razele soarelui o mângâie în fiecare dimineaţă. Apa limpede, albastră şi numai bună pentru practicarea sporturilor subacvatice, ruinele templelor şi cetăţilor străvechi, precum şi Grota Albastră completează oferta turistică a Insulei Kastellorizo.

Insula Kastellorizo

Fotografie preluata de pe www.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Arhipelagul Vega, Norvegia

Norvegia este renumită pentru insulele şi fiordurile sale pitoreşti. Cu o asemenea ofertă este greu de ales unul dintre sutele de petece de pământ, dar dintre toate, grupul de insule cu nume de stea, Arhipelagul Vega, se numără printre cele mai frumoase locuri de vizitat din Norvegia. Este destinaţia perfectă pentru pasionaţii de ornitologie şi un loc care oferă excursii şi drumeţii pitoreşti.

Arhipelagul Vega

Fotografie preluata de pe www.visitnorway.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu pe ce insulă te-ai ascunde de lume, alături de jumătatea ta?

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.