7 biserici fortificate din România monumente UNESCO

7 biserici fortificate din România monumente UNESCO
 
 

Patrimoniul cultural mondial este lista de obiective a UNESCO pentru care se propune protejarea şi conservarea. Lista creşte an de an, cu noi locuri şi ţări, iar România nu este străină de prezenţa pe aceasta. Unele dintre cele mai frumoase locuri ce ajuns în atenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură sunt bisericile fortificate din Transilvania.

Biserica din Valea Viilor

Valea Viilor este un sat din judeţul Sibiu, ce se bucură de frumuseţea unei biserici fortificate datând din secolul 14. Biserica din Valea Viilor poartă hramul Sfântului Petru şi a fost construită în stil gotic, după care au fost adăugate fortificaţiile.

Biserica din Viscri

Una dintre cele mai frumoase biserici fortificate săseşti din ţara noastră, Biserica din Viscri datează din secolul 13. În satul cu acelaşi nume din judeţul Braşov, complexul se ridică impozant deasupra celorlalte case şi include biserica, zidurile, un drum de apărare, turnuri şi bastioane.

Biserica din Viscri

Biserica din Saschiz

În judeţul Mureş, comuna Saschiz, biserica fortificată este cea mai impunătoare clădire. Aceasta a fost ridicată pe locul unei bazilici romane în anul 1493. Biserica din Saschiz a fost construită în stil gotic şi este dedicată regelui Ştefan I al Ungariei, fortificaţiile fiind adăugate în secolele 14-15.

Biserica din Prejmer

Biserica fortificată din Prejmer se află în comuna cu acelaşi nume din judeţul Braşov şi datează din secolul 13. Asemeni Bisericii din Viscri, complexul este format din biserică şi fortificaţii, turnuri şi drum de apărare.

Biserica din Dârjiu

Biserica Unitariană din Dârjiu, judeţul Harghita, este o biserică fortificată deosebită. Nu numai fortificaţiile, ci şi ansamblul de pictură murală interior şi ceasul solar, ce datează din anul 1622, sunt cele care atrag turiştii aici.

Biserica din Biertan

Biserica fortificată din Biertan, judeţul Sibiu, este probabil una dintre cele mai cunoscute de pe lista noastră. Acest fapt se datorează şi localităţii în sine, deosebit de bine conservate şi o mărturie a trecutului, atestată documentar în anul 1224. Biserica a fost construită în stil gotic târziu în perioada 1490-1520.

Biserica din Biertan

Biserica din Câlnic

Biserica din Câlnic, alături de cetatea din comuna din judeţul Alba, formează un peisaj cu aer medieval pentru vizitatori. Se presupune că biserica fortificată datează din secolul 13, însă fortificaţiile au fost ridicate două secole mai târziu.

Ai vizitat vreuna dintre aceste biserici fortificate minunate? Spune-ne şi nouă cum a fost.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers