6 lucruri pe care nu le ştiai despre Bora Bora

6 lucruri pe care nu le ştiai despre Bora Bora
 
 
Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Nu ştiu alţii cum sunt, dar la primele semne de încălzire, deja simt miros de vară. De abia aştept să evadez undeva în vacanţă şi pentru că un concediu reuşit de vară se alege din timp, am început să caut deja o locaţie inspirată. M-am oprit la aceste imagini cu Bora Bora şi parcă am început să mă simt ca în vacanţă imediat. Cool Am zis să mă informez mai bine şi am descoperit câteva lucruri interesante despre Bora Bora pe care nu le ştiam până acum. 

#1 Pora Pora?

În limba originară litera B nu exista, aşa că numele insulei era de fapt Pora Pora, adică primul născut. Odată cu apariţia străinilor, s-a schimbat şi numele.

Bora Bora

Sursa

#2 Nu există gângănii enervante sau periculoase

Pe insulele arhipelagului nu există niciun dăunător, adică nicio insectă, niciun şarpe, nimic. Aşadar, dacă vrei să dormi pe plajă, nu trebuie să te scalzi în spray anti-ţânţari. Laughing

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

#3 O destinaţie a tinerilor

Jumătate din populaţia insulei are sub 20 ani şi un cod al florilor pentru doamne şi domnişoare. Doamnele poartă flori la urechea stângă, în timp ce domnişoarele singure poartă flori la urechea dreaptă.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Bora Bora

Sursa

#4 Nu există transport public

De fapt nici nu trebuie, pentru că micuţa insulă include doar 3 sate (Anau, Faanui şi Vaitape), între care te poţi plimba în voie. Dacă ai nevoie de un mijloc de transport totuşi poţi închiria maşini sau biciclete.

#5 O destinaţie pentru romantici

O vacanţă romantică sau o lună de miere îşi va găsi locul perfect în Bora Bora, deoarece majoritatea hotelurilor dispun şi de căsuţe sau bungalow-uri retrase. În plus, la o plimbare cu barca la 19 km de Bora Bora, îndrăgostiţii vor descoperi Tupai, o barieră de corali în formă de inimă.

Bora Bora

Sursa

#6 Tatuajele sunt o artă

În cultura locală, tatuajele au fost create de cei doi fii ai Zeului Creaţiei, Ta'aroa, şi sunt considerate un semn de frumuseţe, dar şi o modalitate de afirmare a poziţiei sociale.

Ce alte curiozităţi despre Bora Bora ai mai adăuga listei noastre?

    

Vrei să fii cel mai bine informat turist? Atunci citeşte şi despre: 7 lucruri pe care nu le ştiai despre Londra, 22 lucruri pe care nu le ştiai despre Elveţia şi 11 lucruri pe care e bine să le ştii despre Amsterdam!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.