6 magazine din lume în care să faci cumpărături

6 magazine din lume în care să faci cumpărături
 
 

Shopping-ul şi vacanţele merg mână-n mână. Anumite magazine din marile oraşe ale lumii sunt adevărate obiective turistice pentru că, la fel ca restul atracţiilor, au o istorie interesantă, o poveste, o arhitectură specifică şi descriu foarte bine cultura unei ţări, combinând tradiţia şi influenţele moderne. Iată şase dintre magazinele din lume în care să faci cumpărături, dar şi pe care să le admiri pur şi simplu! Cool

Galeriile Lafayette, Paris

Galeriile Lafayette, Paris

Sursa

Lafayette este o clădire construită în anul 1912, pe 10 etaje, care duce noţiunea de shopping la un alt nivel. Ceea ce impresionează în această uriaşă galerie nu sunt doar magazinele brandurilor mari, ci şi decoraţiunile elegante, vitraliile sale, scările moderniste şi acoperişul rotunjit.

Harrods, Londra

Harrods, Londra

Sursa

Harrods este unul dintre cele mai mari mall-uri din Europa, împărţit în peste 330 de departamente, ce comercializează o gamă largă de produse precum haine, bijuterii, echipamente sport, jucării, mobilă, electronice etc. În acest centru comercial, luxul este cuvântul de bază dacă vorbim despre decoraţiunile sale de Crăciun deja faimoase şi brandurile mari care îşi desfăşoară activitatea aici.

Macy's, New York

Macy's, New York

Sursa

Un simbol al New York-ului, Macy's este visul oricărui pasionat de shopping şi unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din SUA, în materie de vânzări, având peste 850 de francize în toată America. Fiind un magazin de retail, Macy’s este cunoscut pentru diversitatea produselor sale, de la magazine cu haine la preţuri accesibile, la produse de lux.

Dubai Mall, Dubai

Dubai Mall, Dubai

Sursa

Mall-ul din Dubai este cel mai mare centru comercial din lume, din punct de vedere al întinderii, şi găzduieşte peste 1.200 de magazine. Tot aici găseşti un parc tematic, un cinematograf cu 22 de ecrane, un acvariu uriaş, replica unei străzi din Londra, un patinoar, galerii de artă şi multe altele.

Gum, Moscova

The Gum, Moscova

Sursa

Cea mai prestigioasă locaţie de shopping din Rusia se găseşte în Red Square, Moscova. Gum (prescurtare pentru magazin universal) a fost construit în 1890, într-un stil care imită design-ul gărilor vechi din Londra, combinat cu elemente de arhitectură din Rusia medievală, un exemplu bun fiind acoperişul său de sticlă.

Shinsegae, Seul

Shinsegae, Seul

Sursa

Un alt mall care concurează pentru titlul de cel mai mare complex de magazine din lume, Shinsegae are magazine peste magazine pline cu haine, accesorii şi alte produse ale brandurile renumite din întreaga lume, într-un rai al pasionaţilor de shopping. Aici mai poţi găsi un spa, grădini, teren de golf, restaurante cu mâncare specifică şi alte servicii.

În care dintre aceste super-magazine ţi-ar plăcea să faci cumpărături?

    

Descoperă şi mai multe locuri interesante spre care să te îndrepţi în următoarele tale vacanţe şi citeşte şi despre 6 destinaţii pentru gurmanzii călători şi 6 locuri spirituale pe care trebuie să le vizitezi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers