7 idei pentru o vacanţă în Mexic

7 idei pentru o vacanţă în Mexic
 
 

Mexicul este o ţară îndepărtată, cel puţin pentru noi, şi cu toate acestea se bucură de un flux extraordinar de turişti. Acest lucru nu este de mirare, dat fiind faptul că este o ţară cu o istorie şi o cultură bogată din vremurile mayaşilor, cu o gastronomie atrăgătoare şi cu plaje şi insule de vis. Numeroasele atracţii turistice din Mexic, dar şi staţiunile de vară, fac din această ţară un paradis turistic pe tot parcursul anului, motiv pentru care îţi prezint 7 idei pentru o vacanţă în Mexic!

Oaxaca

Oaxaca

Sursa

Oaxaca este regiunea din Mexic în care ve descoperi tradiţii de mult pierdute în celelalte părţi ale ţării. Valea cu acelaşi nume include multe oraşe-situri arheologice, deosebit de bine conservate, în care cei pasionaţi de istorie pot descoperi trecutul Mexicului. Oaxaca City şi Mitla sunt două dintre centrele culturale pe care trebuie să le vizitezi aici.

Chihuahua

Chihuahua

Sursa

Chihuahua este statul de graniţă dintre Mexic şi Statele Unite ale Americii, fapt vizibil în cultura locală, un fel de amestec de elemente sud-americane şi country. Aici vei descoperi peisaje uimitoare, desprinse parcă din filmele cu cowboy, deşerturi întinse, dar şi oraşe pline de viaţă.

Guanajuato

Guanajuato

Sursa

Guanajuato este capitala statului cu acelaşi nume din Mexic şi un oraş renumit pentru cultura sa gastronomică, dar şi pentru că este locul în care se află monumentul UNESCO San Miguel de Allende. Cele două localităţi, Guanajuato şi San Miguel de Allende, sunt adevărate raiuri pentru fotografi, cu străduţele lor pline de case colorate şi cu peisajele deosebite din împrejurimi.

Campeche

Campeche

Sursa

Campeche este al doilea cel mai important sit arheologic cu ruine ale piramidelor mayaşe din lume, după Tikal din Guatemala. Întregul stat este un adevărat tărâm de poveste, preferat de cei aventurieri, deoarece include numeroase porţiuni încă neexplorate de numărul mare de turişti care ajunge în Mexic, dar care se îndreaptă în general spre Chichen Itza, din Peninsula Yucatan.

Veracruz

Veracruz

Sursa

Veracruz este una dintre regiunile ceva mai cunoscute ale Mexicului, dominate de 700km de coastă de-a lungul Golfului Mexicului. Pe alocuri vei putea descoperi şi urme ale culturii Totonaca, cu ruine de piramide şi numeroase situri arheologice, ce te transport în timpuri trecute fascinante şi misterioase.

Mexico City

Mexico City

Sursa

O vacanţă în Mexic nu ar fi completă fără o vizită în capitala acestei frumoase ţări. Cu mai multe muzee decât oriunde altundeva în lume, Mexico City îţi dezvăluie tot ce vrei să ştii despre cultura şi istoria mexicană, despre numeroasele civilizaţii care şi-au lăsat amprenta pe întreg teritoriul Mexicului.

Yucatan

Yucatan

Sursa

Yucatan nu mai este o destinaţie necunoscută pentru nimeni. Peninsula din Mexic este cea în care turişti pot descoperi cele mai faimoase rămăşiţe ale culturii mayaşe. Chichen Itza este cu siguranţă un simbol local şi locul în care se află cele mai cunoscute ruine ale piramidelor mayaşe, fiind astfel o atracţie de neratat într-o vacanţă în Mexic.

Tu în care dintre aceste regiuni ale Mexicului ai vrea să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers