6 situri istorice pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă

6 situri istorice pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă
 
 
 

Nu e obligatoriu să-ţi placă istoria, dar dacă îţi place să descoperi locuri interesante în călătoriile tale şi să bifezi cele mai importante atracţii turistice, atunci trebuie să pui aceste 6 situri istorice pe lista ta. Îţi spunem şi de ce: pentru că aici vei avea parte nu numai de o privire în trecut, ci şi de o lecţie de cultură, de artă şi chiar de distracţie.

Acropola din Atena, Grecia

Acropola din Atena, Grecia

Acropola din Atena este una dintre cele mai cunoscute ruine ale lumii antice. Templul a fost ridicat în anul 440 î.e.n. şi este un simbol al lumii greceşti uşor de recunoscut. Astăzi, face parte dintr-unul dintre cele mai vaste situri arheologice urbane şi este un monument al măreţiei Imperiului de altă dată.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, Peru

Se crede că Machu Picchu a fost construit în anii 1400 de către cel de-al nouălea conducător al incaşilor, Pachacuti Inca Yupanqui. A rămas de atunci extrem de bine conservat, motiv pentru care trebuie să vizitezi acest sit arheologic impresionant. În plus, dispunerea sa de-a lungul versantului transformă întreaga zonă pentru peisaje deosebite.

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Marele Zid Chinezesc, China

Marele Zid Chinezesc, China

Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai importante minuni ale lumii, motiv pentru care trebuie să se afle pe lista ta de obiective istorice de neratat în viaţă. Lung de aproximativ 8850 km, zidul străbate China de la est la vest, oferind o plimbare în istoria şi cultura asiatică, vechi de mai bine de 2000 ani.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Insula Paştelui

Insula Paştelui

Insula Paştelui şi-a primit acest nume din partea exploratorilor olandezi ce au ajuns aici în anul 1722. Cunoscută anterior sub denumirea de Rapa Nui, insula este celebră în întreaga lume pentru cele 900 sculpturi imense din piatră pe care le găzduieşte. Înconjurate de mister şi de legendă, statuile impunătoare sunt o dovadă a meşteşugului populaţiilor antice.

Colosseumul din Roma, Italia

Colosseumul din Roma, Italia

Unul dintre cele mai cunoscute amfiteatre antice ale lumii, Colosseumul din Roma a fost ridicat în anul 70 e.n., la cererea Împăratului roman Vespasian, ce a dorit să facă un cadou impunător poporului roman. De-a lungul istoriei, acesta a delectat privirile spectatorilor pentru mai bine de 4 secole, iar acum este unul dintre simbolurile de neratat ale Italiei.

Petra, Iordania

Petra, Iordania

Petra este faimoasa cetate săpată în inima stâncilor din Iordania. Oraşul de stâncă a fost multă vreme pierdut civilizaţiei umane, însă a fost redescoperit de către un turist curios în anii 1800, iar acum este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale Orientului.

Ce alte situri istorice impresionante ale lumii ai mai adăuga listei noastre?

   

Fă o plimbare în trecut cu: Vase care au făcut istorie şi Castele şi palate pline de istorie.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.