6 motive să îţi petreci concediul în România

6 motive să îţi petreci concediul în România
 
 

Mulți călători români sunt fermecați de minunățiile lumii (de foarte mult ori pățim și noi asta!), încât uită de locurile minunate care se găsesc chiar în ograda lor. România este una dintre cele mai frumoase destinații din lume, cu o sumedenie de locuri incredibile ce uimesc orice turist. Așa că, dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru următoarea vacanță, de ce să nu iei în considerare propria țară? Noi îți oferim 6 motive pentru a-ți petrece concediul în România.

Peisajele superbe

Natura Romania

Orice turist străin vine în România pentru peisajele naturale superbe (și pentru Dracula, e adevărat, dar natura noastră e mai interesantă!). Fie că vorbim despre minunatele panorame pe care le desenează Dunărea de la cazane până în deltă, despre piscurile amețitoare din Bucegi sau natura sălbatică din Retezat, Apuseni sau Făgăraș, România este un izvor necontenit de frumuseți naturale. Poți explora Transilvania și Maramureș în căutarea satului tău favorit (nu este o provocare ușoară) sau poți face turul mănăstirilor minunate din Moldova.

Natura Romania

Orice ai alege, cu siguranță nu vei regreta. Iar dacă toate aceste locuri incredibile nu ți se par suficiente, poți porni într-un tur al locurilor neobișnuite. Ce spui de vulcani noroioși sau poate o poiană împânzită cu pietre sferice ciudate? Tot în România vei găsi unul dintre cele 3 poduri naturale din lume, dar și o sumedenie de peșteri incredibile învăluite în mister.

Gastronomia delicioasă

Gastronomia delicioasă

Deși este un clișeu, nicăieri mâncarea nu este mai bună decât acasă. Dar, în acest caz este adevărat. E drept, Italia se mândrește cu paste, pizza sau gelato, în timp ce Franța impresionează cu meniuri extravagante, faimoase în întreaga lume. Însă, România are cele mai bune preparate, mai ales pentru că sunt realizate din ingrediente locale, care, așa cum mărturisește orice turist străin, sunt mult mai delicioase decât oriunde. Așa că, redescoperă bunătățurile tradiționale românești, și aici nu ne referim doar la iconicele sarmale.

Litoralul Mării Negre

Litoralul Mării Negre

Este foarte ușor să ne lăsăm seduși de stațiunile sclipitoare de la Mediterană sau din Grecia, dar România se mândrește și ea cu plaje minunate la malul mării. Fie că vorbim despre petrecerile nebune din Mamaia, atmosfera relaxată din Vama Veche sau zonele sălbatice din nordul litoralului, malul Mării Negre este o destinație de vis.

Capul Dolosman

Fotografie preluata de pe serhatismail.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Știai că în apropiere de localitatea Jurilovca, în județul Tulcea, se află Capul Doloşman, singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc? De asemenea, Gura Portiței, o fâșie de nisip între Lacul Golovița și Marea Neagră, este locul perfect pentru cei ce își doresc un concediu rupt de lume.

Festivaluri interesante

Festivaluri interesante

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În ultimii ani orașele din România au început să organizeze din ce în ce mai multe festivaluri interesante. Și aici, bineînțeles, nu ne referim la tradiționalul festival al berii. Dacă ești pasionat de muzică atunci poți vedea live cei mai de succes artiști mondiali la Untold, Electric Castle, Gărâna Jazz Festival, Rock the City, Summer Well, Revolution și multe alte festivaluri de pe întreg cuprinsul țării. Melomanii sunt și ei răsfățați cu o mulțime de evenimente de excepție, cel mai important fiind, bineînțeles, iconicul Festival George Enescu.

Festivaluri interesante

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cinefilii pot viziona pelicule premiate la TIFF, iar pasionații de teatru pot vedea o sumedenie de spectacole la FEST-FDR Timișoara sau la Festivalul Internațional de Teatru care ocupă orașul Sibiu în fiecare vară. Pe lângă toate aceste evenimente de anvergură, fiecare oraș din România organizează și alte festivaluri mai mici, unele mai fermecătoare decât altele. Agenda culturală va deveni din ce în ce mai încărcată în următorii ani, deoarece patru orașe importante se luptă pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Castelele minunate

Castelele minunate

Nu trebuie să vizitezi valea Loarei sau munții înalți ai Germaniei pentru a da peste o sumedenie de castele și cetăți desprinse din povești. România se mândrește și ea cu o mulțime de castele și palate spectaculoase ce așteaptă să fie descoperite. Primele pe listă sunt, bineînțeles, iconicul Castel al Corvinilor din Hunedoara, magnificul Castel Peleș de lângă Sinaia și misteriosul Bran, dar România se mândrește cu o mulțime de astfel de clădiri impozante.

Castelele minunate

Noi îți recomandăm Castelul Csernovics din Macea, Castelul Károlyi din Carei, Palatul Culturii din Iași, Castelul Cantacuzino din Bușteni, Palatul Mogoșoaia de lângă București sau Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina.

Istoria fascinantă

Cucuteni

Fotografie preluata de pe comoaraculturalaaromaniei. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

România se mândrește și cu o istorie fascinantă care uimește orice vizitator. Teritoriul României a fost locuit din cele mai vechi timpuri, iar urmele acelor civilizații pot fi admirate chiar și azi în diferit colțuri ale țării. Vizitează așadar Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra Neamț pentru a admira ceramica acestei civilizații străvechi și Muzeul Național de Istorie a României din București pentru a vedea urmele culturii Hamangia, inclusiv faimoasele statui "Gânditorul" și "Femeie șezând".

Sarmizegetusa

Fotografie preluata de pe cautalafix.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Urmele civilizației dacice și romane se văd cel mai bine la Sarmizegetusa Regia și la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, ambele în județul Hunedoara, la cetatea dacică de la Căpâlna din județul Alba sau la Castrul Roman Porolissum din județul Sălaj. Apoi, ia la rând sumedenia de cetăți medievale care împânzesc România și află mai multe despre istoria fascinantă a României cu voievozi, sultani, împărați și regi.

E rândul tău! Spune-ne ce motive ai avea pentru a-ți petrece concediul în România!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers