7 destinaţii din Europa pentru aventurierul din tine

7 destinaţii din Europa pentru aventurierul din tine
 
 

Europa este o destinaţie turistică prin excelenţă, renumită în rândul iubitorilor de istorie, cultură şi împătimiţi ai experienţelor culinare. În acelaşi timp, Europa este locul în care poţi să ai parte de aventuri şi experienţe pe care le vei povesti nepoţilor, atâta vreme cât sari în bocanci şi laşi în urmă marile metropole pentru destinaţii sălbatice, din mijlocul naturii.

De la vulcanii de gheaţă din Islanda, la Insula Madeira, Europa oferă locuri impresionante, sălbatice şi pitoreşti. Bătrânul continent este una dintre principalele destinaţii turistice din lume, iar acest merit nu şi-l putea însuşi fără ca să acopere toată gama de domenii de interes. Dacă îţi e poftă de aventură şi vrei să ai parte de experienţe electrizante care îţi vor da peste cap nivelul de adrenalină, iată mai jos o listă cu 7 locuri din Europa pentru aventurierul din tine.

Berchtesgaden, Germania

Pentru mulţi iubitori ai muntelui, Berchtesgaden este raiul căţărătorilor din Alpii Bavarezi. Această regiune muntoasă, situată la graniţa dintre Germania şi Austria, dispune de numeroase trasee montane, cu diferite grade de dificultate. Pentru ca oferta să fie completă, cărările de munte te vor duce la lacul glaciar Konigsse, înconjurat din toate părţile de coloşii de stâncă. Dacă te-au lăsat deja picioarele după o zi întreagă de urcat pe munte, de la lacul Konigsse un telescaun te va duce până în cele mai înalte locuri, de unde vei putea admira priveliştea minunată.  

Berchtesgaden

Islanda

Islanda este o destinaţie de aventură in integrum. Sunt atât de multe locuri de explorat în acest ţinut al zăpezii, încât o departajare nu poate fi făcută. Luând ca punct de pornire capitala Reykjavik, în Islanda vei descoperi un tărâm al izvoarelor cu apă fierbinte, cascade spectaculoase, gheţari uriaşi şi vulcani, iar la toate cele de mai sus se adaugă şi faptul că Islanda este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa aurora boreală.

Islanda

Interlaken, Elveţia

Acest areal care face parte din patrimoniul UNESCO se bucură de două dintre cele mai renumite destinaţii de aventură din Europa. Este vorba despre gheţarii Jungfrau şi Altesch, cei mai mari din Munţii Alpi. Drumeţiile şi escalada te vor lăsa fără respiraţie la propriu, dar pentru turiştii mai puţin energici şi curajoşi, există un tren care îi duce până la baza gheţarilor. Interlaken este o destinaţie de aventură atât pentru sezonul rece, când totul în jur este acoperit cu mantaua albă de zăpadă, dar şi pentru verile răcoroase, când natura se trezeşte din amorţeală.

Interlaken

Tarifa, Spania

Tarifa este un orăşel situat în strâmtoarea Gibraltar renumit pentru un singur lucru: vântul. Pe lângă nisipurile aurii şi apele de culoarea smaraldului în care te vei putea întâlni cu delfinii, Tarifa mai are ceva: valuri uriaşe şi numai bune pentru surf şi kitesurf. Şi dacă nu eşti un amator al acestor sporturi, dealurile din împrejurimi îţi pot fi teren de joacă. Odată ce ai ajuns în vârf, eforturile îţi vor fi răsplătite cu una dintre cele mai frumoase privelişti pe care le-ai văzut vreodată.

Tarifa, Spania

Madeira, Portugalia

Madeira este una dintre insulele Portugaliei, din Oceanul Atlantic, renumită pentru vinurile pline de aromă şi culoare, dar şi pentru stilul de viaţă relaxat. În ultima perioadă, Madeira s-a axat cu precădere pe turismul de aventură. Lucru inevitabil de altfel, luând în considerare plajele sălbatice, valurile perfecte pentru surfing şi potecile care şerpuiesc prin relieful vulcanic al insulei. Dacă îţi plac drumeţiile montane, cea mai frumoasă destinaţie este Arieiro, un vârf stâncos care se ridică deasupra unei păduri de eucalipt.

Madeira

Mont Blanc, Franţa

Mont Blanc este cel mai înalt vârf muntos din Europa, un simbol al Franţei şi o adevărată Meca pentru alpinişti şi turiştii aflaţi în căutarea aventurii. Fie că vrei să te caţeri până în vârf, sau vrei să explorezi interiorul unui gheţar, sau pur şi simplu să admiri panorama, Mont Blanc este locul care îţi potoleşte setea de aventură.

Mont Blanc

Strada alpină Grossglockner, Austria

Acest drum care şerpuieşte printre munţi este unul dintre cele mai spectaculoase din Europa. Strada alpină Grossglockner a primit denumirea după cel mai înalt vârf muntos din Austria şi este deschisă circulaţiei rutiere din primăvară până când se aşterne prima ninsoare. Nu mulţi sunt şoferii care se încumetă să parcurgă acest traseu. Frumuseţea peisajelor te lasă fără cuvinte.

Grossglockner

Tu ce destinaţie turistică de aventură ai alege ca să-ţi petreci concediul?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers