7 destinații secrete din Japonia

7 destinații secrete din Japonia
 
 
 

Japonia este o destinație turistică cu multe atracții foarte cunoscute ca muntele Fuji, orașele Tokyo și Kyoto, dar și pentru templele și locurile sale sacre. Am făcut mai jos o listă a unor locuri secrete din Japonia care merită vizitate, deşi nu o să le găsești în ghidurile turistice.

#1 Narai Juku

Acest oraș mic din zona Nagano (la vest de Tokyo) este ideal dacă vrei să simți atmosfera Japoniei așa cum era cu secole în urmă. Casele sale din lemn sunt foarte bine păstrate, iar peisajul din Valea Kiso este extraordinar.

#2 Canalul subteran de evacuare din zona metropolitan

Acest canal se găsește în zona Saitama (la 20 km nord de Tokyo) și a fost folosit pentru a evacua cantități mari de apă în sezonurile ploioase și de taifunuri. Sunt aproximativ 4 km de tunele la 50m sub pământ, iar cele 59 de coloane atașate unor pompe sunt capabile să evacueze 200 de tone de apă pe secundă în râul Edo. Vizitele sunt gratuite, dar sunt livrate exclusiv în japoneză.

#3 Yakushima

Pădurea tropicală de pe insula Yakushima (situată în sud-estul Japoniei) este un ecosistem unic foarte diversificat. Aici se găsesc: 1900 de specii de floră, 150 de specii de păsări și 16 specii de mamifere. Tot aici se poate găsi și Sugi (un conifer Japonez). Insula Yakushima face parte din patrimoniul UNESCO.

Yakushima

Săptămână de relaxare în Bari

Săptămână de relaxare în Bari

7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 345 Eur
vezi detalii »

Fotografie preluata de pe thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »

#4 Sushi

În loc să mergeți să mâncați într-unul din restaurantele turistice de pe lângă Piața de pește Tsukiji din Tokyo, alăturați-vă muncitorilor japonezi în restaurantele în care se servește sushi din picioare. Aici nu veți primi tacâmuri sau un loc la masă, dar peștele va fi de calitate și prețurile mai mici. În aceste localuri puteți să mergeți direct la bar să vă alegeți o farfurie și să o serviți chiar acolo pe loc.

#5 Takaragawa Onsen Osenkaku

Japonia este cunoscută pentru resorturile și băile publice localizate în jurul numeroaselor izvoare termale. Aceste băi termale în aer liber sunt de obicei o parte a tradiționalelor hoteluri și spa-uri japoneze. Takaragawa Onsen Osenkaku din Minakami-machi este luxos, splendid și situat chiar în mijlocul naturii. Există o întreagă cultură a vizitării unor astfel de locuri (de exemplu cei dornici de o baie trebuie să fie complet dezbrăcați și să facă un duș înainte), așa că această experiență ar putea să vă ajute cu adevărat să simțiți cultura japoneză.

Takaragawa Onsen Osenkaku

Fotografie preluata de pe takaragawa.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#6 Terase de orez

Deși cele mai cunoscute terase de orez sunt cele din sud-estul Asiei din Vietnam sau Bali, acestea se pot găsi și în Japonia. Merită să încercați o vizită prin zona rurală, unde puteți merge pe jos sau pe bicicletă prin câmpurile de orez. Aceste zone sunt fascinante de-a lungul întregului an. Toamna se recoltează orezul, iar câmpurile sunt aurii, vara sunt verzi, iarna sunt acoperite de zăpadă iar primăvara sunt inundate cu apă.

#7 Muntele Berii Takao

Similar unei grădini de vară, această terasă all you can eat and drink este situată în vârful muntelui Takao, parte din Parcul Național Meji no Mori Takao Quasi. Este un loc extraordinar unde puteți servi o bere și să admirați Tokyo de sus. În plus, nu trebuie să faceți un efort pentru a ajunge sus, existând un tren care duce vizitatorii în vârful muntelui.

În care dintre aceste locuri ți-ar plăcea să ajungi?

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.