6 muzee neobișnuite, de care probabil n-ai auzit, dar pe care ar trebui să le vizitezi

6 muzee neobișnuite, de care probabil n-ai auzit, dar pe care ar trebui să le vizitezi
 
 

Nimic nu se compară cu experienţa vizitării unui muzeu renumit. Atunci când alegi să vizitezi unul dintre marile oraşe ale Europei, muzeele nu lipsesc din intinerariul tău de călătorie şi probabil că ai bifat câteva dintre cele mai renumite astfel de instituţii. Dacă încă nu ţi-ai potolit pofta de artă şi cultură, noi îţi propunem o listă cu şase muzee neobişnuite, dar pe care ar trebui să le vizitezi.

Descoperă alături de noi şase muzee neobişnuite, de care probabil nu ai auzit, dar pe care trebuie să le adaugi pe lista obiectivelor turistice ce trebuie să le vizitezi în călătoriile tale. Vei fi surprins de varietatea colecţiilor mai puţin întâlnite şi vei constata cu surprindere că un muzeu nu găzduieşte doar opere de artă celebre, artefacte şi obiecte vechi.

Muzeul globurilor şi Esperanto, Viena, Austria

Muzeul globurilor

Fotografie preluata de pe landlopers.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În capitala Austriei se află singurul muzeu din lume dedicat globurilor pământeşti. Expoziţia cuprinde 240 de globuri diferite şi prezintă evoluţia etapelor de construire a acestora. Muzeul Globurilor este extrem de interesant şi este amplasat în clădirea Bibliotecii Naţionale Austriece. Tot aici se află şi Muzeul Esperanto, dedicat limbii străine artificiale, ale cărei baze au fost puse în 1887, de către Ludovic Lazar Zamenhof. Dacă ai ajuns în Viena, rezervă-ţi timp pentru vizitarea celor două muzee.

Castelul Tarascon, Franţa

Castelul Tarascon

Fotografie preluata de pe landlopers.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Castelul Tarascon din Franţa nu este un muzeu tradiţional, dar este ticsit de istorie. Construcţia castelului medieval a început în secolul al XV-lea, iar 200 de ani mai târziu a fost transformat în închisoare. Din 1932, castelul a intrat în posesia statului. Urmele trecutului său zbuciumat încă mai pot fi văzute la Castelul Tarascon.

Galeria de Artă Alberta, Edmonton, Canada

Galeria de arta Alberta

Fotografie preluata de pe commons.wikimedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Galeria Alberta din Edmonton, Canada, este locul în care îşi dau întâlnire artele vizuale şi locul în care au loc expoziţii de artă contemporană. Prin ceea ce se remarcă aceată instituţie de cultură este designul abstract al clădiri şi colecţia impresionantă de opere de artă contemporană.

Muzeul Feroviar Old Ghan, Alice Springs, Australia

Old Ghan

Fotografie preluata de pe landlopers.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Înainte de a vizita acest muzeu, trebuie să ştii că ghan este denumirea unui mijloc de transport feroviar care făcea legătura între oraşele Alice Springs, Adelaide şi Darwin. Construcţia acesui tip de tren a început în 1878, în sudul Australiei, dar infrastructura de transport nu a fost extinsă şi în restul continentului până în 1920.

Muzeul porcului, Stuttgart, Germania

Pig Museum

Fotografie preluata de pe landlopers.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Da, ai citit bine. În Stuttgart există un muzeu dedicat porcului. Totul a început în 1988, când Erika Wilhelmer o colecţionară de figurine în formă de porc a deschis o mică expoziţie. De atunci colecţia sa a devenit din ce în ce mai mare, fiind inclusă şi în Guinness book. Muzeul Porcului numără 50.000 de exponate, toate în formă de... porc.

Muzeul Currywurst, Berlin, Germania

Muzeul Currywurst

Fotografie preluata de pe media.finnair.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nemţii sunt nişte gurmanzi pasionaţi de specialităţile de cârnaţi, aşa că nu este de mirare că în capitala Germaniei există un muzeu dedicat acestui preparat. Muzeul Currywurst este situat în centrul Berlinului şi oferă vizitatorilor săi posibilitatea de a cunoaşte în detaliu istoria cârnaţilor şi rolul acestora în filme, muzică şi producţii TV.

Descoperă şi muzeele din România, unice în Europa. 

Tu care dintre aceste muzee ai vrea să vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers