6 motive pentru o vacanţă pe litoralul românesc

6 motive pentru o vacanţă pe litoralul românesc
 
 

România e o ţară norocoasă din punct de vedere geografic. De la munte şi dealuri, la mare şi deltă, treci rapid prin toate formele de relief şi prin zone de o incredibilă frumuseţe. Tocmai de aceea trebuie să ne bucurăm de locurile pe care România le are de oferit turiştilor. Litoralul românesc, atât de îndrăgit de mulţi, dar şi hulit de alţii, este unul dintre acele locuri pe care trebuie să învăţăm să le apreciem mai mult şi pe care trebuie să le îngrijim mai mult.

Prin urmare, iată 6 motive pentru o vacanţă pe litoralul românesc:

Evenimentele de pe litoral

Începând cu data de 1 mai, când are loc deschiderea mai mult sau mai puţin oficială a sezonului estival (în funcţie de vreme), evenimentele se ţin lanţ pe litoralul Mării Negre. Totul începe cu Parada Litoralului Românesc din 1 mai. În aceeaşi perioadă au loc festivaluri de muzică precum Sunwaves, The Mission şi aşa mai departe.

Un eveniment important al verii este Ziua Marinei Române, care are loc în fiecare an în data de 15 august, în Portul Constanţa. Tot în luna august, iubitorii de muzică se pot bucura de Callatisfest în Mangalia.

Plaja Vadu

Plaja Vadu este un paradis sălbatic de la Marea Neagră. O plajă prea puţin explorată şi, din acest motiv, numai bună pentru cei care îşi doresc linişte în vacanţă. Plaja nu este deloc amenajată sau demarcată de baruri pe plajă şi magazine. La 15 km de Năvodari, satul Vadu ascunde o micuţă plajă pentru cei care vor să se refugieze departe de lume.

Plaja Vadu

Aqua Magic, telegondola şi viaţa de noapte din Mamaia

La polul opus plajei Vadu se află numoeroasele atracţii şi activităţi pe care le poţi încerca în Mamaia.

Aqua Magic este destinaţia preferată de familii cu copii, dar şi de cei tineri. Este locul ideal pentru distracţie, încărcat de terase şi baruri, un loc de joacă amenajat pe apă, piscină pentru copii şi numeroase topogane pentru cei mai curajoşi.

Telegondola Mamaia porneşte chiar de lângă Aqua Magic şi te duce până în inima staţiunii. Este o ocazie bună să admiri staţiunea de sus şi să te bucuri de o panoramă deosebită asupra mării.

Viaţa de noapte din Mamaia este cea mai cunoscută de pe litoral. Petrecerile se ţin lanţ atât pe plajă, cât şi în localurile amenajate, motiv pentru care este destinaţia ideală de vacanţă pentru turiştii petrecăreţi.

Plaja din Neptun

Plaja La Steaguri din Neptun

Plaja La Steaguri din Neptun a primit titlul de cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc. Este un loc curat, cu nisip fin, mărginit de celebrele steaguri. Aici au fost amenajate terenuri de volei şi fotbal, iar periodic este locul în care se desfăşoară evenimente în timpul sezonului, precum concerte sau petreceri pe plajă. 

Constanţa şi obiectivele sale turistice

Constanţa este un oraş pe care trebuie să-l vizitezi când ajungi pe litoral. Clădirile istorice, Acvariul, Cazinoul, Portul turistic Tomis şi Portul Constanţa, Farul Genovez, Muzeul de Artă Populară, termele romane şi Parcul Tăbăcărie sunt numai câteva din obiectivele turistice pe care le poţi vedea în Constanţa. 

Cazinoul din Constanta

Atracţiile turistice de pe litoral

Dacă ajungi în zona litoralului, trebuie să ştii că întreaga regiune Dobrogea este una plină de atracţii turistice de o importanţă istorică deosebită. Printre cele mai importante monumente pe care le poţi vizita aici se numără cele reprezentative pentru epoca romană: cetatea Histria, Adamclisi şi ruinele cetăţii Callatis. Tot în regiune mai poţi vizita Delta Dunării şi podgoriile Murfatlar.

Ce alte motive ai mai adăuga listei noastre pentru o vacanţă pe litoralul românesc?

     

Descoperă litoralul alături de noi: plaje întinse, staţiuni cu mult soare şi atracţii inedite pentru o vacanţă la mare în România!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers