6 mijloace de transport inedite cu care să călătorești de-a lungul Marii Britanii

6 mijloace de transport inedite cu care să călătorești de-a lungul Marii Britanii
 
 

Lucrul cel mai important este călătoria, nu destinaţia, spun filosofii, fapt care este valabil chiar şi atunci când este vorba despre vacanţă, sejur sau concediu. Un intinerariu este o exprienţă în sine şi dacă îl parcurgi cu un mijloc de transport inedit, călătoria ta este de două ori mai interesantă. Imaginează-ţi cum ar fi să explorezi o ţară, folosindu-te doar de mijloacele de trasport în comun, şi nu orice fel, ci doar cele ieşite din tipare.

Eu am ales Marea Britanie, pentru originalitatea mijloacelor de transport cu care poate fi străbătută şi explorată. Hai şi tu într-un periplu de-a lungul Marii Britanii, la bordul celor mai interesante mijloace de transport şi bucură-te de o călătorie despre care vei povesti şi nepoţilor.

Cu trenul, pe muntele Snowdonia

Snowdonia

Fotografie preluata de pe www.snowdonrailway.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Naţional Snowdonia se află în Ţara Galilor şi este o zonă muntoasă, cu peisaje spectaculoase. Muntele Snowdon este cel mai înalt din Ţara Galilor şi Anglia, iar peisajul este mirific, mai ales în zilele însorite. Escaladează acest gigant muntos pe calea ferată Snowdon Mountain şi te vei bucura de peisaje extraordinare.

Cu feribotul peste râul Mersey

Feribot

Fotografie preluata de pe www.flickr.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă ai ajuns la Liverpool nu îţi poţi refuza plăcea unei călătorii cu feribotul pe râul Mersey. Pentru o experienţă unică şi plină de culoare alege să călătoreşti la bordul renumitului MV Snowdrop. Rămâi pe punte pentru a te bucura de privelişte. În plus, un ghid turistic îţi va spune povestea locului şi a feribotului în care te afli.

Ruta de cale ferată Settle-Carlise

Settle-Carlise

Fotografie preluata de pe en.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Linia de cale ferată Settle-Carlise este una dintre cele mai vechi şi mai lungi din nordul Angliei. Encartamentul a fost construit în 1870 şi are o lungime de 117 kilometri. Linia de cale ferată traversează regiunile Yorkshire Sales şi North Pennines, până la graniţa Angliei cu Scoţia. Calea ferată este o operă arhitecturală de excepţie şi străbate un peisaj de basm.

Cu vaporaşul pe canalul îngust Llangollen

Canalul Llangollen

Fotografie preluata de pe en.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Canalul Llangollen este o capodoperă construită în timpul revoluţiei industriale din Marea Britanie şi este unul dintre cele mai frumoase trasee pentru plimbări cu vaporaşul. Canalul Llangollen traversează graniţa dintre Anglia şi Ţara Galilor. De la bordul vaporaşului vei putea admira peisaje superbe. Acest traseu face parte din patrimoniul UNESCO.

În Londra cu legendarul RouteMaster

RouteMaster Londra

Autobuzele RouteMaster sunt reprezentantive pentru capitala Angliei. Nici un citytour al Londrei nu este complet dacă nu îl faci cu faimosul autobuz roşu. RouteMaster este unul dintre simbolurile Angliei şi un obiectiv turistic în sine. Dacă la asta mai adaugi şi faptul că vezi întreg oraşul de la înălţime, experienţa ta va fi unică.

În zbor, spre insula Scilly

Insula Scilly

Fotografie preluata de pe www.thetraveltrunk.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ai zburat vreodată la bordul unui elicopter? Dacă nu, acum este momentul. La 45 de kilometri de cel mai sudic punct al Angliei - Land’s End, se află Insulele Scilly. Cu un relief stâncos, parte dintre aceste insule sunt locuite. Legătura dintre acestea şi Anglia se face cu elicopterul. Încearcă şi tu!

Tu cu care dintre aceste mijloace de transport ai vrea să călătoreşti?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers