7 capitale ale berii din Europa

7 capitale ale berii din Europa
 
 
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Aproape fiecare ţară europeană produce un tip de bere, aşa că berea este mai mult decât o simplă băutură aici, este parte dintr-un stil de viaţă şi din tradiţiile locale. Dacă vrei să ştii unde poţi savura cele mai cunoscute sortimente de bere din Europa, atunci alege una dintre capitalele berii din lista de mai jos pentru următoarea ta vacanţă europeană!

Dublin, Irlanda

Guinness

Sursa

Dublin este locul în care se află cea mai mare berărie din lume: Guinness. De la dimensiunile spaţiului de producţie, până la reputaţia internaţională a berii cu gust autentic, nu mai încape nicio urmă de îndoială că Dublin este o destinaţie perfectă pentru băutorii de bere.

Zagreb, Croaţia

Karlovacka Pivovara

Sursa

Cu toate că nu are o tradiţie îndelungată în producerea berii, asemeni altor oraşe din lista noastră, Zagreb este totuşi o destinaţie de luat în considerare pentru iubitorii de bere. Printre producătorii locali de renume se numără Karlovacka Pivovara şi Tomislav.

Bruges, Belgia

Bruges Zot

Sursa

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Nu numai ciocolata belgiană este o delicatesă în Bruges, ci şi berea. Peste 120 de berării locale produc mai bine de 350 sortimente de bere, printre care numeroase sortimente cu fructe. De incercat sunt berariile din Bruges precum Beertje, De Halve Maan şi De Goulden Boom.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Copenhaga, Danemarca

Tuborg şi Carlsberg

Sursa

Dacă te gândeşti la Copenhaga şi la bere, automat te gândeşti la Tuborg şi Carlsberg, doi producători cu greutate internaţională. Dacă vrei să guşti ceva diferit însă, oraşul este ideal deoarece include cele mai multe micro-berării din Europa pe cap de locuitor.

Amsterdam, Olanda

Heineken

Sursa

Amsterdam scoate la înaintare o altă bere de renume internaţional: Heineken. Fiecare bar şi berărie din acest oraş pune la dispoziţia clienţilor săi meniuri ce includ de la 50 până la peste 200 de sortimente de bere locală şi nu numai.

Praga, Cehia

Pilsner Urquell

Sursa

156 litri anual pe cap de locuitor – acesta este recordul cu care cehii au ajuns pe primul loc în topul ţărilor cu cel mai mare consum de bere. Şi nu este de mirare, date fiind numeroasele berării locale, dar şi producătorii de renume din Praga, precum Pilsner Urquell, Gambrinus, Budvar sau Bernard.

Munchen, Germania

Paulaner

Sursa

Munchen se află în lista noastră în primul rând pentru festivalul iubitorilor de bere, Oktoberfest. În al doilea rând, şi în restul anului turiştii pot opta pentru cunoscutele grădini de vară şi berării, adevărate oaze de relaxare şi linişte chiar în inima metropolei.

În care dintre aceste oraşe ţi-ar plăcea să bei o bere? Cool

    

Descoperă mai multe oraşe perfecte pentru vacanţa ta: 7 oraşe perfecte pentru biciclişti şi 10 oraşe europene perfecte pentru city break în 2015!

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.