7 capcane turistice în Barcelona şi cum să le eviţi

7 capcane turistice în Barcelona şi cum să le eviţi
 
 

Între vacanţa perfectă şi un adevărat fiasco este o linie extrem de subţire. Oricare ar fi destinaţia ta de vacanţă, atunci când ai ajuns trebuie să ţii cont de faptul că în locurile cu mulţi turişti şi capcanele sunt la fel de multe. Mi-am petrecut concediul în Barcelona la mijlocul lunii iunie şi am avut parte de experienţe plăcute şi mai puţin plăcute. Iată mai jos o listă cu cele mai frecvente capcane turistice din Barcelona şi cum să le eviţi.

#1. Suvenirurile şi terasele de pe Rambla

Barcelona

Cea mai celebră arteră turistică din Barcelona se mândreşte cu cele mai piperate preţuri, indiferent că vorbim despre banalii magneţi de frigider, de cardurile de reducere pentru intrările la obiective turistice sau tarabele cu îngheţată şi terasele gălăgioase care îi îmbie pe turişti. Vei găsi o alternativă mult mai ieftină la toate acestea în alte zone ale Barcelonei, nu departe de Las Ramblas. De exemplu, poţi cumpăra un breloc de pe Rambla pornind de la suma de 8 euro, în timp ce acelaşi breloc costă pe Barceloneta sau în Port Vell doar 1 euro. În plus, spre seară, când comercianţii ambulanţi vor să plece acasă, preţurile scad considerabil.

#2. Tapas

Barcelona

Poveştile conform cărora, în Spania, la orice băutură primeşti gratuit un tapas nu se aplică în Barcelona. Cultul tapas este valabil pentru zona de sud a Spaniei. În Barcelona vei avea parte de meniuri de tapas foarte variate, însă toate vor fi contracost. Un sortiment de tapas variază ca preţ între 4 şi 9 euro, în funcţie de ce doreşti să încerci.

#3. Cumpărăturile din La Boqueria

Barcelona

La Boqueria este o piaţă cu fructe, legume, brânzeturi şi fructe de mare situată pe Las Ramblas. Vizitează La Boqueria şi bucură-te de spectacolul de culori şi arome. Dacă totuşi îţi este foame sau vrei să cumperi una alta, cel mai bine e să cauţi un supermarket. Diferenţa de preţ este considerabilă. La Boqueria are o ofertă variată, dar fiind una dintre atracţiile turistice ale Barcelonei, preţurile sunt de două sau chiar de trei ori mai mari.

#4. Plimbările cu rickshaw

Barcelona

Oricât de romantică ţi s-ar părea o plimbare cu rickshaw, caleaşca angrenată de biciclişti, efortul celor care pedalează este costisitor. Negociază preţul înainte, dacă nu vrei să ai suprize neplăcute la destinaţie.

#5. Vizitarea obiectivelor turistice fără rezervare

Barcelona

Barcelona are o mulţime de obiective turistice pe care vei dori să le vizitezi. Pregăteşte-ţi de dinainte intinerariul turistic şi optează pentru achiziţionarea on-line a biletelor de intrare. Astfel, vei economisi timp şi bani şi nu vei fi nevoit să aştepţi la coadă pentru a cumpăra un bilet de intrare care îţi va permite accesul în interior peste câteva ore sau chiar a doua zi. Din primăvara lui 2016, această regulă se aplică şi pentru zona monumentală a Parcului Guell, unde accesul este permis doar pe baza unui bilet, din oră în oră. Dacă ai cumpărat biletul on-line, ai grijă să respecţi ora înscrisă, altfel nu vei mai putea intra.

#6. Taximetrele de la aeroport şi retur

Barcelona

Dacă ai ajuns în Barcelona cu avionul şi te întrebi cu ce poi ajunge până în oraş, află că există numeroase autobuze. Eu am optat pentru Aerobusul T2, care pleacă din 15 în 15 minute din faţa Terminalului 2 al aeroportului, unde aterizează toate cursele low-cost. Acest mijloc de transport te duce contra sumei de 5,9 euro în Placa D`Espanya sau în Placa Catalunya. Dacă vrei să ajungi din Barcelona la aeroport, asigură-te că te urci în mijlocul de transport care te va duce la Terminalul corect, altfel vei pierde mult timp şi chiar avionul. O cursă cu taximetrul depăşeşte suma de 30 de euro, în funcţie de locul din care pleci. În plus, în Barcelona se taxează şi faptul că taximetrul te ia de la adresa dorită.

#7. Cardurile de reducere cumpărate

Cardurile de reducere pentru biletele de intrare sunt tentante la prima vedere, însă nu arunca banii pe geam. Te poţi bucura de astfel de carduri gratuite chiar din primele minute în care ai ajuns în Barcelona. Eu am intrat în posesia unui astfel de card chiar în aeroport, la punctul de informare turistică, iar peste câteva minute, la urcare în aerobus am mai primit încă unul.

Tu peste ce capcane turistice ai dat în vacanţele tale? Împărtăşeşte cu noi experienţa ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers