6 reguli de supravieţuire în aeroport

6 reguli de supravieţuire în aeroport
 
 

Să fii captiv într-un aeroport este cu siguranţă una dintre acele experienţe neplăcute de care nu ai nevoie, nici în vacanţă, nici într-o călătorie de afaceri. Indiferent de motivul pentru care zbori, o întârziere a decolării se lasă întotdeauna cu o avalanşă de ghinioane pentru tine, deoarece vei pierde cu siguranţă timp şi bani şi, mai ales, o mulţime de nervi!

Pentru că vreau să-ţi fac viaţa mai uşoară, am pregătit o listă de reguli de supravieţuire în aeroport, atunci când nu ai încotro şi trebuie să-ţi petreci orele pe acel terminal în aşteptarea zborului buclucaş!

1. Nervii nu te ajută cu nimic

Te poţi enerva, poţi plânge, poţi urla şi tot nu se va întâmpla nimic. Dacă pasagerii ar fi cei care ar controla avioanele cu nervii lor, atunci nu ar mai exista întârzieri niciodată! Laughing Până atunci, să faci scandal că avionul are întârziere, nu te va ajuta cu nimic şi nu le va face viaţa uşoară nici celor din jurul tău.

2. Citeşte cu atenţie Termenii şi Condiţiile companiei

Companiile aeriene asigură câteva beneficii pentru cei care sunt nevoiţi să aştepte un avion întârziat... însă acestea de cele mai multe ori nu sunt extraordinare sau nu sunt ceea ce ai aveai nevoie. Tocmai de aceea, trebuie să citeşti cu atenţie Termenii şi Condiţiile oferite de compania de zbor şi să-ţi ceri drepturile!

3. Cunoaşte-ţi drepturile

De la dreptul de a alege o altă companie aeriană sau o noapte la hotel, până la a primi mâncare şi apă sau banii înapoi, călătorii au o mulţime de drepturi, oferite fie prin compania aeriană, fie prin asigurarea de călătorie... dar pentru a beneficia de toate acestea, trebuie să ştii care sunt drepturile tale şi să le ceri!

4. Planifică rapid înainte

Atunci când eşti prins în aeroport, rişti să pierzi cazarea sau alte bilete de avion, pe care deja ţi le-ai asigurat. Tocmai de aceea trebuie să te mişti foarte repede, pentru a face modificările necesare şi pentru a te asigura că nu vei pierde prea mulţi bani.

5. Priveşte altfel aeroportul

Dacă ai norocul de a rămâne blocat într-un aeroport mare, atunci cu siguranţă vei începe să-l priveşti altfel. În loc să-ţi consumi timpul enervându-te sau discutând aprins cu personalul, mai bine ai alege lounge-ul aerportului unde, contra cost, te poţi bucura de un scaun mult mai comod, mâncare, acces la internet şi multe altele.

6. Încearcă să te bucuri de restul aventurii

Sunt şanse mari să rămâi cu un gust amar după toată tevatura prin care vei trece la aeroport, dar încearcă să păstrezi restul aventurii într-o notă pozitivă. Fie că întârzierea se produce la plecarea în vacanţă, fie că se produce la întoarcerea acasă, trebuie să te detaşezi de sentimentele negative şi să te bucuri de ceea ce rămâne!

Care a fost cea mai lungă întârziere a unui zbor prin care ai trecut şi ce ai făcut? Laughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers