7 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Vezi GALERIE FOTO

7 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Vezi GALERIE FOTO
 
 

Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, pieţe din toată lumea se transformă în spectacole de lumini, brazi, decoraţiuni şi delicatese. Locul perfect pentru a savura vin fiert, marţipan sau turtă dulce, fiecare are ceva specific de oferit. Site-ul de travel fodors.com a realizat o listă a celor mai frumoase şi ofertante târguri de Crăciun din Europa.

Nuremberg - Germania

Este cel mai popular târg european de Crăciun, care se deschide în vinerea de dinainte de cea de-a patra duminică până la Crăciun. Mulţimea se adună să privească festivităţile de deschidere, printre cele 180 de standuri luminate şi încărcate cu decoraţiuni de sărbătoare. Vizitatorii pot servi vin fiert sau rom şi pot gusta din tradiţionalii cârnaţi de Nuremberg, dar şi turtă dulce. Seara se poate încheia cu o plimbare cu trăsura în jurul Oraşului Vechi.

Copenhaga - Danemarca

Grădinile sunt cunoscute pentru parcurile de distracţie şi restaurante, dar, la fel de bine, pentru transformarea lor anuală, în perioada sărbătorilor, într-un târg de Crăciun. 50 de standuri sunt aşezate la intrare, oferind tricotaje scandinavice şi decoraţiuni tradiţionale de Crăciun, dar şi bunătăţuri tipice zonei: aebleskiver, gogoaşă la cuptor, sau glögg, vin fiert condimentat cu stafide şi migdale.

Barcelona – Spania

La târg pot fi găsite peste 280 de standuri cu articole artizanale de Crăciun şi decoraţiuni. Căsutele sunt împărţite în patru secţiuni, printre care şi simbombes, instrumente tradiţionale pentru colinde. Produsele includ haine şi bijuterii realizate manual, brazi naturali, scene cu Naşterea Domnului şi decoraţiuni de Crăciun lucrate de mână. Corul de muzică scandinavă sau dansurile catalane sunt în permanenţă la târg pentru buna-dispoziţie a vizitatorilor. Sfat: 13 decembrie este una dintre cele mai bune zile de vizitat, fiind programate parade, cântări de colinde, dansuri şi povestitori.

Viena – Austria

Târgul de la Viena are aerul de basm din copilărie. Tot oraşul se transformă într-o mare sărbătoare, unde luminile, muzica şi vinul fiert domină atmosfera. Peste 150 de standuri aflate în faţa primăriei oraşului aşteaptă turiştii din toată lumea cu gustul specific al Crăciunului austriac. De la cartofii copţi cu smântână şi brânză până la sutele de bomboane cu marţipan, vizitatorii au de unde alege. O plimbare cu Christkindl Express, un tren care trece prin zonele importante, decorate pentru sărbători, este o opţiune pentru încheierea serii. Sfat: Nu rata spectacolele din faţa primăriei oraşului, din această perioadă.

Manchester – Anglia

Variantă britanică din nord-vestul Angliei prezintă o variantă amestecată a Crăciunului, divizată în nouă locuri diferite, cu peste 300 de standuri cu diverse oferte. De la produse locale şi de inspiraţie europeană, incluzând gemuri, lichioruri, chiar şi genţi de piele, târgul oferă câte un pic din toate culturile. Vizitatorii pot gusta delicatese din diferite ţări, precum gulaşul, paella, clătite daneze sau vin fiert după reţeta germană. Sfat: Vino cu propria ta cană, pentru că toate băuturile sunt oferite în pahare returnabile, fiind o iniţiativă eco.

Strasbourg - Franţa

Cunoscut drept "Capitala Crăciunului", Strasbourg este casa târgului sărbătorilor de iarnă, fiind cel mai vechi din Franţa şi cel mai bun târg de Crăciun. Christkindelsmarik cuprinde 12 pieţe într-una singură. Vizitatorii pot gusta covrigii tradiţionali sau turta dulce după reţetă franţuzească, pain d’épices. Vinurile fierte extrem de condimentate de la standurile alsaciene de mâncare din Place des Meuniers sau produse locale din Place de la Gare. Piesa de rezistenţă se află în Place Kléber: un brad imens de Crăciun. Sfat: În spiritul sărbătorilor, mulţi vizitatori lasă cadouri sub bradul de Crăciun pentru cei aflaţi în nevoie.

Tallinn - Estonia

O adevărată "Ţară a minunilor" pe timp de iarnă. Amplasat în centrul vechi al oraşului, piaţa este înfrumuseţată cu sculpturi din gheaţă, un brad mare de Crăciun şi decoraţiuni. Budinca din sângeretă, varza murată şi turta dulce sunt doar câteva dintre preparatele autohtone ce pot fi încercate. Sfat: Deşi piaţa este deschisă până la ora 19, băuturi calde sunt servite până la ora 23, în fiecare seară.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers