7 cele mai fermecatoare orașe pe canale din Europa

7 cele mai fermecatoare orașe pe canale din Europa
 
 

Fiecare oraș european are particularitățile sale, care îl fac o atracție demnă de ales pentru vacanță, fie că abundă în muzee, parcuri, baruri moderne, magazine de lux sau biserici vechi. Orașele de mai jos au ceva și mai frumos: multe canale, care îți oferă ocazia să vezi orașul dintr-o altă perspectivă și creează peisaje de o frumusețe deosebită.

Amsterdam, Olanda

amsterdam

Acest oraș denumit "Veneția Nordului" și-a început construcția canalelor în secolul al XVII-lea, în epoca de maximă dezvoltare a Olandei. Cele trei canale principale, Herengracht, Prinsengracht și Keizersgracht, formează cercuri concentrice de apă în jurul orașului. În prezent, în Amsterdam sunt 100 de kilometri de canale, 1.500 de poduri și 1.550 de monumente de-a lungul canalelor pe care ai ocazia să le admiri.

Bruges, Belgia

bruges

Bruges este unul dintre cele mai bine păstrate orășele medievale ale Europei și farmecul său nu rămâne neobservat, atrăgând din ce în ce mai mulți turiști. În evul mediu, canalele râului Reie permiteau negustorilor să-și aducă produsele în piețele din oraș. Astăzi, canalele sunt o metodă minunată de a admira clădirile acestui oraș-bijuterie. 

Hamburg, Germania

hamburg

Hamburg este un oraș-port, considerat unul dintre cele mai frumoase orașe ale Germaniei, tocmai datorită rețelei sale de canale. Știai că există peste 2.300 de poduri care traversează aceste canale? Sau că Hamburg are mai multe canale ca Amsterdam și Veneția împreună?

Veneția, Italia

venetia

Deja cu toții știm că Veneția este orașul suprem pe canale. Acesta a fost construit pe 117 insule mici, printre care apele Mării Adriatice îți fac loc prin 115 canale și 409 poduri. Marele Canal, care este mai lat ca restul, este traversat de doar trei poduri, dar îți recomandăm o plimbare cu vaporetto, care te va duce lin pe lângă cele mai importante atracții turistice din orașul plutitor.

Stockholm, Suedia

stockholm

Stockholm este situat pe 14 insule, ceea ce face ca partea continentală să fie foarte fragmentată de porțiunile de apă. O metodă grozavă să explorezi canalele capitalei Suediei este cu canoe sau diversele tipuri de bărci, pentru a te deplasa de pe o insulă pe alta. Poți lua taxiuri pe apă și crea propriile itinerarii turistice.

Birmingham, Marea Britanie

birmingham

Toate canalele din Birmingham adună aproximativ 160 de kilometri de ape navigabile, care te ajută să te bucuri de oraș. Inițial, canalele au fost construite în scop industrial, pentru a transporta mărfurile în timpul războaielor, iar acum BCN (Birmingham Canal Navigations) înfrumusețează orașul și te îndeamnă să admiri clădirile istorice, restaurantele și barurile șic.

Annecy, Franța

annecy

Când lumina se reflectă în apele din Annecy te vei simți ca într-un basm. Acest orășel franțuzesc se bucură de mulți turiști romantici care se așează pe terasele vintage de pe malul canalelor, pentru un dish de pește și un pahar de vin bun. Aici mai ai ocazia să te așezi la un picnic în parcurile orașului, să te plimbi cu barca pe canale sau să te bucuri de o vizită la piața de legume.

În care dintre orașe europene pe canale fermecătoare ai vrea să-ți petreci vacanța sau care destinație deja vizitată te-a impresionat?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers