6 lucruri pe care nu le ştiai despre Bora Bora

6 lucruri pe care nu le ştiai despre Bora Bora
 
 

Nu ştiu alţii cum sunt, dar la primele semne de încălzire, deja simt miros de vară. De abia aştept să evadez undeva în vacanţă şi pentru că un concediu reuşit de vară se alege din timp, am început să caut deja o locaţie inspirată. M-am oprit la aceste imagini cu Bora Bora şi parcă am început să mă simt ca în vacanţă imediat. Cool Am zis să mă informez mai bine şi am descoperit câteva lucruri interesante despre Bora Bora pe care nu le ştiam până acum. 

#1 Pora Pora?

În limba originară litera B nu exista, aşa că numele insulei era de fapt Pora Pora, adică primul născut. Odată cu apariţia străinilor, s-a schimbat şi numele.

Bora Bora

Sursa

#2 Nu există gângănii enervante sau periculoase

Pe insulele arhipelagului nu există niciun dăunător, adică nicio insectă, niciun şarpe, nimic. Aşadar, dacă vrei să dormi pe plajă, nu trebuie să te scalzi în spray anti-ţânţari. Laughing

#3 O destinaţie a tinerilor

Jumătate din populaţia insulei are sub 20 ani şi un cod al florilor pentru doamne şi domnişoare. Doamnele poartă flori la urechea stângă, în timp ce domnişoarele singure poartă flori la urechea dreaptă.

Bora Bora

Sursa

#4 Nu există transport public

De fapt nici nu trebuie, pentru că micuţa insulă include doar 3 sate (Anau, Faanui şi Vaitape), între care te poţi plimba în voie. Dacă ai nevoie de un mijloc de transport totuşi poţi închiria maşini sau biciclete.

#5 O destinaţie pentru romantici

O vacanţă romantică sau o lună de miere îşi va găsi locul perfect în Bora Bora, deoarece majoritatea hotelurilor dispun şi de căsuţe sau bungalow-uri retrase. În plus, la o plimbare cu barca la 19 km de Bora Bora, îndrăgostiţii vor descoperi Tupai, o barieră de corali în formă de inimă.

Bora Bora

Sursa

#6 Tatuajele sunt o artă

În cultura locală, tatuajele au fost create de cei doi fii ai Zeului Creaţiei, Ta'aroa, şi sunt considerate un semn de frumuseţe, dar şi o modalitate de afirmare a poziţiei sociale.

Ce alte curiozităţi despre Bora Bora ai mai adăuga listei noastre?

    

Vrei să fii cel mai bine informat turist? Atunci citeşte şi despre: 7 lucruri pe care nu le ştiai despre Londra, 22 lucruri pe care nu le ştiai despre Elveţia şi 11 lucruri pe care e bine să le ştii despre Amsterdam!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers