6 locuri în care să te ascunzi de căldură vara aceasta

6 locuri în care să te ascunzi de căldură vara aceasta
 
 

Dacă sezonul cald nu îți aduce prea multe bucurii și în această perioadă nu îți dorești decât să evadezi într-un colț răcoros, noi îți propunem câteva destinații în care să te ascunzi de caniculă în această vară. Asta pentru că nici noi nu suntem tot timpul fanii temperaturilor ridicate!

Reykjavik, Islanda

Reykjavik, Islanda

Fotografie preluata de pe speakzeasy.wordpress.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Islanda este printre primele țări atunci când te gândești la o destinație răcoroasă, iar capitala Reykjavik este pe cât de frumoasă, pe atât de răcoroasă pe timp de vară. Chiar dacă nu are dimensiuni impresionante, Reykjavik se mândrește cu o sumedenie de muzee și restaurante cu meniuri delicioase, care te vor ține ocupat, dar și cu o viață de noapte surprinzător de vibrantă. Partea cea mai bună este că, vara, în Reykjavik temperaturile medii nu depășesc 14 grade Celsius.

Edinburgh, Scoția

Edinburgh, Scoția

Fotografie preluata de pe hardens.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Capitala Scoției a fost construită pe mai multe dealuri, astfel încât are o multitudine de panorame impresionante, majoritatea având în fundal impunătorul Castel Edinburgh. Chiar dacă se laudă cu o istorie lungă, cu lorzi, clanuri rivale și multă muzică de cimpoi, Edinburgh este un oraș modern cu galerii de arte minunate și un festival recunoscut la nivel mondial: Fringe, cel mai mare festival de artă din lume.

San Francisco, California

San Francisco, California

San Francisco este unul dintre cele mai îndrăgite orașe din SUA, mai ales pe timp de vară când temperaturile sunt ideale pentru plimbări pe străzile colorate și prin parcurile uriase. San Francisco se mândrește cu o mulțime de restaurante faimoase, dar și cu o comunitate importantă de pasionați de SF, astfel încât o vacanță în acest oraș minunat nu va fi lipsită de surprize plăcute.

Bogota, Columbia

Bogota, Columbia

Când te gândești la locuri răcoroase în care să nu suferi de căldură pe timp de vară, Columbia probabil că nu se va afla în topul listei tale, dar vei fi surprins să afli că în Bogota, capitala columbiană, vei putea explora istoria sa fenomenală fără a fi deranjat de caniculă. Cu o temperatură medie de maximum 14 grade Celsius pe timp de vară, Bogota își întâmpină vizitatorii nu doar cu o climă plăcută, ci și cu o cultură fascinantă ce poate fi observată peste tot pe străzile pietruite din centrul vechi al orașului.

Anchorage, Alaska

Anchorage, Alaska

Fotografie preluata de pe eventbrite.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cel mai nordic stat american, Alaska, este o altă destinație ideală pe timp de vară. Capitala Anchorage nu este doar superbă, fiind înconjurată de vârfuri înzăpezite și vulcani, dar dacă vei ajunge în acest colț de lume între lunile mai și septembrie, vei avea ocazia de a experimenta ziua cu 19 ore și jumătate de lumină. Deși acest fenomen poate fi un inconvenient pe timp îndelungat, pentru câteva zile este o experiență incredibilă.

Insula Cape Breton, Canada

Insula Cape Breton, Canada

Fotografie preluata de pe novascotia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

O vizită pe această insulă înseamnă o călătorie în timp. Deși Insula Cape Breton nu se poate lăuda cu aceleași facilități ca alte orașe moderne din Canada, compensează cu o frumusețe naturală răvășitoare. Asta nu înseamnă că nu vei avea ce face pe acest petic de pământ. Cei care își doresc o vacanță altfel, pe Insula Cape Breton pot face turul distileriei Glenora, una dintre cele mai vechi distilerii de whisky din America de Nord. De asemenea, iubitorii de istorie pot explora superba fortăreață Louisbourg.

Tu în care dintre aceste locuri minunate ai vrea să evadezi în această vară?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers